Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Darmowe usg dla kobiet po 35 roku, a prywatny ginekolog.

Polecane posty

Gość gość

Mam 38 lat, wiem, że po 35 roku życia przysługują darmowe badania prenatalne. Czy dotyczy to także wszystkich 3 obowiązkowych USG? Jak to zrobić, jeżeli ciąże prowadzi ginekolog prywatnie? Proszę o podpowiedź. Dziękuję.

Gość gość
Lekarz da Ci skierowanie do poradni/osrodka (nie jestem pewna) gdzie przeprowadzaja badania prenatalne, czyli test pappa i usg genetyczne, potem chyba jest to usg polowkowe tez za darmo, nie wiem jak z tym ok 30tc, moze wypowie sie ktos kto korzystal bo ja wiem od kolezanki:) w kazdym razie rejestrujesz sie w takiej poradni i masz za darmo. A ciaze prowadzisz swoja droga i tam tez lekarz robi usg wedle uznania i za to oczywiscie placisz, jesli prowadzisz prywatnie.

Gość gość
ostatnie usg po 30 tygodniu jest płatne, ale spytaj lekarza czy napewno musisz isc, ja nie byłam, mi lekarz powiedział że jak dwa wychodza dobrze to trzecie też będzie ok

Gość gość
ja mam 31 lat i badania prenatalne i usg robie prywatnie. dziwie sie ze w 30tc jest oststnie usg, przeciez przez 10 tygodni dziecko moze sie obrócić o 360 stopni. pozniej ostateczne usg zrobia w szpitalu i koniec?

Gość gość
Ostatnie w tym sensie, ze sa 3 tak jakby obowiazkowe i to w 30tc jest ostatnim z nich. Wszystkie moje kolezanki prowadzily ciaze prywatnie i wszystkie mialysmy jeszcze usg ok 36tc i czesto zaraz przed porodem - to juz w szpitalu. Nie wiem jak jest na nfz, to pewnie od lekarza zalezy.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Normalne lekarz w gabinecie na każdej wizycie robi usg a to usg prenatalne w po co 30 tygodniu jest płatne i nie wszystkie kobiety na to idą