Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak apetytu po porodzie

Polecane posty

Gość gość

7 tygodni temu miałam cc. Zawsze lubiłam dużo zjeść a dzięki swietnej przemianie materii bylam chuda jak patyk. Po cesarce stracilam apetyt i nie mam go do tej pory. Dziś np. zjadłam 2 kanapki z serem, mandarynkę i 3 pierogi. Nie mam apetytu, nie czuję w ogóle głodu. Gotuję mężowi obiad, czuję te zapachy i nic. Jem tylko z rozsądku, nic mi nie smakuje, wręcz brzydzą mnie pokarmy. Mam czas na jedzenie bo moje dziecko dużo śpi, nie jestem przemęczona bo z mężem wstajemy na zmianę i mam w dodatku pomoc taty bo pracuje w pobliżu, codziennie wpada choć na pół godzinki bo już się tak za wnuczką stęsknił. Tak się cieszyłam w ciąży, że choć raz wyglądam normalnie, nie jak wieszak i co, 7 tygodni i już wyglądam fatalnie, jak anorektyczka. Łatwo mówić: zacznij jeść. Jakbym mogła to bym zaczęła. Po prostu mnie brzydzi, taki pi/er/dolec się włączył i mnie wyniszcza. To siedzi w mojej głowie. Ojciec każe mi isc do psychiatry, nawet mnie już umowił. Naczytał się o depresji poporodowej ( jak byłam w ciąży to czytali razem z mamą wszystkie blogi parentingowe bo tak im odwaliło na punkcie wnuka i utkwiło mu w głowie) i wmawia mi coś, czego nie mam. A do psychiatry boję się iść, przecież mnie wyśmieje albo też wmowi mi jakiegoś borderline'a bo to teraz modna diagnoza i każdy to ma. Może któraś tak miała i wie, co z tym robić? Nie mam anoreksji na bank, ja nie chcę schudnąć, ja marzę o dodatkowyck kg. Długo nie ujadę na dwóch kanapkach, bananie i resztkach z obiadu, bo choć tyle w siebie wciskam z rozsądku.

Gość gość
Na to pomaga Peritol ale jak karmisz to pewnie nie możesz. A może hormony ci się rozregulowaly. Idź do lekarza po co się męczyć.

Gość gość
22:34 Nie karmię.

Gość gość
To się spytaj o ten lek. Dobrze działa na apetyt. Mi pomógł.