Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie lubie takich swiat gdzie sa sklepy pozamykane

Polecane posty

Gość gość
14.31 u nas jest bardzo dużo młodych lud******ościele.

Gość gość
No u nas luzie tez od tego nie umrą, ale nie o to chodzi. A co jest takie przerażające w chodzeniu po galerii. Znam inne bardziej przerażające rzeczy? A jak chcę pojechac do ikea oddalonej o 100 km od mojego miasta to mam wziąć urlop?

A może warto w tym obszarze tematycznym popytać znajomych? Moim zdaniem jest to naprawdę bardzo dobre źródło wiedzy oraz informacji :)

Gość gość
Tylko, że w sumie temat odnosił się do dni świątecznych wolnych od handlu. Sklepy zamknięte w niedzielę - ok, rozumiem bolączkę niektórych. Ale wrzask i panika bo 12 dni w ciągu całego roku jest jakieś święto i trzeba zrobić zakupy dzień wcześniej - to już paranoja. Święta są zawsze takie same, można zapamiętać kiedy wypadają i się przygotować...

Gość gość
Śmieszy mnie to wasze ubolewanie nad ubóstwem duchowym motłochu, który nie zna innych rozrywek niż chodzenie po CH. Myślałby kto, że intelektualna elita narodu, która co weekend w muzeum, a wieczorem czyta Wilka stepowego i.. zacne forum kafe:) Trąci, to fałszem. I rzeczywiście wartościowy człowiek nie musi usilnie podkreślać tego jak bardzo jest "ponad". Człowiek potrzebuje rozrywki zarówno wyższego jak i niższego rzędu i to jest normalne. Znam ludzi, którzy autentycznie nie znoszą zakupów, więc może do takich należycie, ale nie ma co lamentować nad resztą, bo to jakbym ja narzekała co ludzie widzą w spacerach mając silną alergię czy po co do opery skoro ja akurat głucha jestem. Jeden woli oglądać w weekend ciuchy i książki w galerii, drugi drzewa w lesie.

Gość gość
nikt wam nie broni spędzać niedzieli z rodziną jak są sklepy zamknięte. Możecie też spędzać rodzinnie jak sklepy są otwarte, kto wam broni? Nikt. To dlaczego zabraniacie innym chodzić w niedzielę na zakupy? Może dla kogoś jest to wygodne? Ja zawsze robię zakupy w niedzielę, bo tak lubimy. W niedzielę jest mnóstwo ludzi w sklepach, więc zamknięcie ich jest beznadziejnym pomysłem. Chore zakazy i tyle.

Gość gość
Mam nadzieje ze kiedyś beda wszystkie nd wolne od handlu . Do Kościoła nie chodzę ale fajnie jest mieć cala rodzinę w domu :))))

Gość gość
Może zamknij w niedzielę rano drzwi i schowaj klucz. Nie uciekna, chyba że mieszkasz na parterze.

Gość gość
Otoz to.

Gość gość
jak sprzedawczyniom źle pracować w niedzielę to niech zmienią prace na taką gdzie nie pracuje się w niedzielę

Gość gość
Juz nie muszę nic zmieniać :)))) od marca 2018 zaczynają sie wolne niedziele :) jeszcze nie wszystkie ale juz tak będzie lepiej jak dla mnie.

Gość gość
Mysle, ze wiekszosc osob, ktore tu wyzywaja ludzi robiacych zakupy w galeriach w niedziele po prostu na to NIE STAC. Stad zawisc: ja nie mam, to niech drugi tez nie ma (chociaz mozliwosci). Realnie, bedzie tak, ze prace straca tysiace studentow dorabiajacych sobie w weekendy, kiedy nie maja zajec. A za dwa lata wielu pracownikow handlu w ciagu dwoch lat wyleci z roboty, bo spadnie zapotrzebowanie na PONAD 10% czasu pracy. I beda mieli lepiej. Specjalnie PiS zrobil to "pelzajaco", zeby nie bylo od razu duzych zwolnien, co hipermarkety zrobilby ochoczo od marca.

Gość gość
Ależ tak. Nie stać mnie na zakupy w galerii:-). Masz rację, spozywke i chemie przywoza mi do domu, ciuchow nie kupuje codziennie. A jak mam potrzebę to robię to na tygodniu. Nie każdy ma tak gówniana robotę że siedzi w niej od rana do wieczora. Tysiące pracowników straci pracę? To pójdą tam gdzie w kółko wiszą ogłoszenia zatrudnie pracownika. W chwili obecnej brakuje pracowników i prędko się to nie zmieni. Więc spokojnie, nie martw się o ich zatrudnienie.

Gość gość
Przecież chodzenie po galerii to najtańsza "rozrywka " jaka można zafundować rodzinie . Na basen jak wchodzisz musisz zapłacić ok 100 zł . Kino , kręgle , tenis , jazda konna podobnie albo i więcej . Wiec nie rozumiem o jakiej zazdrości tutaj piszesz?

Gość gość
a ja po tygodniu pracy jade do mojego domku na wsi i sie z domu nie ruszam, nie pojmuje co jest fajnego w chodzeniu z rodzina po CH :/ dla mnie moga byc pozamykane w weekendy