Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna przesunac o rok pojscie dziecka do komuni

Polecane posty

Gość gość
Do Sakramentów prowadzisz dziecko w wolności. Pewnie jednak wiesz, a przynajmniej powinnaś, że odkładanie Komunii Św. dziecku jest odkładaniem Łaski. Po co to robić? Najważniejszy jest Sakrament i, jeśli serio masz bardzo trudną sytuację, to porozmawiaj z katechetą/księdzem proboszczem i koszty się zminimalizuje.

Gość gość
gość dziś Jeszcze jedno autorko. Tu piszesz, że masz 4000 dochodu na 3 osoby i ci się nie należy, a wcześniej pisałaś, że panie w mopsie policzyły ci dochód na poziomie jakieś 850 zł. Sama widzisz, że liczą dochód NETTO!!! Ja się wypisuję z tematu. Albo autorka ma zakuty łeb, że do niej nie dociera, że wystarczy trochę pomyśleć i zamknie się w tysiącu i jeszcze tak naprawdę ma szansę ten tysiąc wysępić, albo to prowokacja.

Gość gość
11.26---dokładnie! Od rozmowy z proboszczem trzeba zacząć, chyba że to jakiś wyjątkowy buc. U nas w parafii dzieci z biedniejszych rodzin dostają pełne "wyposażenie" komunijne z kościoła, są zwolnione ze wszystkich składek itp., przecież po to jest kościół żeby nieść pomoc, porozmawiaj!

Gość gość
Tak ze oni biora pod uwage dochod kiedy jeszcze pracowalismy wiec nam nic sie nie nalezy.

Gość gość
gość dziś Dokładnie. Jest was tam na uczelni pracowników, niech będzie jakieś 100. Wykładowcy, kadry, sprzątaczki i jeszcze się coś znajdzie. I teraz niech ta setka łazi przez kilka dni do kadr po wgląd, bo udostępnić wgląd do wynagrodzenia, każdy zakład pracy musi. Czujesz ten chaos? A kadrowe zamiast skupić się na pracy, to muszą udostępniać komputer i tłumaczyć. Pani Trep powinna się j... w ten głupi czerep. 11:11

Gość gość
A przy zasilkach nie ma czegos takiego jak dochod utracony i wtedy licza co jest teraz? Czyli bida?

Gość gość
Autorka wyraźnie szuka wymówek aby tego dziecka do komunii nie posłać, uparła się i tyle a teraz szuka sprzymierzeńca w swej niestety głupocie. Nie chodzi mi posłanie czy też nie do tej komuni bo to nie mus tylko o ogólne jej zachowanie .Wszystko na NIE.

Gość gość
do zasilkow z 500 plus to biora pod uwage rok 2016 my mamy za duzy dochod bo ja juz mam utracony czyli niby go nie policzyli.A dochod z zasilku musialabym im dostarczyc dopiero w marcu.Ale maz ma za duzo.I to ze on jest na zasilku nic nie zmienia bo jest zatrudniony.dlatego nam wyszlo cos ok 850zł.bo tylko na ten moment liczyli meza dochod. natomiast do innych swiadczen z opieki typu dodatek do opalu, biora dochod z 3 ostatnim miesiecy gdzie mamy ponad 1000zł na glowe nawet wiecej cos ok 1300zł. Na pomoc z opieki nie mamy co liczyc. i odczepcie sie od pomocy z mops.

Gość gość
Co z tego ze mam te 5000zł odlozone jak zaraz to w trymiga poleci. Szukam rozwiazania tego problemu.Jedynie co mi przychodzi na ten moment to przelozyc w czasie corki komunie.

Gość gość
Teraz zamiast na kafe siedziec to powinnas zapitalac i sprzatac cos u kogos. Maz tez frajer bo kawalek drogi by corke odprowadzil. Bez jaj. Lepijej lezec przed tv i narzekac

Gość gość
jak by bylo to bym sprzatala. jak sie mieszka w malym miescie to mozliwosci sa ograniczone.

Gość gość
11.57 - ale kto powiedział, że masz szukać pracy w swoim mieście??? Moja znajoma dorabia sprzątaniem w weekendy, dojeżdża ponad 100 km do Warszawy i tak, opłaca jej się to, tylko trzeba ruszyć doopsko a nie siedzieć i biadolić. Współczuję dziecku takich rodziców, dwie mameje :O

Gość gość
sama jestes mameja.ja nie mieszkam blisko warszawy.

Gość gość
Autorko z jakiego miasta jesteś ze także z pracą? Z drugiej strony jeżeli faktycznie tak kiepsko pozostaje ci iść do księdza i powiedzieć ze masz taką sytuację ze nie masz kasy .Zwolni cię z opłat ,albe zawsze można kupić tanio nie musi być taka sama jak innych a może i nawet ksiądz ci w tym pomoże u nas w parafii pomógł pewnym rodzinom a mówią ze buc okropny z niego A do kościoła idziesz ty i mąż nie musisz robić imprezy, nawet dziadków nie trzeba zapraszać ani chrzestnych. Wg mnie nawet tłumaczyć się musisz .

Gość gość
Teraz się obudziły...to nie powiedzieli wam, że wychowanie dziecka kosztuje?

Gość gość
ale napewno babci i dziadkowi bedzie przykro ze ich nie zaprosilismy o corce tez. gdzie mieszkam w malym miescie znalesc cos dodatkowgo graniczy z cudem.

Gość gość
A pytałaś swojego dziecko co ono na to .Bo jest juz duże, zapytaj czy chce isc rok później do komuni czy że swoimi kolegami. To akurat jest bardzo niesprawiedliwe wobec twojego dziecka bo wy nie macie dosyć pieniędzy ty masz możliwość dorobić jaka zdrowa osoba w czasie gdy dziecko w szkole a nawet po szkole .

Gość gość
To powiedz tej babci i dziadkowi ze zrobicie mała uroczystość kiedy indziej może za rok kiedy będzie rocznica (wiem że gdzie niegdzie ludzie obchodzą rocznicę komuni)bo nie macie teraz kasy ,chyba dorośli ludzie się nie obraża a dziecku wytłumaczyć się też da.

Gość gość
Autorko Ty jesteś niepoważna, ludzie Ci rzucają konkrety a Ty wszystko negujesz. Do tego teściowie nie wiedzą a Twoim zwolnieniu i wypadku męża. To jest kuriozum. Jakby wiedzieli to może by mogli, skąd możesz wiedzieć. Dlaczego to ukrywacie przed nimi? Mam wrażenie, że ten wątek to prowokacja albo po drugiej stronie jest nastolatka a nie dojrzała kobieta i matka.

Gość gość
narzie nic corce nie mowlislimy . ja tylko tak rozwazam ta sytuacje.

Gość gość
dlaczego bo nie chcemy ich martwic.Do dezycja meza.ale niebedzie wyjscia im nie powiedziec bo chca nas odwiedzic.w przyszly weekend.

Gość gość
Jestescie niepowazni, tesciowie zamiast zmartwienia przezyja u Was podwojna niespodzianke.

Gość gość
prowo jak zwykle 1000 rozwiazan i nic nie pasuje autorce

Gość gość
staramy sie nasze problemy rozwiazywac sami.A wy o wszystkim mowicie rodzicom?

Gość gość
13,40 a złamanie nogi to taka tajemnica? Utrata pracy to też poważna kwestia. Przecież to nie jest kwestia kłótni między Wami, które można zataić. Niepoważna jesteś. Kończę pisać, widać, że to podpucha.

Gość gość
Nie bez powodu maz nie powiedzial im o tym.Bo wie jak mamuska zareaguje.Jest straszna panikara.A ja po co mam im mowic ze jestem bez pracy.?Zeby podowjnie sie martiwli.To sa juz starsi ludzie trzeba oszczedzac im takich wiadomosci.

Gość gość
Prowo. Autorka ciągnie i ciągnie temat az sie rzygać chce.

Gość gość
11:11 wyobraź sobie, że ja również płacę podatki

Gość gość
to wy ciagniecie ten temat.pytanie brzmi inaczej. a nie czy mam latac po mops i wyklucac sie o pomoc.

Gość gość
11:31 -poważnie u was biedniejsze dzieci dostają wyposażenie do komuni za darmo?U nas nawet pamiątkę komuni muszą kupić rodxice i raczej nikt by się nie zrzucił dla takich osób jak autorka bo jest sporo rodzin gdzie jest dwójką trójka dzieci i tylko tata pracuje. Autorko ja również uważam ze szukasz tylko pretekstu wolałabym zacisnąć pasa i wysłać dziecko do komuni niż chodzić i wszystkim tłumaczyć dlaczego nie pójdzie