Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój syn powiedział mi że nie wierzy w Boga, bo on nie istnieje jak św. Mikołaj

Polecane posty

Gość gość

i żebym przestała mu opowiadać te bajki bo już mi nie uwierzy dopóki go nie zobaczy i że bóg to bajka taka jak smerfy i swięty mikołaj... i co teraz mam zrobic

Gość gość
Masz madrego syna :-)

Gość gość
Syn ma rację.

Gość gość
Moj syn 12 letni uwaza ze Boga nie ma bo jezeli by byl to moj syn nie bylby niepelnosprawny tylko taki jak inni ot logika 12 latka...

Gość gość
gość dziś Mądrze mówi.

Gość gość
Co masz zrobić? Nic. To jest tylko i wyłącznie sprawa Twojego syna czy wierzy w Boga czy nie.

Gość gość
Może Cię sprawdza, prowokuje, może się zastanawia, neguje sens wiary, może szuka teraz swojego światopoglądu, buntuje się...jest to chyba dobry znak. Jeśli jesteś wierząca i zależy Ci żeby dawać dobry przykład i przekazać postawę pełną wiary, to dawaj taki przykład. Nie zmuszaj natomiast syna do wiary. Wiara to cecha indywidualna, a wszelkie naciski niczemu nie służą.

Gość gość
A ile syn ma lat?

Gość gość
a jak ty tłumaczysz jego niepełnosprawność?

Gość gość
do gość dziś - ma rację, bo też nie rozumiem, że tak kochający Bóg karze niewinne dzieci np. chorobą, rozumem dorośli bo zawinili, ale dzieci. Ja jak kogoś kocham to nie zadaje mu cierpienia i nie patrze się jak egoista na jego ból

Gość gość
A ile syn ma lat? x 10

Gość gość
a co za różnica ile ma lat, Bóg jak kocha to nie powinien zadawać cierpienia.

Gość gość
Pytasz co za różnica ile ma lat ? A no taka , że skoro ma 10, to jest po komunii, zgarnął hajsik i prezenty wiec wiara w Boga juz mu niepotrzebna. Cwany gówniarz.

Gość gość
a jak p**do rodzice zgarniają z 500+za pieprzenie się i rozmnażanie co miesiąc to jest dobrze.10 latek poszedł do komuni bo go wysłali, bo w naszym cholernym kraju wysyła sie dzieci do komuni,

Gość gość
to uczucie, kiedy syn jest madrzejszy od matki i ojca..

Gość gość
gość dziś Tylko matka i ojciec nie są w stanie tego dostrzec :-)

Gość gość
To akurat dobrze świadczy o Twoim synu - dzieciak zaczyna myśleć samodzielnie. Powinnaś się cieszyć. Ja myślę, że jeśli istnieje jakaś siła wyższa, możemy to coś nazwać Bogiem, to ma ona nas centralnie w czterech literach i los ludzi (a już szczególnie każdego z osobna) mało ją obchodzi. Wizja kochającego Boga jest stworzona od początku do końca przez ludzi. Ludzie pragną, żeby ktoś nad nimi czuwał, troszczył się o nich i ich kochał. Ludzie chcą w to wierzyć. Człowiek pragnie też sprawiedliwości, dlatego lepiej mu wierzyć, że może chociaż po śmierci jej zazna. Każący i wynagradzający Bóg jest też dobrym pretekstem, aby przekonać ludzi, żeby nie czynili zła, tylko dobro. Twój syn widzi, że to co mu się opowiada o Bogu to zwykłe bajki i chwała mu za to :-)

Gość gość
To w takim razie czemu człowiek tu jest. Czemu powstały planety i w ogóle cokolwiek? Nawet jeśli to tylko sucha materia to po co ona ?

Gość gość
6:15 ale jesteś głupia

Gość gość
gość dziś No na to pytanie jeszcze nie znamy odpowiedzi. Tak jak kiedyś nie wiedzieliśmy dlaczego Zeus ciska piorunami i dlaczego jest zaćmienie słońca. To, że istnieje jakiś Bóg, który patrzy na nas z chmurki, kocha nas i jest żywo zainteresowany tym czy Kowalski z Kowalską chodzą do kościoła i jedzą mięso w piątek jest od początku do końca bajką wymyśloną przez jednego człowieka po to, aby mieć kontrolę i władze nad drugim człowiekiem. Chcecie wierzyć w Boga bo tak Wam lepiej, to wierzcie, ale dokąd nie ma dowodów na jego istnienie, nie wtrącajcie się w kwestie wiary bądź niewiary innych ludzi. Nawet własnych dzieci.

Gość gość
do gość dziś No tak, jak nie wiadomo dlaczego coś istnieje i jak to działa to zawsze miesza się w to Boga. Tak jak z Zeusem i piorunami :-)

Gość Princessinthesky
Inteligentny dzieciak. Daleko zajdzie

Gość gość
Przykre, że 10letni chłopiec mówi takie rzeczy ale spojrz- ja przeszłam w życiu piekło mama zaszczepila we mnie wiarę w Boga ja wierzę od małego. Mimo złych doświadczen życiowych niezależnych ode mnie wierzę. Myślę,że to co syn mówi to suma tego o czym Ty rozmawiasz z dorosłymi przy dziecku,Twoje Zachowanie, ojca dziecka. I sposobu jaki zyjecie. Mam nadzieje, ze to prowokacja :-) Błogosławię Wam wszystkim :-) ❤️

Gość gość
Przeczytajcie Chociaź 4 ewangelie jesli całej Biblii nie chce wam sie czytać i znajdziecie odpowiedz dlaczego Bóg dopuszcza zło . Powtarzam dopuszcza zło . Pozwala na zło . A nigdy nie czyni zła . Ludzie mają wolną wole . Jeśli ciebie skrzywdził w dzieciństwie brat lub siostra to teź mówiłeś ze to rodzice cie skrzywdzili . Twój brat i siostra ma wolną wole i czyni zło albo sam ze siebie albo za namową szatana .

Gość gość
7:49 przez takich jak Ty ludzie odchodzą od Boga wiesz? Te całe pier o wolnej woli! Ale nikt nie rodzi się zły!! Ludzie stają się źli ale przez co? Np.ojca alkoholika ale dlaczego ten ojciec jest alkoholikiem? Bo go ktoś skrzywdzil w dzieciństwie! I tak każdy każdego może posadzić bo ma wolna wolę. Wolna wola a co Cię ma czekać to i TAK SPOTKA! Skoro wolna wola to dlaczego Judasz był skazany na to,że musi wydać Jezusa? Bóg jest naszym Ojcem powinien nas chronić PRZYNAJMNIEJ TYCH NAJSŁABSZYCH! O to ludzie mają pretensje!

Gość gość
gość dziś W Biblii znajdziemy różne rzeczy. Szczególnie interesujące jest przedstawienie Boga w Starym Testamencie - mściwy, zazdrosny i okrutny gnojek. Sęk w tym, że to wszystko bajki, tak samo jak mitologia czy wierzenia dawnych Słowian.

Gość gość
Kto chce niech wierzy w boga moze wtedy lzej mu sie zyje bo wszystko tlumaczy bogiem .A tak naprawde to wszystko to zwykla biologia,choroby dzieci ,niepelnosprawnosci _ przypadki,wypadki na ktore bog nie ma wplywu .Tylko czlowiek chce wierzyc ze tak mialo byc.A to gowno prawda .

Gość gość
Ty uważasz źe ludzie mają przeznaczenie i co kogo ma spotkać to spotka . To klapnij sobie na tapczan albo na fotel i nic nie rób bo jesli masz umrzeć z głodu to tak umrzesz po co sie starać o cokolwiek . Po co wysilać sie . A po co piłkarze sie meczą na boisku jesli wynik jest ustalony .

Gość gość
Ja uwierzyłem w Boga gdy miałem 37 lat . I nie zwalaj winy na Boga i nie zwalaj winy na mnie za swoje nieporadztwo życiowe i za swoje lenistwo .

Gość gość
A ten dzieciak ,który daleko zajdzie to się okaże w przyszłości . I wy którzy jesteście nie tylko niewierzący ale przeklinający Boga teź daleko nie zajdziecie . Taka nienawiść wyniszczy waszą psychikę i w końcu popełnicie jakąś głupotę w życiu lub samobójstwo .