Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Perfumy ze Smyka? Warto? Oryginały?Ja mam watpliwości...

Polecane posty

Gość gość

Wątek kieruję do osób, które kupowały i mają jakieś pojęcie, a nie do gdybających, które nigdy w Smyku nie kupowały żadnych perfum. Osobiście kupiłam tam perfumy pierwszy raz i niestety mam zagwozdkę, zastanawiam się nad reklamacją - może ktoś ma podobne doświadczenia. Cena była bardzo zachęcająca, wielokrotnie kupowałam już w Empiku i zawsze byłam zadowolona, kiedyś Smyk i Empik, to był jeden koncern, więc pomyślałam, że ryzyka raczej nie ma, zwłaszcza, że tak duża sieć , nie pozwoliłaby sobie na jakieś wałki, bo to pr-owy blamaż, a do tego dochodzą konsekwencje prawne i poważne kary. Przyszły perfumy - z pozoru wszystko ok., ale na kartoniku kod kreskowy i cyfry rozmazane, pochyłe (?!), da się je odczytać i pokrywają się one z kodem na flakonie, idę dalej psikam się zawartością - zapach słabo wyczuwalny, utrzymuje się do dwóch godzin, a wcześniej miałam już ten zapach i np. na szaliku wyczuwalny był po wielu dniach. Flakon solidny, ciężki, bez skaz i podejrzanych wad, niby wszystko ok., ale ta słabość zapachu... Dodam, że data produkcji sprawdzona w oparciu o kod, to maj 2016, więc nie jest to jakaś stara zwietrzała woda, zresztą nie ma szans żeby to był jakiś kompletny staroć, bo zapach wyszedł w roku 2014, więc raczej nie powinno być tak żeby oryginalny zapach znikał w mgnieniu oka. W końcu perfumy niejednokrotnie na toaletce stoją po kilka lat i nic złego się z nimi nie dzieje. Zastanawiam się nad reklamacją...

Gość gość
Kupiłam na smyk.pl dwa razy perfumy i też uważam,że jest z nimi coś nie tak.Pierwsze to Lacoste Touch of Pink, do których mam ogromny sentyment .Kupiłam w super cenie,wysyłka błyskawiczna, buteleczka, kody , wszystko ok.Psiknęłam pierwszy raz i coś mi nie grało,zapach ostry, wwiercający sie w nozdrza, owszem trwały.Pomyślałam,że może zapach przeszedł reformulację jak to czesto się zdarza z zapachami z lat ubiegłych no i męczyłam dalej, w końcu poszła mi na nie ponad stówa.Aż pewnego dnia moje lacostki pojawiły się w superpharm. Psik na rękę i olśnienie-to ten zapach sprzed lat!Cudowny, słodko świeży, bez ostrych nut. Niestety nie nauczyłam się niczego i zamówiłam kolejny raz Cerutti 1881(z czasem pomyslałam, że może jednak wydziwiam i cos z nosem nie tak, a przeciez ceny w smyku wyjątkowo kuszące).I znowu klops.Niby zapach ten sam a jednak inny-jakies swidrujące nuty w nim(oczywiscie znow sprawdzilam zapach w perfumerii stacjonarnej-różnił się od smykowego).Dlatego ja w Smyku perfum juz nie kupię.Niby data produkcji ok, ale jak dla mnie zapachy są albo stare i mają przebite kody albo po prostu perfumerie internetowe mają swoich własnych "lewych "dystrybutorów.Bo co tu mysleć innego.

Gość Gość

Ja też kupiłam perfumy ze Smyka - Acqua di Gioia Eau Fraiche i niby flakon i opakowanie wyglądają w porządku, są numery seryjne, nic nie budzi zastrzeżeń, ale zapach jest inny niż w perfumeriach, tak jakby nie było w ogóle bazy zapachu, a testowałam go wcześniej wiele razy. Jestem bardzo zawiedziona, bo cena była wprawdzie dość atrakcyjna, ale i tak stosunkowo wysoka, a zapach jest bardzo słabo wyczuwalny i błyskawicznie się ulatnia, jak najtańsze pachnidło.