Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz bedzie musial zwaracac kase z zasilek chorobowy

Polecane posty

Gość gość

Tyle kasy musi zwrocic cos ok 10 tys..Maz 2 lata temu ulegl wypadkowi w pracy.Poszedl na zwolnienie lekarkie.SDodatkowo mial jeszcze umowe zlecenie z inna firma.I odrazu to zglosil w firmie ze zlecenia.Poinformowali go ze nie tzrena rezygnowac z tej umowy tylko mozna ja na jkais czas zawiesic.Tak bylo.Maz nie swiadczyll zadnej pracy z tyulu umowy zlecenia.A teraz zus dopatrzyl sie tej umowy i okazuje sie ze maz powinnien calkowiscie z tej umowy zrezygnowac.I prawdobodobnie bedzie musial oddac kase za caly okres zwolnienia cos ok 10 tys. zł.

Gość gość
O ja pier'dole:-o

Gość gość
To zwróci... Skoro będzie musiał.

Gość gość
Jezuuu Idź do jakiegoś radcy prawnego, niech ktoś doradzi co robić. Spróbujcie się odwołać. Jak raz nie pomoże, to probujcie kolejny.

Gość gość
z czego oddac tyle kasy. i w imie czego jesli on w okresie trwania zwolnienia nie swiadczyl pracy z tytulu umowy zlecenia

Gość gość
Jeżeli nie pracował wówczas na zleceniu, to po prostu mu za niewykonaną pracę nie zapłacili. I tyle. W dodatku od UZ też można odciągnąć zasiłek chorobowy, ale dobrowolnie. Prowo grubymi nićmi szyte.

Gość gość
zadne prowo

Gość gość
az mnie telepie z nerwow.

Gość gość
Na pewno jest w piśmie gdzie i w jakim terminie można się odwoływać, skonsultujcie się z prawnikiem (mnie ostatnio porada+ przygotowanie pisma kosztowało 150 zł), tylko wstępnie zaznacz o jaką dziedzinę chodzi żebyś trafiła do osoby która się na tym zna. Skoro mąż nie pracował, rozumiem że żadnych składek w czasie tej umowy-zlecenia nie miał wtedy odprowadzanych, to nie mają podstaw podważać zasadności zwolnienia.

Gość gość
Maz jest zalamany ja tez.

Gość gość
przelecialam konto meza. caly 2016 rok.A takze pita z 2016 roku w okresie kiedy jeszcze swiadczyl prace. i z wyliczen wynika ze nie bylo odprowadzanych skladek.Wszystko kwotowo pokrywa sie z tym co maz dostawal na konto.

Gość gość
Nie pracowalale dziwi mnie te ze dopiero po roku wyplynela ta umowa.Ze zus sie tego dopatrzyl.