Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie na poważnie o prezent dla niemowlaka.

Polecane posty

Gość gość

Nie śmiejecie sie ale nie wiem jak jest prawidłowo. Jeśli ktoś przyjdzie z prezentem dla mojego niemowlaka, który wiadomo ze jeszcze sam nie otworzy to czy ja powinnam ten prezent otworzyć przy tym co daje czy dopiero jak już pójdą goscie?

Gość gość
Powinnaś poczekać do osiemnastki dziecka. Jak będzie pełnoletnie to wtedy moze otworzyć prezent

Gość gość
Cześć uważam że powinno się otwierać prezenty przy gościach, weź malucha na kolana i razem otwierajcie prezenty :)

Gość gość
Gdy ja ostatnio pojechałam z mężem do jego rodziny i kupiliśmy dla noworodka prezent to rodzice go wzięli i odłożyli w kąt, troszkę to głupio wyglądało i złe się z tym poczułam tak jakby sobie pomyśleli a kupili jakąś zabawkę albo ubranko następne.... Uważam że powinno się otwierać prezenty przy gościach :)

Gość gość
Moja szwagierka jeszcze lepiej zrobiła jest bardzo skąpa daliśmy jej dziecku wypasioną karuzelę do łóżeczka,ona oczywiście nie otworzyła prezentu, a później podarowała go dalej dziecku w rodzinie jeszcze dała go przy nas a jej dziecko miało jakąś starą zepsutą, a jaka szwagierka była dumna że daje taką wypasioną karuzelę

Gość gość
Powinno się otworzyć, obejrzeć i podziękować.

Gość gość
Ja zawsze otwieram, oglądam, dziękuję i mówię że bardzo się cieszę. Nie jest to formuła, po prostu naprawdę bardzo mi miło kiedy moje dziecko coś dostaje i chcę żeby ktoś wiedział że doceniam ten prezent. Nawet jeśli niekoniecznie trafiony to ktoś się stara i nie ma obowiązku nic przynosić

Gość gość
Dziekujemy gdy darczynca wrecza prezent. Po chwili go rozpakowujemy przy darczyncy, podarunek bierzemy do reki i jeszcze raz dziekujemy z usmiechem, odkladamy. :p

Gość gość
Hmm.. no ja nigdy nie otwierałam bo zawsze było mi glupio, żeby nikt nie pomyślał że jakaś pazerna jestem no i prezenty nie są najważniejsze, no chyba ze ktoś sam wyciągał prezent z torebeczki i pokazywał. Zawsze dziękuję i odkładam a później jak goście pójdą i rozpakuje to wtedy jeszcze pisze ewentualnie ze dziękujemy itd.

Gość gość
Ja też nie otwierałam, chyba że gość sugerował żeby otworzyć

Gość gość
Wypada otworzyc przy darczyncy. Ja tez wole jak widze otwierany prezent ode mnie :p :p