Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam odpowiada w rządach PIS?

Polecane posty

Gość gość
A żebyś wiedziała, kto pracuje odprowadza podatki, Grażyny nigdy nie pracujące nie bardzo

Gość gość
21.26 Przykre jest to, że większość Polaków nie przeczytała w życiu ani jednej książki, a potem efekty są takie, że ciemniaki dają władzę ciemniakom bez kompetencji. W każdej partii jest kumoterstwo i nepotyzm, ale PiS nie dość, że obsadza swoimi to jeszcze ci swoi nie mają o niczym pojęcia. W spółkach, zarządach siedzą kuzyn Kaczyńskiego i pigulara jego matki. Jakie oni mają kompetencje? Wyborcy PiS są durni jak paski w TVP Info.

Gość gość
dziś że niby ja jestem Grażyną?? haha tak tak, dyskusja poniżej poziomu milionerze od siedmiu boleści. Bez odbioru

Gość gość
Pisuarowego wyborcę interesuje tylko zaspokojenie potrzeb znajdujących się najniżej w piramidzie Maslowa (oni nawet nie wiedzą o co chodzi), mają co żreć, gdzie się w/y/s/r/a/ć, na głowę im nie kapie to i głębsze ideały mają w nosie. Wolne media? Niezawisłe sądy? A po co? Wystarczy rzucić im hasełko "łapaj złodzieja" i byle sąsiad nie miał lepiej. Tyle wystarczy, by ci ludzie dali ci wygraną w wyborach.

Gość gość
No przecież w PL są teraz same Grażyny i Janusze nie mający wykształcenia, trzaskający sie na potęgę żeby narobić sobie dzieci i pobierać 500+. Sam ciemnogród bo chodzi do kościoła i wierzy w Boga a teraz propaguje się wyzwolony styl życia, rozkładanie nóg i aborcję ma życzenie. Jak masz rodzinę i wyznajesz wartości katolickie to jesteś leszczem. Okradają państwo pobierając pensje od pracodawcy i mendy chcą więcej a powinni w ramach wolontariatu wykonywać pracę bo się nie uczyli. W kraju wszyscy powinni być prezesami, lekarzami lub mieć własne firmy i zarabiać min 10 tyś a jak nie to znaczy że to patola i sama sobie zasłużyła żeby zdechnąć, ewentualnie Ci MĄDRZY mogą się zgodzić łaskawie na wazektomie i podwiązanie jajowodów. Druga część siedzi w domu, po otrzymaniu 500 zl od rządu wzbogacili się więc rzucili pracę i pierdzą w fotel wyzyskując garstkę elity która została jeszcze w kraju.

Gość gość
PiS dał gotówkę do ręki, więc chociażby wyrżnął w pień całą Puszczę Białowieską to Jadzia będzie na nich głosować. Do Jadzi nie trafia przekaz ulgach i odpisach podatkowych, Jadzia tego nie ogarnia.

Gość gość
dziś media opanowal Pis i dlatego na kazdej stacji oprócz TVP - straszenie pisem i nawoływanie do obalenia rządów, udziału w manifestacjach. A może to spisek Pisu? Bójcie się!!!

Gość gość
dziś nie przeceniaj się że same Jadzie dookoła a Ty taki/a wspaniały/a, startuj na polityką a nie na kafe mundrości i wywyższanie się.

Gość gość
Wartości katolickie? Jakie? "W mordę Ukraińcowi, nie wpuścić Ahmeda, a żonie wpiernicz za źle wyprasowaną do kościoła koszulę?" Do tego wypowiedz konwencję antyprzemocową, bo tam panie kochany jakieś gendery uderzające w tradycyjną rodzinę, zabierz dofinansowanie do in vitro, bo to jakieś dzieci Frankensteina się z tego rodzą, a pomodliłaby się jedna z drugą to w ciąże zajdzie, a nawet z gwałtu dziecko urodzi (ważne by ochrzczone było, pal licho, że z wadą letalną, mózg i oczodoły mu się wylewają).

Gość gość
dziś żałosna wypowiedź... Czy ja gdzieś napisałam jakie są moje wartości? Nie! Czy znasz mnie z życia realnego ? Nie! Zatem poziom Twojej wypowiedzi wobec mnie i próba ośmieszenia i wmawianie mi jak wygląda moja wiara to dno. Wiem że łatwiej sobie dopowiedzieć i szufladkować wszystkich niż dyskutować w sposób kulturalny. Co do in vitro czy aborcji to nie udało Ci się zgadnąć przykro mi... nie masz zdolnośc***aranormalnych i ocenianie ludzi kiepsko Ci wychodzi.

Gość gość
Ja również chodzę do kościoła i to mnie czyni osobą taką jak opisujesz?? Teraz wiara w Boga to jakiś wstyd czy o co chodzi?? A podobno ludzie dążą do tolerancji i wzajemnego szacunku. Niestety jedni pojmują to tak że działa to tylko w jedną stronę.

- stosunek do imigrantów arabskich - bardziej tolerancyjne jeśli chodzi o zapraszane osoby oraz wartościowsze materiały media rządowe - na arenie międzynarodowej mniej prostytucji i submission - narracja ****ająca PO i Nowoczesną (szkoda, że przy okazji tyrająca normalne wolnorynkowe idee) chyba tylko to.

Gość gość
22:25 za to Ty wyśmiewając kogoś kto jest wierzący jesteś wzorem cnót! Brawo Ty

Gość gość
22:25 pamiętaj, że państwo to również jadzie i grażynki jak je pogardliwie nazywasz, nie tylko przedsiębiorcy, prawnicy, lekarze i politycy czy ludzie pracujący w szklanych budynkach i KAŻDY ma prawo do życia i walczenia o swoje, nie jesteś w niczym lepsza, poza tym te kobiety w większości pracują, często za tak marne pieniądze, że sobie nie wyobrażasz! może któraś z nich to twoja sąsiadka, ciotka a może nawet matka. Troche szacunku babo dla innych ludzi!

Gość gość
mi się w Pisie b podoba ta ich orientacja na pomoc biednym ludziom.. Poprzedni rząd to był drugi biegun, lobby biznesu.. W polsce jest cały czas tzw dziki kapitalizm, czyli wykorzystywanie ludzi za przysłowiowe ochłapy. W całej UE istnieje problem, a w Polsce tym bardziej, ze bogaci sie bogacą jeszcze bardziej, i coraz więcej jest nierównosci. Ktos pisał, ze bedzie jak w komunie, ze kazdy miał g****o ale po równo. To nijak się nie ma do komuny. Mozna, a nawet trzeba pomagac najbiedniejszym, od tego jest państwo. A kraje o najwyzszym socjalu jak np. szwecja, wcale nie bankrutują. Te teorie o wedce a nie rybie to tez bzdury co mozna sobie wsadzic. Jakby sie posłużyc przenosnią, na nic wędka jak we wodzie nie ma ryb. Przekonałam sie o tym sama. Poza tym, pieniądze to jest tzn moze byc, najlepsza mozliwa wędka. Wiadomo, ze w przypadku jakiejs skrajnej patologii to jak sie da kase, wiadomo na co wydadzą. Ale u nas istnieje problem b duzej biedy w wiekszosci kraju - te obszary mniej zurbanizowane. i wreszcie 500 plus to ogromny zastrzyk kasy dla nich. Mieszkajaca np. na Podkarpaciu kosmetyczka nawet jakby miała na gabinet, pewnie nie bedzie miec klientów. a tak wiele osób nie tylko będzie miało kase na jakies inwestycje, ale jeszcze znacznie większa szanse na klienta.

Gość gość
Polityka socjalna vel rozdawnictwo pisu nie pochodzi z ich wysokiej empatii wobec ludzi słabszych /biednych. To elektorat który łatwo przekupic i za co? Za marne 500 zł, kłamali jak to podniesie dzietnosc, a to gucio prawda. Zlikwidowalo największe ubóstwo. Żeby były dzieci kobieta potrzebuje stabilnej pracy i dostępności do żłobka. Tradycjonaliski od pisu i tak nie pracują, do żłobka nie oddadzą bo zło. Kobieta mająca fajną pracę często się nie zdecyduje na kolejne dziecko z braku rozwiązań systemowych, a właśnie klasa średnia powinna bardziej się rozmnażać niż ci żyjący z socjalu a nie własnych pensji, a potem w tv pokazują gminę potworów gdzie 90% dzieci pobiera 500 +, a tam matka z niemowlakiem na ręku, a w jednym pokoju gnieździ się 5 dzieci. I tacy ludzie się rozmnażają, nie czują w ogóle odpowiedzialności finansowej za własne dzieci. Przy tym co mogli im zapewnić jedno dziecko to już wyczyn, i taką bezmyslna roszczeniowa postawę w stylu ja mam dzieci, proszę mi dać na ich utrzymanie promuje pis. Każda z takich rodzin to ich wyborcy.

Gość gość
Katolicy się oburzają, że tak przedstawia się ich wiarę, ale jednocześnie z lubością plują na muzułmanina chociaż też nie znają każdego, wiedzą natomiast, że terrorysta współżyjący z wielbłądem albo kozą.

Gość gość
- bardziej tolerancyjne jeśli chodzi o zapraszane osoby oraz wartościowsze materiały media rządowe X No i takich mamy obywateli w tym kraju, co to potrafią na serio napisać że prostacka propaganda rodem z PRL to wartościowe media. Ja prdl...a klocenie się że wszystkimi i 27:1 to dumna postawa na arenie miedzynarodowej. Kiedyś takie akcje były w kabaretach..

Gość gość
22.47 Próba narzucenia niewierzącym w Boga całkowitego zakazu aborcji także działa w jedną stronę. Jak ktoś nie chce usuwać ciąży, uprawiać seks tylko po ślubie i w celach czysto prokreacyjnych to mnie nic do tego, ale dlaczego ja mam robić to samo?

Gość gość
Po czesci kazdy ma troche racji, ale jednak jestem w szoku, jak bardzo ci, ktorzy twierdza, ze sa oswieceni, posluguja sie stereotypami i wpisuja w ramy obraz przecietnej Polki czy Polaka. Ludzie sa rozni, a Wy tak generalizujecie,ze az jest to niewiarygodne. ZNam malzenstwo z 6 dzieci i mieszkaja u tesciowej, maja do dyspozycji JEDEN pokoj. Patologia? Pewnie niektorzy to tak nazwa, ale najmlodsze z dzieci ma 13 lat. Reszta dorosla. Wiec to nie 500+ mialo wplyw na dzietnosc tych ludzi. Natomiast od kiedy program istnieje, to nie znam ani jednego malzenstwa, ktore by klepalo dziecko za dzieckiem. Nie te czasy. Poza tym te oslawione Grazyny zapieprzaja duzo ciezej i bardziej niz Wam sie wydaje moje drogie. Przewaznie na czarno, ale zapieprzaja. Te dzieci,o ktorych pisalam,ze jest ich 6- najstarsi juz pracuja, w Warszawie, mlodsze w wakacje dorabiaja przy pracy sezonowej. Poza tym maja swoje pole,ktore uprawiaja. Wiec moje drogie- te wiejsie Grazyny, ktorych tak nienawidzicie, zapierniczaja w polu, czesto godzac prace na roli z opieka nad dziecmi, a zlobkow na wsiach nie ma. Znam jescze jedna kobiete, ktora Wy byscie nazwaly leniem smierdzacym i krowa rozplodowa (coz za tolerancja i milosierdzie, a to katolikom macie czelnosc hipokryzje wypominac!), bo nie pracuje na etacie i ma 3 dzieci (najmlodsze 17 lat, wiec rowniez teoria z 500+ sie nie sprawdza_). Ale ona tak zapiernicza po zarobkach, ze sie Wam w glowie nie miesci. Dzieci byly male to brala koc, picie, zabawki i dzieci sie bawily, a ona maliny rwala. I wy macie czelnosc tym kobietom w jakikolwiek sposob ublizac? Przestancie pitolic, ze za 500 zl ludzie utrzymaja cale rodziny, bo to moze byc jedynie dodatek do dochodow, a nie sam dochod. Nie bylo tego programu, a na kafe i tak roilo sie od tematow o krowach rozplodowych. Teraz chociaz macie oficjalny powod, by mieszac z blotem. Jesli chociaz jednemu dziecku te pieniadze podniosly standard zycie, to warto bylo. A takich dzieci jest wiecej. I nie przeszkadza mi, ze moje podatki na to ida. Oczywiscie, ze nalezy bardziej kontrolowac tych, ktorzy te pieniadze przeznaczaja np. na alkohol, ale nie przesadzajcie, ze tylko wy jestescie elita, a reszta to sama patologia. Bo to tez nie swiadczy o waszej inteligencji. Poza tym zawsze zastanawia mnie fakt, ze przeciwnicy 500+ sa zarazem goracymi zwolennikami przyjmowania nielegalnych imigrantow. Na polskie dzieci szkoda, ale na zdrowych bykow, ktorzy przbywaja z konca swiata, niekoniecznie z krajow ogarnietych wojna, to juz nie. Ot, lewackie myslenie.

Gość gość
Niestety wielu Polaków zaczęło urządzać się w doopie, jak to mawiał Lem. To że jesteśmy w doopie to jasne, gorzej że zaczęliśmy się w niej urządzać. Wstawianie z kolan jest równoznaczne z fochem, tupaniem nóżką i osamotnieniem na arenie międzynarodowej? Jedyni kuple jacy zostali Kaczorowi to Orban, Łukaszenka i Erdogan. To sama śmietanka towarzyska, bez jaj. Jarosław nie ma pojęcia o świecie, bo się go boi. Jego wyznawcy (bo nie wyborcy) są tacy sami. Nosa nie wyściubią poza swoją wiochę, wolą się kisić w podlasko-podkarpackim grajdole gdzie jedyna wyprawa zagraniczna to po zakup bełta od Tatiany.

Gość gość
Kurfa, można mieć różne poglądy, ale jak można być aż tak ograniczonym umysłowo, żeby obecne TVP nazwać rzetelną albo obiektywna. Przecież takiego natężenia propagandy i manipulacji nie było od upadku komuny i każdy w miarę myślący musi to widzieć, bo oni nawet tego nie ukrywają.

Gość gość
8:46- NAJLEPSZY PRZYKLAD bladzenia we wlasnych glupich myslach, napedzanych stereotypami. Tak, tak, bo w Pomorskim to nie ma patologii, a w Podkarpackim ludzi inteligentnych. Sa. I to na tyle, by nie generalizowac. Poza tym patologia to ow wiele bardziej szerze pojecie niz sie wam wydaje. Lekarz takze moze miec zaburzenia patologiczne, a przecietny rolnik z Podkarpacia bardzo wysokie IQ. Jejku, juz to sie nudne robi. Muzulmanow nie wolno wrzucac do jednego worka, bo to ksenofobia, ale Polakow to juz mozna i to przyklad oswiecenia. Muzulmanin moze wyznawac Allaha i to jego prawo do wyznania, a Polak nie moze, bo to ciemnogrod. Szwed czy Niemiec moze miec kilkoro dzieci, bo jest bogaty, a Polak nie moze, bo jak ma to na pewno biedny i w dodatku patologiczny. Muzulmanin moze miec 10-dzieci, bo to czesc jego kultury, Polak nie moze, bo to dzieciorob. Muzulmanin moze walic glowa w ziemie 5 razy dziennie na srodku ulicy, bo to jego wiara, Polak nie moze nawet rozanca zmowic w wiekszym gronie, bo to propaganda. Nielegalny imigrant moze pobierac socjal, bo jest ''biednym uchodzca'' (najczesciej z Tunezji, czy Konga, dziwne ze nie z Syrii), a Polakowi sie nie nalezy, niech zdycha, skoro biedny. Muzulmanin moze nie jesc wieprzowiny, tylko mieso halal, bo to jego kultura i nalezy uszanowac, Polak jak zrobi salatke jarzynowa- ojej, jaki zacofany ciemnogrod, teraz powinien na swieta robic bolognese, czy krewetki, bo salatka nie zdrowa i nie modna. Serio nie widzicie, ze bierzecie udzial w nagonce na wlasny narod? Nie dlatego nas nie lubiw Europie, bo pis rzadzi. Nie lubia nas dlatego, ze my sami siebie nie lubimy i nie szanujemy nawzajem, a takie ''oswiecone'' elity sa pierwsze, by opowiadac obcokrajowcom, jaka Polska jest zla i zacofana. Nie jestem ani wyborca Pisu ani Po, ale jedno trzeba przyznac- pis tak nie ujadal ani jego wyborcy, gdy stracili wladze w Polsce. Po i ich wyborcy to juz wstyd, co wyprawiaja i jak ujadaja. Cyrk, a nie polityka. Ja mysle, ze oni wiedza, ze sa skonczeni i dlatego robia te wszystkie burdy, marsze, protesty. Bo tylko to im pozostalo.

Gość gość
09:05 A nieprawda! Pierwszy donosił do Brukseli że śledztwo smolenskie źle robione, że wraku nie ma, widać że mało wiesz! I to Duda wtedy europoseł był pierwszy do nagonki na własny kraj

Gość gość
Nie, nie ujadał. Tylk po każdych przegranych wyborach kaczor skomlał, że były ustawione i sa nieważne. W 2015 też do władzy dorwał się na oszustwie. Schował Maciara, Ziobro, sam też sie postawił w drugim szeregu wypychajac Dude i Szydło na pierwszy plan. Maciar podobno nie miał być od obrony wojskowej. Ze swojej strony po cichu udunęli projekt swojej konstytucji, żeby nie okazało się co knuja i jakie maja plany przekazania władzy w ręce superprezydenta, którym pewnie miał być kaczor. Kuźwa ludzie, wy serio macie amnezję :O Polska miała być w ruinie, a niedawno sam Morawiecki powiedział, że nigdy nie była. Banda kłamcòw chorych na władzę, a wy łykacie to jak pierwsi naiwni, bo podobno 'dbaja o biednych i sa uczciwi' :O

Gość gość
Oczywiście że to oszuści, bogatszych by nie przekupili więc postawili na najbiedniejszy elektorat, taki co nie zadaje za dużo pytań, a muzułmanów zna ze wspaniałego stulecia

Gość gość
'ze swojej strony internetowej usunęli projekt konstytucji' - miało być

Gość gość
Pis ma taka metoda że najpierw oskarża wszystkich o manipulację, fałszerstwa, nepotyzm, łamanie przepisów, po czym jak ma możliwość to robi to 5 razy bardziej. Mają też talent do wmawiania ludziom że czarne jest biale, a ci później powtarzaja że wstajemy z kolan, rezydenci jedzą kawior, Niemcy są źli, UE chce nas zniszczyć itp.

Gość gość
Teraz pisiory wezmą się za niezależne od nich media, oczywiście pod przykrywką "polskiego interesu", później zaczną manipulować przy ordynacji wyborczej i to już będzie koniec demokracji. Wymyśla jakąś bajeczkę, zabiorą 500+ i się skończy druga Norwegia:)