Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja finansowa a związek 30 latków

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam łącznie około 4700 netto, niestety nie jestem zadowolony z takiej pensji. Mam dość odpowiedzialną pracę, po prostu taki zawód. Czy przeszkadzałoby Wam, gdyby Wasz partner tak zarabiał? Ile waszym zdaniem powinien zarabiać ktoś, kto skończył 30 lat.

Gość gość
Ja jeszcze studiuje i mam na reke ok 3100majac 24lata wiec mysle ze ktos ok 30powinien miec dobre5000 do reki

Gość gość
08:54 a gdzie pracujesz?

Gość gość
co do wysokości zarobków jest kilka zmiennych, które należy uwzględnić czy są na wystarczającym poziomie. Pierwsza z nich to czy wynajmujesz, spłacasz kredyt czy też odziedziczyłeś mieszkanie lub rodzice kupili Ci w ramach wielopokoleniowego bogacenia się? Jeśli jesteś obciążony kredytem no to wybacz, ale zarobki nie przedstawiaja się tak korzystnie

Gość gość
ja zarabiam ok 4500 - 4800 w wieku 27 lat i dla mnie byloby ok gdyby moj facet tez tyle zarabiał. Cięzko byłobymi zaakceptować faceta bez żadnych ambicji i siedzącego w byle jakiej robocie za 2 tys., ale tak samo źle czułabym się przy kimś kto zarabia dużo więcej niż ja.

Gość gość
Dajcie spokój, widać, ze to typowy wątek z cyklu "jestem z******ty, zarabiam grubą kasę, ale pomarudzę, niech mi inni mówią, że to dużo". Pewnie, że to dużo. Ludzie w Polsce zarabiają do 2tyś i tez musza żyć.

Gość gość
Powiem tak - nie wiem, jak w innych częściach Polski, ale u mnie (Wielkopolska) 2 tysiące dostaje praktykant rozpoczynający pracę. Więc zarobki ok. 5 tys. netto nie są niczym nadzwyczajnym, nawet powiedziałabym, że w dolnej granicy średniej. Po prostu u nas inaczej podchodzi się do pracy, rzadko która osoba pracuje 8 godzin, często dorabia się po godzinach.