Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka89

Starania o dziecko 2018 :) 2

Polecane posty

Gość Paulka89
Myślę ze one konkretnie pokażą wlasnie owulacje ;) moze trafię w końcu bo to już męczyć zaczyna . a ja głupia juz patrzyłam na kalendarz kiedy bede mogła teoretycznie testować boshee :/ hehe już sobie znowu w łeb wkrecam.

Gość Paulka89
Nie dodało mi postu :\

Gość rybkaaga
Z tymi testami to nigdy nie wiadomo, mi w tamtym cyklu same negatywy a w tym kupione w rosmanie wyszły pozytywne tak mi się wydaje, no chybaże odczytane po dłuższym czasie są już niewiarygodne;-) Paulka to może jak będziesz robiła te elektroniczne testy to porównaj z tymi zwykłymi to sorawdzisz czy się wyniki pokrywają;-) Też chciałam w tym cyklu zrobić badania ale przez to przeziębienie nie chce mi się jechać do laboratorium:-(

Gość Paulka89
Tak Rybkaaga bede porównywać dwa te elektroniczne i paskowe zwykle zreszta chce ze dwa użyć elektroniczne żeby jeszcze zostały na nast cykle hehe ;) mam też 5 zwyklych.

Gość Mazia1989
Paulka jaki ten test kupiłaś? Na ile starcza to jakieś wkłady są czy jak to wygląda?

Gość Mazia1989
Dzięki :) Pomyślę nad nim :D

Gość Paulka89
Jak go użyje to powiem jakie sa moje odczucia hehe ;)

Gość Paulka89
Aga ? Masz te wyniki ?

Gość agus267
Hej dziewczyny. Wyniki odebrałam i już byłem u lekarza z moim pęcherza a jeszcze zdążyłam umówić się do endokrynologia. Zaraz Wam podam co mi tam wyszło.

Gość agus267
Oczywiście mam zapalenie pęcherza co wyszło w badaniach moczu. A to pozostale: TSH- 0,629 (norma: 0,350-4,940) ESTRADIOL - 189 normy nie mam podanej PROLAKTYNA- 8,29 (norma: 1,20-29,93) FSH- 1,87 (norma w fazie lutealnej: 1,38-5,47) LH- 1,71 (norma w fazie lutealnej: 0,56-14,00) FT3- 3,01 (norma: 1,71-3,71) FT4- 1,09 (norma: 0,70-1,48) PROGESTERON- 14,80 (norma w fazie lutealnej: 1,2-15,9) Wniosek taki, że owulacja była. Ale to tsh mam za niskie i prolaktyne. Jestem umówiona do endokrynologia na 23.02. Zobaczę co mi powie na te wyniki.

Gość Paulka89
A ze zapytam prolaktyna to nie za niska jest ?? Hm z tsh to ja mialam taki wynik ale jak brałam letrox na tarczyce przez 4 msc i tak mi właśnie spadł na 0.60 , mnie sie wydaje ze wynik mieści się w normie i jest dobry do zajścia w ciążę ;)

Gość Paulka89
Nie doczytałam ze napisalas o tej prolaktynie , a to jak jest za niskie to co ?

Gość Paulka89
Mam mam doczytałam ehh no to kiepsko :/ dobrze ze umowilas sie do tego endokrynologa ;) ja bym chciala miec takie tsh jak Ty ja mam 2.42 :/ miesiąc temu miałam 1.02

Gość Mazia1989
Ja TSH mam 1.84 na wyniku mam normy 0.27-4.20 lekarz mówi że mój wynik jest ok . To o co w tym chod******ońcu jakie powinno być?

Gość Paulka89
Mazia leczysz sie na tarczyce ??

Gość Mazia1989
Nie lecze się robiłam tylko badania kontrolne

Gość Paulka89
Dobre masz ale jak ja przed leczeniem miałam 6.19 i potem zeszło na 4.80 a potem na 0.60 to lekarz powiedział ze idealnie i starac sie o dziecko dlatego ze jak mam chora to później w ciąży bedzie mi bardzo szybko rosło i dobrze ze mam taki niski wynik o to mi chodziło tak on wytłumaczył n a ty Mazia luz masz dobry :p

Gość Mazia1989
Ufff bo już się wystraszyłam :D

Gość rybkaaga
Paulka a mi lekarz mówił, że w ciąży to się tarczyca uspokaja.

Gość Paulka89
O to niewiem mamy sprzeczne info ;p hehe ja z synem będąc w ciąży miałam 4.89 i nikt się nie podjął leczenia i całe szczescie wszystko się dobrze skończyło ;)

Gość agus267
Ja gdzieś czytałam że tsh idealne do zajscia w ciążę jest od 1 do 1,5. Ale czemu ta prolaktyna taka niska to nie wiem? Przecież progesteron ładny!

Gość Paulka89
Wlasnie mi lekarz mówił ze najlepsze jest do 1.5 , tez sie zastanawiałam nad ta twoja prolaktyna czemu tak jest i do żadnego wniosku nie doszlam. Hmmm bo to prolaktyna jest powiazana z tarczyca a Ty masz i niskie to tsh i niska PRL ale znowu na granicy ft3 . ciekawe co powie endo

Gość agus267
Jestem na fb w takiej grupie wsparcia dla kobiet starających się o dziecko i właśnie wstawiłam tam swoje wyniki. Według dziewczyn prolaktyna jest super przy takim progesteronie w fazie lutealnej a TSH FT3 FT4 też dobre przy staraniu. No nie wiem jak to jest. Dowiem się za tydzień po wizycie. Nic nie pozostaje jak czekać na @.

Gość Paulka89
No to może dobrze mówią :) musisz jednak poczekać az Endo coś powie :p a moze już teraz @ nie przyjdzie bo uda się ;)

Gość Paulka89
A i miałam zapytać Claudii97 jak i Ciebie przyszła ta @ czy nie ?

Gość Claudii97
Hej, ja dzisiaj zabiegana, popołudnie z mężem spędziliśmy w kinie a potem na jedzonku bez małego :) @ przyszła w środku nocy, w dodatku bym zalała chyba wszystko żeby mojego nie naszła ochota na igraszki :p opanować że dwie godziny nie mogłam krwawienia tak serio nie wiem co to było :/

Gość Claudii97
33 dniowy cykl mi wyszedł a zawsze było 28-29

Gość Mazia1989
Claudii u mnie też już 33 dzień cyklu A @ nie widać:/ zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test ale negatywny:(

Gość Paulka89
Cześć kobitki ;) jak tam ? Mazia a tempke mierzylas ?