Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie przelamac i odnowic kontakty z rodzina

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
Zadzwoń i zaproś na wino, obiad,ciasto... Tak poprostu

Gość gość
jw

Gość gość
Pomyśl, że niedługo umrą, weź telefon i zrób to, co ktoś wyżej napisał.

Gość gość
A po co? Ja mam slabe ale lepiej mi sie zyje psychicznie. Z toksycznymi ludzmi nie ma sensu odnawiac kontaktow takie jest moje zdanie.

Zawsze jest dobry moment aby odnowić kontakty z rodziną . W życiu zdarzają się różne sytuacje . często brak kontaktu jest spowodowany na przykład jakimiś momentami z przeszłości . Trzeba jednak pamiętać , że mamy tylko jedno życie . chyba nie warto marnować go wyłącznie na to , aby pamiętać jakieś dawne sytuacje komuś z rodziny ?? ostatnio czytałam fajną książkę i tam autor pisał , że jeśli ktoś pielęgnuje gniew to prędzej czy później odbija się to na jego zdrowiu . także wydaje mi się że trzeba się po prostu w tym aspekcie przełamać . możliwości jest naprawdę całe mnóstwo . Moim zdaniem warto zrobić ten pierwszy krok i zakopać topór wojenny - jeśli taki istnieje . zobaczycie, że w przyszłości będziecie zadowoleni , że podjęliście taką decyzję

Gość gość
Byliśmy kiedyś u szwagra i mój mąż zaczął z nim rozmawiać o kuzynie. Ze jak byli dziećmi i nastolatki to spędzali razem czas i ze im tak fajnie było. A teraz on się nie odzywa do żadnego. Nie dzwoni nie pisze nic... Stojąc z boku i słysząc to pytam a wy kiedy dzwoniliscie do niego? Czy którys z was do niego napisał? Trzeba od siebie zacząć. Tydzień później kuzyn ze swoją rodziną był już z nami :))) wystarczy zadzwonić to bardzo proste jest :)

Gość gość
qarlajn dziś ostatnio czytałam fajną książkę i tam autor pisał , że jeśli ktoś pielęgnuje gniew to prędzej czy później odbija się to na jego zdrowiu xxx A kto tutaj mówi o gniewie? Btw, w moim przypadku to zwykła obojętność. Wszystko jedno, czy rodzina będzie przy mnie, czy nie. Nie czuję więzi emocjonalnej. Wiele się mówi, że 'rodzina', że 'wartość' i 'trzeba'... ale tak naprawdę rodziną są dla nas Ci, których za nią uznamy.

Gość gość
bo to dziala w 2 strony.to nie moi rodzice tylko ciotka. zadzownila wczoraj do mnie o tak o pogadac.I male wyrzutu mi robila ze zapomnialam o starych c***ach( mam jeszcze jedna).Ze wogole sie nie odzywam ani nie dzwonie.Mam do nich zal bo traktuja nas z gory.Patrza na nas pod pryzmat kasy.Jak byly poczatki zwiazku z moim M.mielismy trudnosci finansowe to dawali nam odczuc ze jesesmy gorsi.Poprawilo sie to kiedy stanelismy nanogi.i komenatrze( o jak ladnie wygladasz, o widze to i to w domu macie).Za lkazdym razem jak do nich chodzilismy czulam sie zle po spotkaniach, sztywna atmosfera.Dochodzilam do siebie po tych spotkaniach ze 2 dni.Przezywam to.Wiec ok. rok temu kontakty i relacje sama oslabilam.Choc nigdy sama nie dzownie nie pytam sie co u nich.Nie jestem taka.Jak sa jakies uroczystosci rodzinne to nigdy nas nie zapraszaja.Świeta tez w tym roku spedzilismy sami.