Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto sie zna?czy stanik 75 f to to samo co 80 e?obydwa beda dobre?

Polecane posty

Gość gość

Bo mam w biuscie 99 cm a pod biystem 75 cm i nie umiem dobrać stanika Wszystkie ktore sa na F 75 sa za ciasne w obwodzie i musze kupowac przedluzki..może 80 e byłoby dobre,ale czy miska nie jest mniejsza? Moae ktos wie? Kupowalam staniki polskich firm ava i gaja do tej pory.

Gość gość
Nie to nie to samo. Ale jesli masz za ciasno w obwodzie to tak bierzesz wiekszy a miseczke mniejsza, ale nic nie zastapi przymiarki bo stanik stanikowi nie rowny, ja mam w swojej kolekcji 70g/75f-ff/80e a niektorzy ci powiedz ze rozmiar to rozmiar

Gość gość
A obwód pod biustem jak mierzony? luźno czy ciasno?

Gość gość
a byłaś u brafiterki?

Gość gość
Mam pod biustem 73cm w biuście 90 i noszę 65F, na początku jest trochę ciasny i zapinam na ostatnie haftki a z czasem jak robi się luźniejszy to środkowe i później te najciaśniejsze. Od kiedy mam ten rozmiar znacznie poprawił się kształt i uniesienie biustu.

Gość gość
To ja wyżej, proponowałbym 70 I

Gość gość
Idę o zakład, że nie umiesz stanika poprawnie założyć (nie wygarniasz odpowiednio piersi) i "za ciasne" są dlatego, że pod obwód i fiszbiny trafia tkanka, której tam w ogóle nie powinno być, powinna być w miseczkach. Obwód 75 powinien być na ciebie przyluźny a nie za ciasny (chyba, że chodzi o jakieś naprawdę wyjątkowo ścisłe modele), a pasować powinno raczej coś w okolicy 70H/I z firm polskich albo 32FF z angielskich.

Gość gość
Ogólnie to tak więcej pod biustem mniejszą miską ale to zależy od firm a czasem w jednej firmie od modelu dlatego najlepiej iść do brafiterki.

Gość gość
ja pier..... jak sama nazwa wskazuje to 2 rozne rozmiary. kretynka.

Gość gość
gość dziś Kretynka to ty jesteś. Akurat pojemność misek w obu rozmiarach jest podobna.

Gość gość
gość dziś gość dziś Kretynka to ty jesteś. Akurat pojemność misek w obu rozmiarach jest podobna. x Dokładnie. Autorko, a nie jest czasem tak, że ściągasz do minimum długość szelek, a haftki masz nie pod łopatkami jak powinno być, a między łopatkami?

Gość gość
Jeszcze pytanie. Gdzie ty kupujesz staniki, że nie możesz sobie przymierzyć inny rozmiar danego modelu?

Gość gość
W sex shopie:-)

Gość gość
tu autorka staniki kupuje w necie na kontri bo w sklepach zaden nie pasuje..bylam we wszystkich slepach z bielizna w galeriach i niestety nawet nie maja misek wiekszych niz d miski nie moge miec mniejszej bo piersi na szerokosc mam spore i w mniejsza miske sie nie zmieszcza kupuje staniki ava ,gaja i tam sa rozmiary.mierze biust tak jak trzeba i wychodzi mi ,że mam miec staniki f 75 dzieki za rady.

Gość gość
To chyba mieszkasz na wsi zabitej dechami skoro nie ma stanikow o miaeczkach woekszych niz d. I zgadzam sie musisz byc kretynka skoro pytasz czy 2 Rozne rozmiary to to samo.

Gość gość
Gdzie mieszkasz? Sklepów z brafitingiem jest już multum w całym kraju, jak nie masz żadnego w swoim miasteczku to nieraz wystarczy kawałek podjechać do innego i będzie. Tu masz wszystkie adresy: http://stanikomania.blox.pl/strony/spisdobrychsklepow.html Bo ja też się zgadzam, że nie umiesz dobrać rozmiaru bo najprawdopodobniej nie wiesz, jak dobrze dobrany stanik powinien leżeć i jak go poprawnie włożyć.

Gość gość
Jestem z Krakowa i w żadnej galerii nie ma rozmiarów powyżej d.

Gość gość
Autorko ja mam co prawda dużo mniejszy problem, bo i biust mały, ale ostatnio kupiłam rozmiar A80 i B75, oba leżą według mnie idealnie, a miseczki są porównywalnej wielkości więc pytanie dobre zadalas. Z tym, że możecie mnie zjechać, ale nienawidzę mieć ciasnoty dlatego 80:). Ale kupować w ciemno bez przymiarki jest ciężko

Gość gość
Autorko, powinien pasowac...Ja nosze 80F lub 75G. Mozesz wlasnie zmienic na obwod wiekszy i miske mniejsza o rozmiar, i odwrotnie, odwod mniejszy i miska wieksa. Czyli o ciebie to 80E by bylo OK. I tak mi powiedziala brafiterka...zeby nie bylo.

Gość gość
To ten Kraków to musi być jakaś dziura zabita dechami bo u mnie w niewielkim powiatowym sklepie są w sklepach staniki z miseczką H.

Gość gość
Powiatowym mieście, nie sklepie. ;)

Gość gość
Ja mam 70 h i kupuję tylko w dalii. W Krakowie na pewno mają sklep. I jak ktos juz napisał- kupujemy mniejszy obwód niz mierzony i zapinamy najpierw na ostatnią haftkę, pozniej kolejne.

Gość gość
gość dziś A kto kupuje w galeriach??? W Krakowie masz co najmniej 5 porządnych sklepów z brafittingiem i pełną rozmiarówką (na pewno choćby Onlyher - ich kojarzę bo kupuję w ich oddziale we Wrocku), po czorta się denerwujesz i męczysz w bylajkich bieliźniakach w galeriach? Absurd...

Gość gość
gość dziś Proszę, nawet więcej niż 5: Adore - Al. Pokoju 20; strona internetowa, strona fb Brafitteria - ul. Krakowska 5; strona internetowa, strona fb doBRAna - ul. Powstańców Wielkopolskich 18 (King Square, I p.); strona internetowa, strona fb Intimo4you - Al. Pokoju 44 (CH Plaza, parter, lok. 17); strona internetowa, strona fb Kraina Bielizny - ul. Zakopiańska 117c, strona internetowa; strona fb; tylko polskie marki OnlyHer - ul. Długa 11A; strona internetowa, strona fb Vanilla Body Shop - Al. Pokoju 67 (CH M1); strona internetowa, strona fb

Gość gość
Ale moment moment. To nie Ten Krakow tylko mala dziura ktora nazywa sie tak samo.

Gość gość
jak się ma pod biustem 75 to lepiej kupować 70-tki i zwiększyć rozmiar miski