Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog nie wysluchuje? pyt. do wierzacych

Polecane posty

Przestrzen bezwarunkowego współczucia jest wolne od podziałów ktore stwarza Iswara czlowiek w 4 gestosci Materii na ziemi.. Trudno.. Bog jest rajem dla zycia, ale ten Bog ludzi to samo zycie, ktore do Boga prowadzi, dla mnie to Amithaba jest Najwyzszym Bogiem :P

Gość gość
akimke to co piszesz to bujda jest Bóg jest prawdziwy i nas kocha

gość dziś skoro sie narodzilem to mnie utwierdza w moim Istnieniu, tak bardzo mnie kocha. :] Ten Bog jest spoza czasu a na samym nim koncu okazujesz sie byc Nim ty sam, .-.

Gość gość
jeżeli jesteście samotni brak wam miłości przyjdźcie do Boga bo tylko on nas darzy największą miłością

Gość gość
akimke dziś x to słowa antychrysta i szatana sam chciał być bogiem

Gość gość
czemu uważasz że to prawda? nie ma na to dowodów w przeciwieństwie do biblii gdzie jest wiele przepowiedni które się spełniają np. żydzi rozproszeni po całej planecie bez szans na własne państwo jednak je utworzyli a to w biblii pisze i to Bóg im obiecał

Gość Teppic No5
@ Zapomniałeś dodać na końcu "Przynajmniej moim skromnym zdaniem tak jest."

Gość gość
Teppic No5 dziś x prawda jest jedna niezależna od czyiś opinii Bóg jest i nas kocha ciebie też

Gość gość kotarba
Kurfa ludzie, to nie jest forum religijne, pogięło was, żeby tu takie rzeczy pisać ? Ja na sam widok tego tematu, dostaje reakcji jak mały Damian z Filmu Omen gdy zobaczył kościół:O Idźta do koćioła i tam se pogadajta o tym:O:O

Gość gość kotarba
o tak mam:O ://www.youtube.com/watch?v=LO3KlIShoHo

Ja bylem przebudzony i Niestety walcze w sobie z powodu Odwiecznego Powodu bycia, a to ze tutaj jestem jest tego przykładem..Upadek Naszej Naturalnej pozbawionej formy istnienia w Nature ktora rzeczywiscie chce to zmieniac... Prawo Dharmy. Niestety xd Prawo Tego czym sie wydaje Boski zamysł stworzenia.. Mistyczna Jednosc odpowiada za zycie wiec nalezy uznac jego pochodzenie za wykraczajace poza cala rzeczywistosc i jednoczesnie zangazowana w nią od samego Poczatku. I Tak tez jest

Gość gość
"Idźta do koćioła i tam se pogadajta o tympechowiec.gifpechowiec.gif" x x właśnie trzeba o takich rzeczach pisać widać to po twojej wypowiedzi jaka jest tendencyjna w KK jest bałwochwalstwo idąc tam słuchasz diabła

Gość gość
akimke dziś x nie żyjemy dla siebie tylko dla Boga i tyko w tedy nasze życie ma sens bo inaczej jesteśmy tylko ciałem to Bóg nazywając nas swoimi dziećmi daje nam możliwość bycia istnienia w całości jako istota nie jesteśmy w tedy pragnieniami ale czymś co czuje

Gość gość
KK jest bałwochwalstwo idąc tam słuchasz diabła to sa kłamstwa szatana by zwieść ludzi zeby do kościoła nie chodzili ko zna pismo najlepiej po Bogu demony i zwiedli protestantów zielonoświątkowców adwentystów dnia sudmego świadków jehowy i inych heretyków

Gość gość
20.43 to nie wchodz na ten watek, w czym problem?

Gość gość
gość dziś x czyli jak Bóg czegoś zabrania w biblii to trzeba robić odwrotnie jak KK?

Gość gość
dekalog jet dla zydow je/zu/s dał now przykazania miłuj boga i blizniego jak siebie samego to pierwsze po drugie obrazy powiedział jakie nie wolno malować i rzeźbić co sa w na niebie a nie w niebie a t o jest różnica bo w niebie jest i Bóg i aniołowie i zmarli i Maryja królowa nieba i ziemi i dla tego paweł powiedział ze interpretacja jest tylko dla uczonych a nie dla prostycch ludzi którzy ida na wieczne potępienie

Gość gość
gość dziś x drogi prosty człowieku to duch święty otwiera oczy ślepym a nie gościu w kiecce po drugie Jezus powiedział że nie przyszedł znieś prawa ani proroków tym samym i dekalogu poza tym te dwa przykazania zawierają całe prawo i proroków tak zresztą pisze w biblii :) po trzecie Bóg na Horebie zabronił sporządzania figury mężczyzny i kobiety po czwarte Bóg jasno wyraził się co do królowy niebios a jeden z biskupów Epifaniusz żeby było śmieszniej dodam że jest świętym katolickim napisał dzieło w którym potępił kult figur Maryi :D

Gość gość
jeżeli potępił figury to czemu kazał stworzyć figury aniołów Rozważ słowa Pana Jezusa z krzyża do Jana czyli ludzkości „Oto Matka Twoja” Mamy traktować Maryję jako naszą Matkę to jest nakaz Pana Jezusa który MUSIMY wykonać jeśli pragniemy zbawienia. Wybór należy do nas. Nasze życie nie polega na życiu wg naszego widzimisię ale wypełniać wolę Boga. W komentarzach do tego mema, autorem jest Edward Kaczorowski.

Gość gość
paweł z tarsu nic nie mówił o duchu tylko ze by uczeni interpretowali pisma św a jezeli uczeni to nie zwykli ludzie i dla tego jest ponad 20 tys denominacji protestanckich i który kościół jest prawdziwy demony atakują tylko kk od samego poczatku i po dzis dzienn h/itl/er s/tal/in masoneria napoleonn ateisci wszyscy atakuja kk czemu nik nie atakuje protestatów ani inych heretyków sam je/z/u/s powiedział kto zachowuje moje nauki ten bedzie atakowany

Gość gość
a jezus wypełnił prawo czyli i tak sie zmieniło co znaczy kecharitomene tak nazwał anioł gabriel maryje łaski pełno jest nie nie pełne tłumaczenie ten tytuł znaczy ze jest zbawiona przed urodzeniem urodziła sie bez grzechu pierworodnego i te łaski pełna to znaczy ze miało wszystko wszystkie łaski do pełna

Gość gość
" to jest nakaz Pana Jezusa który MUSIMY wykonać jeśli pragniemy zbawienia" x gdzie jest nakaz? Jezus mówi do Jana poczytaj dalej ten fragment co pisze że Jan zabrał Maryję do siebie do domy czyli się zaopiekował nią jest też fragment o wskrzeszeniu pewnego gościa przez Jezusa gdzie jest zaznaczone że ów był jedynym synem a matka jego jest wdową pewnie ci nic to nie mówi tak samo jak to że szczególną opieką powinno się otaczać sieroty i wdowy wiesz kim jest wdowa która nie ma syna jest nią też Maryja a raczej zaraz nią będzie bo Jezus w chwili wypowiadanych słów był bliski śmierci ale czemu bycie wdową bez syna jest takie złe zaraz ci powiem taka kobieta nie miała środków do życia i zwyczajnie umierała z głodu teraz widzisz sens wypowiedzi Jezusa duch święty to duch prawdy pomódl się do Boga o niego a on ci wskaże prawdę nie słuchaj ludzi tylko Boga

Gość gość
20.17a po czym poznajesz, ze Bog cie kocha?

Gość gość
" gość dziś 20.17a po czym poznajesz, ze Bog cie kocha? " x mówi mi to przez ducha świętego tak słyszę głos możesz mnie uznać za schizofreniczkę ale prawda jest taka że Bóg jest i do mnie mówi

Gość gość
to może być demoniczne zwiedzenie te głosy bo walczysz z kk czyli z Bogiem pamientaj demony znaja pismo i potrafia przeinaczac pismo tak jak prubowali z je/zu/se/m na pustyni

Gość gość
i co duch sw zapewne powie ze maryja jest tylko zwykła matka jez/u/sa lub inna brednie ze umarła a nie ze została wywyższona i jest królowa nieba i ziemi

Gość gość
23.30 nie uwazam cie na schzizofreniczke, jestem wierzaca, ale nigdy nie slyszalam glosu Boga, nie zaleznie od wyciszenia sie, Adoracji, nigdy nie slyszalam dlatego nie wiem jak to jest...