Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki macie ślub cywilny czy kościelny?

Polecane posty

Gość gość
Cywilny. Jesteśmy szczęśliwi już wielleee lat :)

Gość gość
to jeszcze nic. moja kuzynka poszla do slubu w welonie i bialej sukni a w domu roczna corka haha.

Gość gość
I Żyjcie długo i szczęśliwie :)

Gość gość
Ja nie mam ani cywilnego, ani kościelnego.

Gość gość
cywilny, małżeństwo od 2 lat, bezdzietne

Gość gość
cywilny

Gość gość
cywilny

Gość gość
do tych co pisza ze cywilny to umowa cywilno prawna , akt notarialny no wlasnie o taka umowe mi i obecnemu mezowi chodzilo , bylismy szczesliwi bez zadnych sluboe kilkanascie lat , dzieci juz calkiem nie male ale z racji tego ze jestesmy dobrze sytuowani trzeba bylo sporzadzic umowe :)

Gość gość
gość dziś nikt ci nie zabroni ale wyszlas na wiesniare, hipokrtyke. welon to sie zaklada na slub koscielny. koscielny slub ci nie pasi, to sobie pozbieralas z tej tradycji co c***asuje, czyli welon. x Gdzie jest napisane, ze welon to jest jakiś chrzescijanski symbol? pierwszy raz słysze. " welon miał chronić Pannę Młodą od wszelkiego zła, zazdrosnych spojrzeń innych kobiet i pożądliwego wzroku obcych mężczyzn. Oznaczał też, że kobieta całkowicie podporządkowuje się swojemu mężowi. Po zdjęciu welonu obowiązkiem męża było dbanie o małżonkę." Gdzie w tym religia? I tak, musialam pojsc bo mi do kiecki i sesji pasowal A wy sobie dalej boldoopcie :)

Gość gość
a i dodam jeszcze , ze nie mialam bialej sukni , welonu i gosci , poszlismy z dziecmi do USC , SWIADKOW MIELISMY Z usc , podpisalismy co trzeba bylo i pojechaliszmy do domu sie pakowac , bo nastepnego dnia na Teneryfe lecielismy

Gość gość
gość dziś A dlaczego nie?

Gość gość
gość dziś A ty byłaś dziewicą jak szłaś do ślubu?

Gość gość
23:47 skoro tacy kasiasci byliscie,to chyba raczej umowe rozdzielnomajatkowa :) bo jesli ci chodzilo o inna to sobie przeczysz, gdzie w tym logika?

Gość gość
"nikt ci nie zabroni ale wyszlas na wiesniare, hipokrtyke. welon to sie zaklada na slub koscielny. koscielny slub ci nie pasi, to sobie pozbieralas z tej tradycji co c***asuje, czyli welon. " xxx kk w zamierzchłych powybierał sobie z pogańskich i ludowych tradycji co mu "przypasiło" i zagarnął je jako niby swoje. Dlaczego więc nie można sobie powybierać z tych tradycji co komu"pasi"?

Gość gość
Cywilny od 18 lat. Udane małżeństwo.

Gość gość
"nikt ci nie zabroni ale wyszlas na wiesniare, hipokrtyke. welon to sie zaklada na slub koscielny. koscielny slub ci nie pasi, to sobie pozbieralas z tej tradycji co c***asuje, czyli welon. " x A choineczke to ty ubierasz w swieta? to POGANSKA tradycja, a nie katoli. oni sobie ją tylko przywłaszczyli

Gość gość
jak wchodzisz z kims w dyskusje to sie odnos do drugiej oosby z szacunkiem. co to znaczy katol? i uprzedzam - ja nie jestem katololiczka, ale przynamniej potrafie uszanowac czyjas wiare

Gość gość
ahh, no tak. zapomnialam, ze wy macie prawo do upokarzania i wyzywania innych od wiesniar i hipokrytek, ale inni juz musza miec do was szacunek. i wlasnie dlatego nie naleze do tej sekty :)

Gość gość
Cywilny. 3 lata po ślubie. Mamy dużo problemów, ale miłość wciąż taka sama. Planowaliśmy wziąć ślub kościelny, lecz po wizycie proboszcza na kolędzie rok temu zrezygnowaliśmy z niego całkowicie.

Gość gość
cywilny od 8 lat. Katoliczka, ale nie byłabym w stanie przysiąc przed ołtarzem, że "nie opuszczę cię aż do śmierci". Jakby pił, bił złamałabym przysięgę, więc lepiej nie przysięgać.

Gość gość
"nikt ci nie zabroni ale wyszlas na wiesniare, hipokrtyke. welon to sie zaklada na slub koscielny. koscielny slub ci nie pasi, to sobie pozbieralas z tej tradycji co c***asuje, czyli welon. " xxx A może święconkę robisz na Wielkanoc? Też pogański zwyczaj.

Gość gość
ahh, no tak. zapomnialam, ze wy macie prawo do upokarzania i wyzywania innych od wiesniar i hipokrytek, ale inni juz musza miec do was szacunek. i wlasnie dlatego nie naleze do tej sekty xxx ja nikogo nie wyzywam mitomanko

Gość gość
cywilny, jesteśmy niewierzący też miałam welon - krótki i do tego czarny :D

Gość gość
Cywilny w pieknej bordowej sukni 12 lat temu. Dzieci tez bez chrztu.

Gość gość
może święconkę robisz na Wielkanoc? Też pogański zwyczaj. xxx nie robie bajkopisarko, nawet nie obchodze wielkanocy

Gość gość
koscielny i cywilny

Gość gość
"Wiesniaka, hipokrytka, mitomanka, bajkopisarka" taki macie KATOLE szacunek do blizniego? sami na siebie bata krecicie

Gość gość
katole? nie trafia do ciebie, ze ja nikogo nie wyzywałam? za to sama zle sie odnosisz do innych, bo ci zylka peknie

Gość gość
żadnego nie mamy

Gość gość
wyraźnie kierowała post do osób które ją obrażały, jak nie byłaś w tej grupie to nie jesteś "katolem"