Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiany po ciąży...

Polecane posty

Gość gość

Jak zmieniły się wasze ciała po ciąży? Chodzi mi głównie o już nie młode mamy takie po 33 roku życia i są po jednej ciąży.( wiadomo że jak się rodzi dziecko po 20 to ciało jeszcze się unormuje) Czy ciało bardzo się zmieniło? Jak wygląda biust? Czy wstydzicie się przed mężem? Mam 32 lata i strasznie się boję ciąży miedzyinnymi z powodu tych zmian :-o

Gość gość
W ciazy przytylam 28kg ale karmilam piersia i cwiczylam i w 6miesiecy wazylam tyle ile przed porodem. Biust taki jak przed porodem. Zero rozstepow. Skora na brzuchu nie wrocila juz do poprzedniego wygladu ale przestalam nosic obcisle bluzki i fajnie sie to maskowalo. Wlosy mi zaczely wypadac po porodzie i nie sa one juz takie jak wczesniej ale farba, dobra odzywka i ciecie i wyglada sie jak czlowiek. Chyba nie najgorzej wygladam bo maz nadal za mna szaleje a ja czuje sie atrakcyjna mama

Gość gość
Przytyłam 29kg, miałam rozstępy na brzuchu, ale teraz są takie blade, ze trzeba się przyjrzeć żeby je zauważyć. Mi wlosy nie wypadaly, wrecz przeciwnie mam ich wiecej. Brzuch opadl, ale nosze majtki z wysokim stanem to nie widac. Zaczynam 2 ciążę z wagą niższa niż 1 ciążę. Meza się nigdy nie wstydziłam i współczuję osobom, które musza się maskować w domu i wstydzić. Pomimo lekkiej nadwagi nie wstydzę się swojego ciała ani na plaży, ani przy tesciach, znajomych. Po prostu mam gdzieś kto sobie co myśli i tobie też radzę się takimi głupotami nie przejmować. W końcu mamy ponad 30 lat.

Gość gość
Urodziłam w wieku 36 lat. W ciąży 11 kg na plusie, dwa miesiące po porodzie waga wróciła do normy. Nie mam rozstępów. Brzuch normalny. Początkowo piersi były większe, ale po skończeniu kp wróciły do siebie.

Ja po ciąży mam problem z piersiami. Mam bardzo małe piersi, ale zrobiły mi się rozstępy i trochę obwisły, ale wziełam się za siebie i od kilku miesięcy chodzę na siłownię. Czasem częściej a czasami rzadziej. Oprócz tego zaczęłam stosować regularnie krem Frashe, który delikatnie ujędrnił mi biust. Wiadomo cudów nie ma, ale bardzo podoba mi się jego skład i optycznie wyglądają na jędrniejsze i większe :)

Gość gość
Czyli nie jest aż tak źle :) Naogladalam się w jakimś programie tych biustow po ciąży które wyglądają jak uszy spaniela:( i strach mnie odleciał. Rozstępy dla mnie to nie problem ale o brzuch i biust się boję. I boję się że nie zaakceptuje swojego wyglądu po achhh :(

Gość gość
A ktos ma taki sam brzuch jak przed porodem?

Gość gość
Znam takie panie ale one rodziły w wieku 20 lub 20 parę lat.. Wyglądają jakby nigdy nie były w ciąży. Ale po 30 wiadomo inna jędrność skóry

Gość gość
Ja mam taki sam brzuch jak przed porodem (dwie ciaze za mna w kazdej 18kg na plusie, w wieku 31 i 34lata). Ale od razu mowie ze to nie jest dobrze, bo zawsze falde na brzuchu mialam, na tej najnizszej czesci. Ale teraz sie to zmieni- jestem zmotywowana jak nigdy :) cwicze 5 razy w tyg, jadlospis rozpisany przez dietetyka- MUSI BYC DOBRZE :) Musze zrzucic 5 kilo, ale wiem ze bedzie mnie to kosztowalo troche pracy. Plus jest taki ze po ciazach nie mam ani jednego rozstepu. Jedyna zmiana to pomarszczone brodawki, co przy mojej miseczce B rzuca sie w oczy.

Gość gość
Po pierwszej ciazy miałam brzuch taki jak przed porodem,po drugiej jestem 5 miesiecy i widzę ,że jego stan sie jeszcze poprawia, ale nie jest już taki jak wcześniej i boje się, ze juz nie bedzie

Gość gość
Przed ciazami rozmiar stopy 39. Po pierwszej ciąży 40 a po drugiej 41;) Poza tym rozstepow zero. Smarowalam się od stóp do głów dobrymi kremami od ok 8 tc do końca.

Gość gość
Ellka_90 dziś srelka, wypeirdalaj z tym spamem!!! :O

Gość gość
Skóra na brzuchu się wchłonęła, w jędrnośc****ersi nie widzę wielkiej różnicy (karmiłam 7 mcy), ale rozstępy mam wszędzie, tj. na piersiach, biodrach, brzuchu... i raczej nie znikną, pewnie zbledną. Włosów wypadło mnóstwo po porodzie, ale odrosły nowe, chociaż jakiś czas miałam nieciekawą fryzurę. Mężowi dalej się podobam.