Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna przesunac o rok pojscie dziecka do komuni

Polecane posty

Gość gość
jadlam kiedys. jeszcze ryz, olej, mka cukkier przejdzie,a le te gotowe jak fasola pulpety najgorszy sirt.

Gość gość
Fabryka...i wszystko jasne. Pracuje w wojsku i paski, to tu może były, ale w PRL . Przelew na konto dostaję, bez żadnych pasków.

Gość gość
22:28 jak się nie ma środków do zycia, to je się to co można dostać. Jeśli się ma z tym jakiś problem, to trzeba sobie zarobić. Jak ktoś ma naprawde chwilowo trudną sytuację, to nie wybrzydza. A jak wybrzydza, to znaczy, że jednak nie jest taki strasznie potrzebujący.

Gość gość
Z fasolki i kukuryczy swiezej salaty mozna zrobic suoer salatke z jakjajkami, majonezem. Te puszkowe dania mozna troche podrasowac swierzymi wyrzywami, albo a patelni z cukinia, cebula, marchewka, pomidorem, mielonym. Trzeba chciez i okazywac wdziecznosc a nie wybrzydzac.

Gość gość
temat sie rozwianzal. pytanie brzmi czy mzona przesunac dziecku kounie? a nie ze mam wpierniczac bule gowno.

Gość gość
Rzuc haslo, poszukaj zup z makaronem, parowkami, kukurydza, fasolka, makaronen kokardkami, to samo na zimno bez chleba, z kasza. Mozecie wymieniac sie z ssiadami za puszke bambusa itd. Sami mozecie to jes, to wysokobialkowe, zdrowe jedzenie.

Gość gość
Jak wam sie znudzi jest w yt przepis na ciasto z fasoli.

Gość gość
S/przedaj albo wymien te puszki na owocowe z w7 7 7egan// kami, wegetaria/nkami, daj ogloszenie, ze zamienisz sie na puszki. Jestes bardzo bezwolna, sorry.

Gość gość
jedzeniem ma sie wymienic. chore jestescie.

Gość gość
To byle gowno podrasowane swiezymi warzywami pozwoli wam oszczedzic kupe forsy. Rozekrzyj sie tylko za przepisami na dania z tych wysokobialkowych, roslinnych produktow. Sorry, irytuje mnie Twoja postawa, wszyscy wlaza ci w doope a ty tylko nie, wszystko na nie. Obudz sie, a starczy wam na wszystko i bedziecie sie zdrowo odzywiac. Skoncz z ta spiaca krolewna.

Gość gość
Mozesz w dzien zakupow towarzyszyc Pani i powiedziec, co bys wolala odebrac.

Gość gość
Czy wy nie rozumiecie ze nam sie nic nie nalezy nic a nic z opieki.Bo biora srednia z ostatnim 3 miesiacy. i my przekraczamy te 1000zł z groszami.mamy 4000zł na 3 osoby i mops ma mi dac cos kasy.??? nie macie pojecia o niczym.same idzcie i sie proscie o to co wam sie nie nalezy.

Gość gość
Od kiedy wejdzie chorobowe meza sytuacja sie zmieni.

Gość gość
Tobie tez obniza zasilek, rozpisz sobie to na miesiace.

Gość gość
tak zmieni sie a jak juz bedzie lepije. sciagna mezowi gips bedzie mogl chodzic wtedy pojde do pracy.Nawet zmianowej. bo maz sie corka zajmie.

Gość gość
Jezeli lekarz mowil o 6 miec. rehabilitacji to moze byc szyna do chodzenia po sanatorium.

Gość gość
narazie ma jeszcze byc gips przez 3 tyg. i kontrol.zdjecia i zobaczymy co tam sie dzieje.

Gość gość
Chce Ci cos uzmyslowic, musisz nastawic sie na dlugotrwale leczenie.Przy operacji paluchow zaklada sie najpierw gips a pozniej szyne ze specjalnymbutem z pieta zeby na 8 tygodni , czas gojenia kosci, odciazyc palce przy chodzeniu. Twoj maz bedzie musial poruszac sie o kulach, dlugo. Nastaw sie na to, ze bedzie wam potrzebny prowiant. Dobranoc.

Gość gość
wiem o tym. ale my mamy pienieadze tylko mniej .Dlatego martwie sie czy uda nam sie wyzyc za te 1200zl bo tyle nam zostanie po oplatach.- watpie.owszem mamy oszczednosci cos ok 5000zł ale w tej sytuacji bede musiala z tej kupki podbierac.A do maja niby 3 miesiace.maz tez bedzie musial prytwanie chodzic do ortopedy koszt wizyty to 120zł+ paliwo bo u nas w miescie nie przyjmuje.Tylko chirurg na kase chorych w przychodni.A tu jeszcze za pasem komunia.ja juz przez ta sytuacje nie spie nie jem.Schudlam jakies 5 kg. Tutaj na miejscu mi nikt nie pomoze.Tescie 200km od nas.

Gość gość
Rodzice meza nie wiedza o jego wypadku ani o tym ze jestem bez pracy.

Gość gość
Kobieto jak nie w godzinach szkoły córki to wieczorem jakąś pracę znajdź, sprzątania popołudniu jest trochę. Mąż w domu córka nie będzie sama a zresztą to duże dziecko pieluch przebierać nie trzeba.Dorobisz sobie.

Gość gość
A to dlaczego trzymacie wszystko w tajemnicy przed tesciami, chocby pocieszenie dobrze Wam zrobi. Dobrze, ze macie troche oszczednosci na czarna godzine, ta wlasnie nadeszla. Pokaz corce, ze sie nie poddajecie. Nie zamartwiaj sie kobieto, bo wpadniesz w jakas nerwice. Szukaj pracy, daj sama ogloszenia. I nie gardz zadnym wsparciem, bo po to ono jest, roznie w zyciu bywa. Zycze Wam zdrowia a Tobie staniecia na wysokosci zadania. Spij, jedz i dzialaj z usmiechem. Wierze, ze bedzie dobrze u Was. Pozdrowienia.

Gość gość
Gość z 20.34---masz fajną rodzinę, lubię takie podejście :) Jak się chce to można, nie za grube tysiące, nie musi być imprezy w lokalu, mogą być i talerze każdy z innej parafii byle wszyscy mieli dobre nastroje a dziecko radochę, lubię takich ludzi :)

Gość gość
gość wczoraj Fabryka...i wszystko jasne. Pracuje w wojsku i paski, to tu może były, ale w PRL . Przelew na konto dostaję, bez żadnych pasków. x A przepraszam bardzo, praca w fabryce to jakaś ujma? Paski z wypłaty, to jakieś zacofanie? Bo nie rozumiem, co w tym złego, że zakład pracy mi wykazuje ile mam urlopu, ile mam premii, ile mam dodatku za godziny nocne, ile mi uj/eb/ał za L4. Czy zgadza mi się wypłacona liczba nadgodzin, bo może ja dostałam 200zł zasłużonej premii, a nie wypłacili soboty. Wg prawa pracy, paska nie musisz dostać, ale masz prawo do wglądu swojego zarobku. Wyobraź sobie 300-500 lud******adrach, którzy przychodzą obejrzeć sobie ile czego dostali w wypłacie. I trochę szacunku do ludzi pracujących w fabrykach. Bo te fabryki produkują czołgi, samochody, mundury i broń. Mało tego, to z moich podatków masz wypłatę. Sorry. Ty jako żołnierz masz mnie bronić, ale ja ci za to płacę i narzędzia do obrony, również to ja, jako podatnik dostarczam. Zarówno płacąc za te narzędzia, jak je produkując. Mam piękny przykład tego, co ktoś opisał w innym wątku. Dlaczego ludzie nie lubią trepów. Pracuję w wojsku, to reszta ma mi się kłaniać w pas.

Gość gość
11.11 - ja pracuję na uczelni i od 15 lat dostaję paski z wypłatą :D Co prawda teraz tylko w formie elektronicznej ale jak sobie wydrukuję to wciąż mam tradycyjny pasek, dla mnie to plus bo mam czytelną informację o wszystkich składnikach ywnagrodzenia i mogę w razie czego sprostować pomyłki. Dla mnie właśnie dziwna jest sytuacja kiedy ktoś nie ma wglądu w pełny skład swojego wynagrodzenia.

Gość gość
Autorko, po co posyłasz dziecko do Komunii, skoro jesteś osobą niewierzącą? Przecież Komunia to ważny sakrament, nie impreza, więc co do tego mają finanse. Zresztą to przykre dla dziecka iść do Komunii rok później z młodszymi dziećmi. W tym wieku rok w dół to dla dziecka upokorzenie.

Gość gość
Czemu nic nie powiedzielismy. bo nie chcemy ich martwic.Bo wiem jaka tesciowa jest panikara.

Gość gość
gość wczoraj temat sie rozwianzal. pytanie brzmi czy mzona przesunac dziecku kounie? a nie ze mam wpierniczac bule gowno. x Może byś lekcje j. polskiego wzięła? Tak, pytanie brzmi, czy można przesunąć komunię św. Odpowiedź autorka dostała. Tak, można, ale tego nie rób. I temat rozwinął się w dobrym kierunku. Można, ale lepiej tego nie robić, bo dziecko to za parę lat wypomni. Więc podpowiadamy autorce jak to zrobić, aby nie musieć przesuwać. Autorka panikuje, bo teraz musi zacisnąć pasa, a nie wie czy potrafi. A to jedzenie z opieki zaręczam ci, wcale nie jest gównem.

Gość gość
Do komunii można pójść przez całe życie. Nie jest to zależne od szkoły. Znam dziewczynkę ochrzczoną w wieku 4 lat. To nie są sztywne ramy czasowe.

Gość gość
gość dziś Czy wy nie rozumiecie ze nam sie nic nie nalezy nic a nic z opieki.Bo biora srednia z ostatnim 3 miesiacy. i my przekraczamy te 1000zł z groszami.mamy 4000zł na 3 osoby i mops ma mi dac cos kasy.??? nie macie pojecia o niczym.same idzcie i sie proscie o to co wam sie nie nalezy. x JPRDL. ILE RAZY MAM CI TŁUMACZYĆ! Należy ci się i koniec kropka. Dochód netto, nie brutto! I nie z 3 miesięcy, a z ostatniego miecha. Wszystko na nie. Temat prowokacja czy co? Ludzie chcą pomóc, a ty masz ubaw jak my się tutaj produkujemy? Marzy mi się zastawa słowa, taka z prawdziwego zdarzenia, a przez 10 lat 150 zł na to nie znalazłaś. Jak się o czymś marzy to się po 20 zł odkłada i się ma.