Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Gość gość
Jak będziesz prosić, to dostaniesz.Trzeba być dobrym pokornym człowiekiem ,a reszta sama przyjdzie w najmniej spodziewanym momencie

Gość gość
Ale nie mieszajcie Boga z księżmi... Cytat z Chaty: gdy widzi się tylko ból, traci się jasność patrzenia. Naprawdę polecam film. Dla mnie pomaga. Więc naprawdę nie stoję tutaj z pozycji mądrzenia się.

Gość gość
Trzeba byc pokornym bo bóg traktuje człowieka jak psa.

Gość gość
lubię " chatę " choć przeczytanie jej przyniosło mi więcej pożytku niż obejrzenie :) a scera rrozmowy z Mądrością i jej odpowiedzi ... warte obejrzenia po roza kolejny i kolejny ,

Gość gość
"Modlę sie do Maryi, bo tylko ona z jakichś niewyjaśnionych powodów mi pomaga" x x zaznaczę na wstępie nie jestem jehowa ani nic z tych rzeczy nie należę do żadnej religii kiedyś z racji urodzenia jak 90% naszego narodu chodziłam do KK ale zaczęłam czytać biblię każda religia jest kłamstwem każda chrześcijaństwo to prawda nie rel.igia i dopóki człowiek tego nie zrozumie nie wyrwie się ze szponów szatana religia więzi a prawda wyzwala B.óg jest jeden a modlenie się do czegokolwiek i kogokolwiek jest gr.zechem i bałwochwalstwem oraz śmiercią du,szy tylko Bo.gu należy się cześć i chwała i uwielbienie tylko on jest a kim jest Ma.ryja lub kim była? to zwyczajna kobieta której się zmarło 2000lat temu i tyle ok urodziła mesjasza ale ktoś to musiał zrobić padło na nią może była dobrą kobietą raczej powinna nią być ale to wie tylko B.ÓG więc czemu się modlisz do zmarłej kobiety? pewnie powiesz że się ukazuje itd. a ja ci powiem że to nie ona tylko szatan zwodziciel narodów a czemu? bo chce tego samego od stworzenia świata zająć miejsce Bo.ga i udaje się mu nie mod.lisz się do Bo.ga ale do niej stawiasz jej figury obrazy sank.tuaria czcisz ją królową nie.bios oszusta z rogami bib,lia mówi że jedynym pośrednikiem jest Je,zus więc jeżeli mamy Je.zusa to po co nam Maria

Gość gość
Kiedyś się skończy każda religia...na szczęście :)

Gość gość
gość dziś dziś a wiesz ze dekalog jest dla żydów a naszym kapłanem jest jezus Czwarty element materiału dowodowego świadczącego o anulowaniu Prawa Mojżeszowego skupia się na części Prawa, którą większość ludzi chce zachowywać – Dziesięciu Przykazaniach. Bardzo istotny jest tu 2 List do Koryntian 3:2-11. Po pierwsze, trzeba nam zwrócić uwagę na to, co Paweł mówi w tym fragmencie na temat Prawa Mojżeszowego. Nazywa je zarówno „posługiwaniem śmierci” jak i „posługiwaniem potępienia” (w. 7, 9, UBG). Oba określenia są z pewnością negatywne, ale i uzasadnione. Paweł dodatkowo wyraźnie uwydatnia Dziesięć Przykazań, pisząc o nich jako o tych, które są „wyryte literami na kamieniach”. Najważniejszą kwestią jest więc to, że Prawo Mojżeszowe, reprezentowane w szczególności przez Dziesięć Przykazań, jest posługą śmierci i potępienia. I to pozostałoby prawdą, gdyby Dziesięć Przykazań dziś obowiązywało. One jednak już nie obowiązują, gdyż to Prawo przeminęło (w. 7, 11). Greckim słowem, jakie zostało tu użyte, jest „katargeo” oznaczające „unieważnić”. Jako że ustęp ten kładzie nacisk na Dziesięć Przykazań, oznacza to, iż Dziesięć Przykazań przeminęło. Nacisk ten jest bardzo wyraźny. Prawo Mojżesza, a w szczególności Dziesięć Przykazań, już dłużej nie obowiązuje

Gość gość
gość dziś x Jezus miał inne zdanie na ten temat cytat z Mateusza x "17 Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić6. 18 Zaprawdę. bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni. 19 Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim. 20 Bo powiadam wam: Jeśli wasza sprawiedliwość nie będzie większa niż uczonych w Piśmie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego." x człowiekowi który nie popełnia przestępstwa nie potrzebna jest wiedza na temat prawa bo prawo go nie oskarża ale oskarża przestępce i uwydatnia jego grzech np. jadąc do obcego kraju nie wiesz czy można kraść i jaka kara grozi za nie ale wiesz że złodziejstwo jest niemoralne i nie ukradniesz ale jeżeli jesteś grzesznikiem i ukradniesz podlegasz prawu ów państwa i podlegasz jego każe chrześcijanin kieruje się moralnością nie potrzebuje do tego przepisów religijnych nie kradnie bo w biblii pisze że nie wolno tego robić ale odczuwa że to moralnie jest złe

Gość gość
bóg nie wysłuchuje waszych modłów o męża z zadzrosci.

Gość gość
w kazdym normalnym królestwie kazda białogłowa chciałaby miec za meza króla szczególnie kiedy potrafi spełnic każda zachcianke już o tym że jest najwiekszy nie wspomne:) mysle ze po prostu sie rozczarował kiedy został królem. zaczeły docodzic do niego petycje i w żadnej nikt nie prosił o to zeby zostać jego zona.

Gość gość
pomyslał "na co mi ta władza jak nawet zadna mnie nie chce za meża" i pogrążył się w melancholii

Gość gość
mówicie :"bóg jest naszym ojcem" to by znaczyło, ze jest równiez matka. jak to sobie inaczej wyobrażacie?

Gość gość
aż się wszystko spełni. 19 i wraz ze śmiercią Jezusa się spełniło i dla tego prawo mojzesza nie obowiazuje i dla tego kosciu ł troche inaczej naucza dekalog bo gdy jezus sie urodził to widzimy boga i dla tego pierwsi apostołowie i chrześcijanie malowali obrazy np Łukasz był malarzem i zezbił nawet jest legenda ze obraz co jest na jasnej gurze został namalowany przez apostoła

Gość gość
zresztą zdecydujcie czy jest ojcem was wszystkich czy tylko jezusa bo raz mówicie do niego ojcze a potem znowu mówicie do jezusa "panie" bo jest bozym synem. czyli co wnim takiego wyjatkowego skoro wszyscy jestescie dziecmi bozymi. a wy tak potraficie przez tysiac lat piertolic od rzeczy i sie dziwic ze was nikt nie chce słuchać. zara sie dowiem, ze to wielka tajemnica wiary. szczerze mówiąc ta tajemnica jest tylko tak wielka jak wasza głupota

Gość gość
Bóg nie ma płci tak jak nasza dusza płeć określa nasze ciało potrzebne w rozmnażaniu gatunku ludzkiego

Gość gość
Maryja jest nasza matka Jezus dał nam ja pod krzyżem

Gość gość
czyli tak. bóg jest waszym ojcem jest równiez ojcem jezusa którego matka jest jakowa maryja. nalezałobyby zatem wyciagnąc z tego taki wniosek, ze jego wyjątkowośc wynika z tego kim była jego matka a nie ojciec. cos wam to przypomina? iecie dlaczego zydzi maja warkoczyki? bo zydem sie zostaje po matce nie po ojcu. nawet w bibli was bezczelnie w c***ja robia i sie z was nasmiewają

Gość gość
"bóg nie ma płci" xxx tak wiem. wiem równiez ze jest wieczny dlatego mocno watpie w sens ojcostwa w jego wykonaniu. jest równiez nieśmiertelny dlatego nie musi zakładać rodów dbac o ich przyszłość zabezpiezac materialnie ani martwic sie o wygasnięcie genów

Gość gość
" gość dziś aż się wszystko spełni. " x na prawdę nie chcę cię obrazić ale czy masz problem z czytaniem czy może tak jesteś zaślepiony że prawdy dojrzeć nie chcesz przeczytaj jeszcze raz zwłaszcza "Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni" spełnić ma się 2 przyjście mesjasza gdy grzech zostanie definitywnie zniszczony

Gość gość
"ojciec" natomiast jasno definiuje jego płeć. ojciec to koorfa ojciec. moim ojcem była konkretna osoba i mówiłem do niego ojcze bo był facetem. jego ojcostwo e głównej mierze polegało na tym, ze jestem podobny do niego i do człowieka. jakby był waranem albo slimakiem to by nie mógł byc moim ojcem. jakby był bezpłciowy równiez nie mógłby byc ojcem ale podobno może wszystko czego mu odmawiacie

Gość gość
Bóg nas stworzył na swój obraz i podobieństwo w dodatku nas kocha więc jest naszym ojcem

Gość gość
to ze ktos was stworzył nie czzyni z niego waszego ojca szczególnie że jak pisałem mamy z nim niewiele wspólnego. i w ogóle dlaczego "on" skoro jest bezpłciowy? a skoro jest to nie możeb byc równiez "to" wasza definicja istnienia jest zdeterminowana dymorfizmem płciowym "on ona ono" ono to dziecko. ma płec ale nie ma zdolnosci do rozmnażania. dopóki nie zrobgicie porządku z tymi definicjami nie bierzcie sie za definiowanie boga. bo wam potem wychodzi że dziecko jest waszym ojcem

Gość gość
to nie ma sensu ta rozmowa

Gość gość
Czw. 14.IX.89. g.6, 20 Podwyższenie Krzyża Świętego Wszystko w życiu jest łaską: Jedni mają łaskę zdrowia, drudzy cierpienia. Jedni wygody życia, drudzy trądu. Jedni urody fizycznej, drudzy kalectwa. Jedni inteligencji, drudzy niedorozwoju. Wszystko w życiu jest łaską, daną po to, by prowadziły do Mnie. Jak myślisz, czyja miłość jest piękniejsza: tego, który kocha by otrzymywać, czy tego, który kocha, by dawać? Jak myślisz, który dar miłości jest większy: ten, co przychodzi łatwo, czy ten, który wymaga wysiłku? Jak myślisz, który człowiek mniej narażony jest na szatański grzech pychy: czy ten, który posiada urodę ciała i bystrość umysłu? A który wyzwala w innych więcej dobra i sam nie grzeszy? Pomyśl też nad tym, kogo trzeba bardziej kochać: siebie czy Boga? Ciało swe, czy duszę swą? Ze względu, na kogo i ze względu, na co, oceniać to, co otrzymałaś, co spotyka cię w życiu? Jak to wykorzystać, by pożytek był większy, co może przynieść większe dobro, trwalsze dobro? Pomyśl nad swymi reakcjami w różnych okolicznościach i rozważ, o czym one mówią. Poznawaj siebie: swą duszę i jakość miłości twego serca. Konfrontuj to z tym wszystkim, co obiecujesz, a co czynisz w swym sercu i co uzewnętrzniasz. Czemu i komu służy twoje ciało, twój umysł, Twoje serce, twoja dusza.

Gość gość
Bóg nas kocha to czyni nas jego dziećmi a jego ojcem

Gość gość
jak w ogóle mozna wyprzeć sie w ten sposób własnego ojca? bo co? ten bogatszy? kocha mnie bo wysłuchuje idiotycznych prósb? jak można prosic o męzą? facet to tez jest człowiek tez wg was dziecko boga czyli de facto wg was wasza rodzina bo brat a wy chcecie zeby bóg zrobił z niegho dla was prezent

Gość gość
nie. to nie czyni go ojcem.