Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was nie siada dziś do wigilii i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość
W*****a mnie chwalenie sie świętami prezentami i te posranebwe wesołych świąt, po co te życzenia skoro sie nie spełniają co roku słyszę wesołych świąt i co roku są c*****e i pełne patologii i nerwów.

Gość gość
Jestem dda. Mam dosyć życia. Próbowałam pomoc, może za mało, może za dużo a może zupełnie dla nikogo to nie było ważne. Odkąd pamiętam rodzice byli pijani, matka chodziła do aa, ojciec trafił nawet do szpitala. Przerabialismy już dużo. Ile razy wigilia wyglądała tak, że ojciec wychodził pijany mówiąc że idzie się zabić. Bito nas, ponizano. Nienawidzimy świat. Oni dziś znowu pijani. Nie chcę mi się żyć. Czasem mi ich żal a czasem jestem wściekła bo wyrzadzili mi i mojemu bratu ogromną krzywdę ale oni są zbyt głupi i pijani, żeby pojąć to że znarnowali nam życie. Mogę szczerze powiedzieć, że nie miałam rodziny. Jestem zaburzona, mam fobie, lęki, miałam anoreksje, próby samobójcze, chciałam się zacpac. Niestety jestem za słaba na śmierć. Rzygam całą tą świąteczną otoczka jaka wciskaja nam media.

Gość gość
gość wczoraj Ja też, ale uwielbiam historię Jezusa, Marii i Józefa dlatego siadam tradycyjnie :) Uważam, że to jest najpiękniejsze w tych Świętach które reprezentują wielkie wartości i jeśli Polska to straci to cały świat straci prawdziwego ducha i symbolikę Bożego Narodzenia. Europa zachodnia już dawno to straciła.. albo nigdy nie miała, teraz mogą nam tylko pozazdrościć albo uczyć się od nas. Choć to niełatwe, bo do tego potrzeba odpowiedniego klimatu, klimatu jaki mamy właśnie w Polsce. Wesołych Świąt :) P.s. brakuje tylko śniegu. Kiedyś to były zimy, wspaniałe, białe, mroźne i bajeczne :)