Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wynagrodzenie na L4 ciążowym obejmuje premię?

Polecane posty

Gość gość

Aktualnie większa część moich zarobków to premia sprzedażowa. Czy na zwolnieniu lekarskim (B na ciążę) też zostanie uwzględniona (np. obliczona z ostatnich kilku miesięcy) czy dostanę samą podstawę?

Gość gość
Podstawa

Gość gość
a za co jest premia? za to, że coś ekstra wyrobisz, a jak nie pracujesz to nie wyrabiasz i nie zasługujesz no pomyśl logicznie kobieto! Premia jak siedzisz w domu?

Gość gość
jeszcze gdy macierzyński trwał pol roku to naliczana była do średniej rownież premia teraz wydaje mi się ze tylko podstawa

Gość gość
Dostaniesz średnia z całego wynagrodzenia razem z premia z ostatnich 12mies. No chyba, że pracowalas krócej, wtedy średnia z całego okresu zatrudnienia. Twoja premia też była pomniejszona o podatek, a pracodawca musiał odprowadzać od niej składki zus. Więc bez łachy od wszystkiego. No chyba, że to przysłowiowa koperta pod stołem, ale wtedy byś nie pytała:)

Gość gość
Dodam jeszcze, że chyba w 2007 był wyrok NSA nakazujacy wypłaty na L4 średniej wraz z premią.

Gość gość
Tak, ja miałam wyliczone z 12 miesięcy z zarobków całkowitych, czyli z premią.

Gość gość
Gość z 13'04, wyjaśnił ci to prawidłowo i szczegółowo. Jednak sprwdź, czy premia była doliczana do wynagrodzenia z twojej obecnej umowy, czy np coś co nazywasz premią, nie szło z umowy zlecenia, bo wtedy nikt ci nie policzy z fwóch różbych umów. Jeśli zaś wszystko idzie z jednej umowy to tak jak w wypowiedzi z 13.04 będzie.

Gość gość
dziś najlepiej to wypowiadać się na temat na który ma się g..niane pojęcie

Gość gość
Nie, miałam tylko podstawowe. Z jakiej racji premia?

Gość gość
gość dziś dziś najlepiej to wypowiadać się na temat na który ma się g..niane pojęcie x Ale ona ma rację. Wszystko zależy, czy od tej premii był płacony zus. Jak był, to zus zrobi tak jak pisze 13:04. Wydaje mi się jednak, że pierwsze 30 dni będzie liczone w firmie i autorka dostanie gołą wypłatę. Jest początek roku, to raczej na L4 z powodu przeziębienia czy coś, to się jednak autorka nie załapała.

Gość gość
ale ja piszę odnośnie tej wypowiedzi: "a za co jest premia? za to, że coś ekstra wyrobisz, a jak nie pracujesz to nie wyrabiasz i nie zasługujesz no pomyśl logicznie kobieto! Premia jak siedzisz w domu?" ja własnie dostwałam premię uznaniową, za dodatkowe projekty i inne i to wszystko liczyło mi się do macierzyńskiego