Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Goraczka bez innych objawow co to moze byc?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko goraczkuje juz 4 dzien .Nie ma zadnych innych objawow choroby.Osluchowo czysto.Na 2 lata .Czy ktoras mama miala taka sytuacje.Bylam u lekarza nic jej nie jest.Lekarka kazala dawac leki na goraczke i tyle.To juz 4 dzien poprawy nie ma.

Gość gość
poszłabym sama zbadać mocz i krew kataru nie ma? nic a nic? do gardła nie zajrzałaś jej? a ile ma tej gorączki i jak często?

Gość gość
Kataru nie ma gardlo blade.Goraczka 37.8 i musze zbijac bo juz malo kontaktowa jest przy takiej temperaturze.

Gość gość
Moj bratanek mial tak samo...Wszyscy mowili ze to zabki ale po kilku dniach w koncu bratowa dostala skierowanie na dalsze badania (mocz i krew). Robili z niej paranoiczke a okazalo sie ze to jakas paskudna infekcja ukladu moczowego i maly spedzil 2 tyg w szpitalu. Teraz co 6mcy musza robic mu profilaktycznie badanie moczu.

Gość gość
słaba gorączka, to stan podgorączkowy, ja bym zrobiła krew a cały czas ma taki stan podgorączkowy czy wcześniej miała wyższą temperaturę?

Gość gość
Moja córka (4.5 roku) brała w życiu 3 razy antybiotyk. Za każdym razem przy infekcji bakteryjnej. I za każdym razem wyłącznym objawem była wysoka, kilkudniowa gorączka. Zawsze robiłam krew z crp, polecam.

Gość gość
Tu autorka.Caly czas ma taka z reszta tak jak pisalam przy 37.8 jest juz tak malo kontaktowa ze podaje leki bo mowi od rzeczy i ledwo sie trzyma na nogach.Ma jedna piatke wyznieta i moze to kolejne zeby wychodza?Sama nie wiem ale martwie sie bardzo.

Gość gość
w infekcji bakteryjnej widać objawy ze strony gardła, a u autorki nic, więc to nie to obawiam się zumu i zapalenia płuc bezobjawowego, mój syn miał takie 2 razy, tylko słaba gorączka, ogólnie nic poza tym, a krew była masakratyczna, diagnozowany był pod katem wtedy białaczki. bo długo chodził z takimi wynikami, bo tez nikt nie wiedział co jest, a stan się pogarszał

Gość gość
Trzeba zrobić na cito badanie moczu i morfologie, jeżeli okaże się, że to wirus to jeszcze z 2 dni i samo przejdzie, a jeżeli bakteria to konieczny będzie antybiotyk. druga sprawa: jezeli temp. nie przekracza 38,5 nie podaje sie zadnych leków przeciwgorączkowych bo pozbawia się organizm możliwości obronnych. wbrew pozorom taka gorączka to dobry objaw i świadczy o właściwej odpowiedzi układu immunologicznego. Można podać wtedy sok malinowy, herbatę z lipy, wit. c i wit. d. i tyle.

Gość gość
do tego, czy przede wszystkim masz dobry termometr i mierzysz jak należy? w stanie podgorączkowym dzieci się nie słaniają i kontaktują doskonale nie kontaktują tylko mężczyźni jeśli mają stan podgorączkowy hehe jeśli źle mierzona jest gorączka to badanie krwi powinno być zrobione natychmiast, bo mogą być to różne choroby

Gość gość
14.14 dobrze jet mierzona.Syn 12 latek teraz,jak byl maly reagowal tak samo na goraczke.Wtedy lekarka kazala do razu obnizac on przy 38 stopniach juz nic o bozym swiecie nie wiedzial 2 razy z taka goraczka i objawami bylimy na pogotowiu.kazali zbijac od razu.Autorka

Gość gość
to ja bym jutro z rana zaniosła mocz do badania i jeśli masz możliwość prywatnie do laboratorium iść na pobranie krwi, tylko z żyły sorry, ale dziwny jest stan twojej małej jak dla mnie to nie zum, bo wtedy jest bardzo wysoka gorączka, oby to nie zapalenie płuc trzydniówkę już miała? chociaż za długo gorączka i za niska zęby u takiego dziecka wykluczam

Gość gość
Pozostaje wybrać się od razu do labolatorium zrobić badania na cito i za ok. 2 godz. będzie wszystko wiadomo.

Gość gość
no i jak autorko?

Gość gość
Autorka woli siedzieć na kafeterii zamiast poświęcić czas i pójść z dzieckiem do laboratorium.

Gość gość
Tu autorka.Corka ma zapalenie gardla i wyzynajace sue dwie piatki.

Gość gość
to nie zęby, a zapalenie gardła daje takie objawy moja droga skończcie już z tymi zębami