Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczyciel, który wybucha jest psychiczny, więc jakim cudem uczy nasze dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Zapytaj cię się swoich dziadków, jak kiedyś było w szkole. Nauczyciel był szanowany przez dzieci. Nie było takiego czegoś co jest dziaiaj Dzieciaki w podstawówce na lekcji do nauczyciela powiedzą (zamknij ryj, bo co mi zrobisz?, mam to gdzieś itp itd) A kiedyś? Byś tylko spróbował podważyć zdanie nauczyciela albo odpyskowac. Rodzice tych dzieci są jeszcze gorsi. Syneczek dostanie lufę to jeszcze rodzice, idą do szkoły z pretensjami dlaczego ich Brajanek ma jedynkę, zamiast brajanka wziąć za ucho i do książek posadzić, żeby tą lufę poprawił. Rodzice wychowują a nie nauczyciel. Gratulować rodzicom takich "pociech"

Gość gość
sory są nauczyciele którzy traktują uczniów jak gówno i taka jest prawda. szkołę już dawno skończyłam, w mojej szkole nie było żadnych akcji w stylu nakładanie kosza nauczycielowi na głowę. mimo to byli pojedynczy nauczyciele którzy lubili się wyżywać i nazywali uczniów debilami, kretynami (już w podstawówce :) ) bo np. pani matematyczka uznawała za debila każdego który czegoś nie rozumiał, bo przecież dla niej to było oczywiste rzecz jasna tacy nauczyciele byli nietykalni, wszelkie skargi można było sobie w dupę wsadzić :) serio myślicie że przez jej "metody" klasa została wybitnymi matematykami? NIE.

Gość gość
W tym kraju zmarła osoba sprzedaje kamienice lub żyjący ale niepoczytalny. Uważam, że rozliczanie za rażące naruszenia czy korupcję musi być.

Gość gość
Zawód nauczyciela wymaga szczególnych cech charakteru. Zwłaszcza cierpliwośc****anowania nad sobą a później nad innymi. To naturalne, że mając do czynienia z rozwydrzoną grupą 30 dzieciaków, którąś godzinę z kolei nauczyciel ma prawo być poirytowany, napięty i histeryczny. Tylko etyka i profesjonalizm zobowiązuje. Tak samo jak policjant nie może użyć siły, tylko dlatego że ktoś go prowokuje. Jednak ten problem też bierze się z braku autorytetu. Nauczyciele nie cieszą się dawnym autorytetem. Kiedyś było nawet przesadnie bo nauczyciel wręcz wzbudzał strach, a na lekcjach dzieci siedziały w ciszy, ale w stresie. Obecnie jest w drugą stronę - nauczyciel to ktoś komu można wchodzić na głowę, kogoś kogo się nie szanuje.