Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Paulka89
Jeszcze w was nadzieja Rybkaaga agus267 i just0202 ;)

Gość Paulka89
Jeszcze w was nadzieja dziewczyny rybkaaga , agus i just ;)

Gość Paulka89
Wiecie co dziewczyny tak siedze i myślę hehe ze w tym cyklu kupię testy ovulacyjne te elektroniczne clearblue z taka Buzka uśmiechnięta bo czytałam opinie i on jest dużo bardziej precyzyjny bo na tych testach paskowych to kazda inaczej interpretuje kolor kreski jedna powie ze owulacja jest druga ze nie . niewiem polukam na necie :p

Gość rybkaaga
To fakt czasem ciężko zinterpretować wynik tych zwykłych testów paskowych, a co do elektronicznych to nie wiem nigdy ich nie stosowałam, tylko cena trochę wysoka.

Gość Paulka89
Zamowilam je :o A tak apropos to umówiłam sie juz na badanie krwi dopiero za 21 dni czyli 5 marzec i lekarz 16tego , miesiąc czekania :/ sie okaze co to dzieje sie :/

Gość agus267
Paulka89 gdzie zamówiłaś? Może też się skusze choć są dość drogie :-/. Ja w tym cyklu używałam tego żalu i powiem że fajny jest. Ale czy coś z tego wyjdzie to wątpię. Też idę na badania w tym cyklu i się okaże co jest ma rzeczy.

Gość Paulka89
Agus wiesz co na Internecie zamawialam drogie są fakt ale moze akurat trafia w ten idealny dzień , juz doła mam :\ . Ciekawa jestem też tego żelu ;) , a kiedy idziesz na badania ??

Gość agus267
Tak, tylko czy kupiłaś na allegro czy w jakiejś aptece internetowej? I ile sztuk? Bo widzę że różne są zestawy. Ja idę albo w czwartek albo w piątek. Robią progesteron, prolaktyne, taj. Co do żelu to jestem zadowolona. Za 8 sztuk dałam 52 zl. Mój mąż zadowolony :-). Czytałam też dużo pozytywnych opinii o nim więc dlatego się zdecydowałam go kupić.

Gość agus267
Paulka89 to się starasz o 1 dziecko czy już masz?

Gość Paulka89
Allegro i tak jest 10 sztuk rozowe , tak mam synka w maju 7 latek bedzie miał i zastanawia mnie to ze w pierwsza ciaze za zaszlam w pierwszym cyklu a teraz takie problemy :/

Gość agus267
A no Tak, już przecież pisałaś wcześniej że masz synka :-). Ja też mam 5 letniego :-). U nas przy 1 ciąży czekaliśmy 6 miesięcy zanim zaskoczyło. I powiem szczerze że wtedy wrzuciłam na luz i nic nie liczyłam i marzyłam. I wtedy się udało. Może trzeba by było teraz też tak zrobić? Tylko cholera nie wiem jak to zrobić, bo cały czas mi siedzi to wszystko w głowie :-/.

Gość Paulka89
Chyba dobrze mowisz bo i mnie tez było na luzie i raczej na pewno trzeba tak zrobić no ale jak ?? Jak wiesz jak to mów heh bo ja sama niewiem. To jest dlatego ze tak bardzo się chce i chyba się mózg blokuje ha ha ;) ogólnie poczytuje fora i bardzo dużo kobiet nie moze :/

Gość Paulka89
A kiedy bedziesz miec wyniki krwi w ten sam dzień ??

Gość agus267
Też siedzę i czytam dużo na necie ale rzeczywiście trzeba chyba odpuścić troche. Niestety, ale nie wiem jaki jest cudny środek na to, żeby o tym wszystkim nie myśleć. (Pewno nie jedna dziewczyna chciała by to wiedzieć). Wyniki będę miała tego samego dnia po południu. Jak juz je dostane to idę od razu do lekarza.

Gość Claudii97
Wiecie co, u mnie dalej @ nie ma . Stresuje mnie to tylko, idę jutro do lekarza prywatnie zobaczymy co powie :)

Gość Paulka89
Claudii97 a nie robilas testu albo jeszcze raz bety ? Niewiem według mnie beta jest najbardziej wiarygodna test moze oklamac ale beta ?

Gość Claudii97
Dzisiaj nie miałam jak kupić testu, jutro pojadę bo muszę rachunki zapłacić, nie mam pojęcia, może coś się po przestawialo i nie wyszło, albo ja tak tym żyje że się spóźnia :/

Gość Paulka89
Dziewczyny mam pytanko bo ta moja @ sie dziwnie rozkręca, chodzi mi o to ze to nie plamienie tylko , ze tak sie wyraze kilka niteczek krwi w sluzie i ten dzień uznać jako 1 dc ?? Myślałam, ze sie rozkreci pod wieczor , a tu nic. Ale mimo to brać ten dzień jako 1 dc ?

Gość agus267
Nie. 1 dc liczy się zawsze od pełnego czystego okresu. Nie od plamien, nawet takich z czerwonymi nitkami w sluzie.

Gość Paulka89
Bo zawsze myślałam ze 1dc liczy sie wlsnie od plamien albo od niteczek , :p dzięki aga ;)

Gość Paulka89
Cholera to jak umówiłam sie na ten Progesteron w 21 dc a pojde jednak w 20 dc myslisz ze bedzie to miało duze znaczenie ?? Isc w tym 20 dc czy zmieniac dzien ??

Gość agus267
Powinno się robić ok 7-8 dzień po owulacji. Ale ostatnio koleżanka mi mówiła że ginekolog jej mówił że można też robić na 4 dni przed spodziewana @. Ja idę w czwartek czyli 7dpo. Jeden dzień nie zrobi różnicy.

Gość agus267
U mnie to będzie 19dc. Ale że mam krótkie cykle -26dniowe- to myślę że będzie ok.

Gość Paulka89
No to u mnie akurat tak bedzie wypadac właśnie na ten dzień co mam isc na krew będzie 7,8 dzień po owulacji :p

Gość agus267
No i to idealny dzień by zrobić badania :-) Dziewczyny! Jak tam? Kto dzisiaj testuje, Justyna chyba Ty!?

Gość rybkaaga
Dziewczyny ja już mam dosyć chyba znowu się jakaś infekcja przyplątała a niedawno brałam leki:-(

Gość Just0220
Hej! Dzis rano zrobilam test i... pozytywny!!! W sumie to zrobilam dwa- plytkowe, jeden 10mlU a drugi 25mlU. I bardzo ciekawe jest to ze na 10 kreseczka jest leeedwo widoczna a na 25 dosc wyrazna. I tak troszke poczytalam na ten temat i na kilku forach znalazlam opinie ze te 10 sa nic nie warte. No i faktycznie u mnie sie to sprawdzilo. Z jednaj strony bardzo chce sie cieszyc a z drugiej boje sie ze ta @ wredna jednak przyjdzie :(

Gość agus267
Claudii, Rynka i cała reszta, co u Was? Meldować się :-)

Gość agus267
Justa to super wiadomość!!!! Ciesz się dziewczyno! Skoro nie ma @ A test wyszedł pozytywny to na pewno ciąża! Ale super! GRATULUJĘ!!!!! Rybka a bierzesz jakieś pałeczki kwasu mlekowego alby ph bylo Ok? Ja się teraz też lecze bo też mnie coś dopadło ale doustnie lykam trivagin.