Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie badania robicie swoim malym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Jak sprawdzacie czy fobrze rozwijaja sie? Mam dziecko 6 miesieczne. W poradni jest tylko wazone i mierzone. Niedlugo bede rozszerzac diete. Jak mam wiedziec czy dziecko nie ma np anemii. Czy przysluguhe jakas morfologia? Trzeba upomniec sie czy lepiej zrobic od razu prywatnie? Jakie badania robicie dzieciom? Czy chodzicie tylko do lekarza kiedy dziecko jest chore?

Gość gość
P.s. przepraszam za literowki...

Gość gość
Nasza pediatra sama dala skierowanie na morfologie i mocz ok 6 mca ale nie wiem czy każdy lekarz tak zaleca

Gość gość
Do roku czasu chodzi się częściej na wizyty żeby sprawdzić rozwój dziecka, tak jak masz w książeczce zdrowia wpisane 6,9, 12 mc, 2 lata po roku chyba się chodzi jak dziecko choruje

Gość gość
Dziecko ma 2.5 roku, co kilka miesiecy robię pakiet badań podstawowych (morfologia, crp itp.), było też u kilku specjalistów ( laryngolog, neurolog, okulista), ale to że skierowania pediatry, na szczęście okazało się ze wszystko jest w porządku, poza tym kontrole u dentysty i jedna u logopedy.

Gość gość
Ja się nie upominałam specjalnie o badanie krwi, moczu. Sama lekarka dała jak byliśmy na wizycie, możliwe, że było to przy jakiejś infekcji. Syn leżał też nieraz w szpitalu i miał badania krwi, moczu więc wtedy nie szłam do pediatry specjalnie p to by dał skierowanie na powtórne badania. Ile razy można kuć to dziecko?

Gość gość
Ja sama robiłam, raz do roku morfologia i badanie ogólne moczu, tak jak i sobie, to przecież groszowe sprawy. A u pediatry muszę raz iść po skierowanie, potem stawiać się w kolejce w określonej przychodni w określonych godzinach, i drugi raz iść po wyniki też do pediatry. A tak- zabierałam dziecko normalnie, kiedy wstało na badania do pobliskiego laboratorium, po południu wyniki i potem wizyta kontrolna u pediatry.