Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie kupić ładne koszule do rodzenia i nie wydać zbyt dużo?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym kupić 2 koszule do porodu/szpitala (dłuższe za pupę + dekolt do karmienia piersią i/lub rozpinany przód) W sklepach gdzie szukałam są takie koszule ale albo kosztują więcej jak 60 zł albo są paskudne i chińskie. Nie chcę wydawać dużo bo może poplamić się krwią i po koszuli- wolałabym coś w granicach 20-30zł na co można popatrzeć. Nie wierzę, że nigdzie nie ma jak można ładne bluzki w sieciówkach za 15- 20zł kupić Jakieś pomysły?

Gość gość
Pewnie i tak będziesz rodziła nago jak większość kobiet. A koszula jak już coś to do karmienia choć ja bym się tym nie przejmowała i tak będzie ufajdana krwią i mlekiem

Gość gość
Ja nie rodzilam nago. Wzięłam byle jaką starą koszulę moją bo wiedziałam, że po porodzie bedzie się nadawać do kosza. I nie myliłam się chociaż moja teściowa ją wzięła po porodzie o wyprala, nie wiem jak jej się udało to doprać. Trzymam ją do dziś na pamiatke :p

Gość gość
Na allegro

Gość gość
Kupiłam normalną koszulę w Pepco. Z napisem, taka jak wiekszy t-shirt. W niej urodziłam i po praniu normalnie dalej jej używałam. Wszystko zeszło, zresztą była brudna tylko w miejscu, gdzie położyli mi dziecko po porodzie. Natomiast do karmienia sprawdziły się u mnie zwykłe koszule nocne na ramiączka. Normalnie wyciągałam pierś. Przyznam, że dla mnie te rozpinane koszule do karmienia były niewygodne. Póki rozpielam...

Gość gość
w lumpku albo w pepco

Gość gość
Ja kupowałam na allegro

Gość gość
gość dziś a lekarze tez nago i moze nagrywane na youtuba i puszczane na zywo?nie strasz

Gość gość
robilam kiedys w pralni, byly tam takie specjalne koszule dla matek "z klapka na cycek", odpinana oraz takie ledwo zakrywajace dupke.ale to szpital dawal a po porodzie do prania i dla nastepnej

Gość gość
W lumpeksie bym nie kupiła :O

Gość gość
Koszule po porodzie mialam ubabrana krwia tylko na rekawie ,a rekaw byl dlugi... spralo sie. Porod to nie rzez, po okresue tez majtki przeciez dopierasz,jak przecieknie :x

Gość gość
Na allegro kupilam kilka koszul do karmienia takie z duzym sercem na klatce piersiowej. Rozne kolory. Kosztowały grosze a uzywam ich juz 10 miesiecy bo nadal karmie. Sa wygodne i jakosciowo ok ( co za taka cene mega plus). Patrz na długość jaka podaje sprzedawca bo one jakies super długie nie sa.

Gość gość
Na allegro kupiłam koszule na lezenie w szpitalu i byla tak koszmarna, pisalo 100% bawełna, ale to kolo bawelny nawet nie lezalo. Pocilam sie w tym, okropnie byla ohydna. Od razu ją wrzuciłam po powrocie do domu.

Gość gość
Dwie koszule kupiłam na ryneczku, jedna z metka Italia Fashion, bawełniane i rozpinane, ładne, w tej ciemniejsze będę rodzic, 50 zl jedna, trzecia koszule mam od mamy :)

Gość Beata Beata
Do porodu lepiej mieć już taką do karmienia z odpinaną górą, bo mogą przystawić od razu dziecko do piersi, bez potrzeby podciągania dołu koszuli i leżenia półnago przez dwie godziny. Ja kupowałam ładne na ryneczku, po 20-30 zł.

Gość gość
Kupilam na allegro koszule do porodu za 7,50 jednorazowa z materialu specjalustycznego/medycznego nue wiem hak to nazwac. Taka jak fartuchy do operacji. Po porodzie wywalilam i tyle. Kupilam tez dwie do karmienua odpinane i uzywalam tylko w szpitalu

Gość gość
Nie straszę. To są fakty. Przeczytaj sobie opis porodu najpopularniejszej ginekolozki w Polsce Mamaginekolog. Jak leżała na golasa do porodu.

Gość gość
W polsce obdziera sie kobiete z godnosci i intymnosci i niestety to prawda rodzi sie nago a do tego wchodzi do sali kto chce

Gość gość
Ja rodzilam za granica , mialam koszulke , malo tego mialam takie jakby ponczocho- skarpety do poluda i bylam przykryta do porodu do wypierania dziecka taka zielona szmata , nogi i moj rozkrak byl zabezpieczony przed wzrokiem obcych , tylko polozna tam zagladala a w Polsce nago brrrrr jaki koszmar a najgorsze ze same kobiety mowia ze to nic takiego bo jak sie rodzi to jest sie w takim szoku ze wszystko jedno

Gość gość
Ale nie tylko w pl rodzi sie nago. Tak jest duzo wygodniej, zwlaszcza jesli sie znieczulenie zewnatrzoponowe.

Gość gość
Na bazarku:-)

Gość gość
Co Wy z tym rodzeniem nago? Nie spotkam sie z czyms takim, a mam 3 dzieci i sporo kolezanek z dziecmi.

Gość gość
A co ma znieczulenie do nagosci ?? Rozebrac do naga kobiete w takiej sytuacji to jak obdarcie jej z czlowieczenstwa , ludzie do ciezkich operacji nie leza nago na stole

Gość gość
Bazarek. Autorko kiedy termin? Gratuluję i życzę szybkiego i lekkiego porodu.

Gość gość
Podbijam temat: szukam koszuli z takimi "kieszonkami" do karmienia z prawdziwej bawełny do 40 zł. Rodziłam w męskim t-shircie i to się nie sprawdziło, bo było trudno przystawić do piersi zaraz po porodzie. Nikt nie proponował rodzenia nago - czułabym się jak idiotka. T-shirt wcale nie było do kosza, a do zwykłego prania. Jeśli macie jakieś sprawdzone firmy z allegro, to podajcie :) Ja już się raz nacięłam na chiński plastik, chociaż na metce jest 100% bawełny.

Gość gość
textil market

Gość gość
Ja kupiłam na Allegro z firmy dolce sonno czy jakoś tak. Koszule 20-30zl, polski producent, zapinana na napy i faktycznie 100% bawełna

Gość gość
Ja chciałam rodzić nago, po przed parciem większość czasu spędzałam pod prysznicem i jak miałam się kłaść na łóżku to nie miałam siły z bólu się ubrać położne nalegały i pomogły. Miałam nowy biały t-shirt męski XXXL, po porodzie bez żalu do wyrzucenia (był cały od krwi). Teraz kupiłabym męską duuużą "bokserkę" - lepsza do skin to skin.

Gość gość
Ja kupuje w pepco taka duza, ciemna nocna koszule typu t-shirt. Koszt to 19zl

Gość gość
kupiłam 2 koszule u chińczyka, wyprałam i się sprawdziły, bo mają rozpinany przód , były po 20 zł.