Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki macie ślub cywilny czy kościelny?

Polecane posty

Gość gość
nie ty? to po co sie wtracasz w moja rozmowe z typiara, ktora mnie wyzywa od wiesniar i hipokrytek, bo mialam czelnosc wygladac dobrze na slubie?

Gość gość
takie macie negatywne podejscie do katolicyzmu, ale w szkole sie chyba wagrowalo. cala Europa wyrosla na fundamencie chrzescijanstwa praktycznie, dzieki temu macie w Polsce stosunkowo bezpiecznie,b o jakby byl islam, to by sobie wasi faceci wami geby wycierali po kazdym posilku.

Gość gość
nie ty? to po co sie wtracasz w moja rozmowe z typiara, ktora mnie wyzywa od wiesniar i hipokrytek, bo mialam czelnosc wygladac dobrze na slubie? xxx typiara? chyba ze jeszcze z gimnazjum nie wyszlas, sadzac po slownictwie. a co ty robisz na forum dla kobiet w ciazy? 15 lat i pierwsze dziecko? :) jak tak dalej pojdzie to za rok bedziesz 500plus na drugie pobierac. a to czy dobrze wygladalas na swoim slubie, to bys musiala zdjecie pokazac zeby to ocenic, a nie ze sama sobie laurki wystawiasz, a to dobre hahaha!

Gość gość
Jak nie macie ślubu kościelnego to pójdziecie prostą droga do piekła. Tam jest wasze miejsce.

Gość gość
xxx typiara? chyba ze jeszcze z gimnazjum nie wyszlas, sadzac po slownictwie. a co ty robisz na forum dla kobiet w ciazy? 15 lat i pierwsze dziecko? usmiech.gif jak tak dalej pojdzie to za rok bedziesz 500plus na drugie pobierac. a to czy dobrze wygladalas na swoim slubie, to bys musiala zdjecie pokazac zeby to ocenic, a nie ze sama sobie laurki wystawiasz, a to dobre hahaha! x No wybacz, ale jak sie WPIERDALASZ, tak dobrze czytasz, wp*****lasz, w czyjąś rozmowe to sie nie dziw, ze obrywasz. Jak tak cie to obchodzi to tak, jestem po studiach i uzywam takiego słowa jak typiara jak mnie katol w****i :)

Gość gość
Cywilny, nie jesteśmy wierzący. Nieraz czytam o tym jacy to są dyskryminowani małżonkowie po ślubie cywilnym, czy też te biednie dzieciaczki nie ochrzczone i nie idące do komunii, szczerze- nigdy tego nie doświadczyliśmy, mimo że spora część rodziny jest mocno katolicka. Żyjemy po swojemu i nikt się do tego nie wtrąca, nikt z bliskich nie komentuje.

Gość gość
typiara? chyba ze jeszcze z gimnazjum nie wyszlas, sadzac po slownictwie. a co ty robisz na forum dla kobiet w ciazy? 15 lat i pierwsze dziecko? usmiech.gif jak tak dalej pojdzie to za rok bedziesz 500plus na drugie pobierac. a to czy dobrze wygladalas na swoim slubie, to bys musiala zdjecie pokazac zeby to ocenic, a nie ze sama sobie laurki wystawiasz, a to dobre hahaha! x No wybacz, ale jak sie WPIE**ALASZ, tak dobrze czytasz, wp*****lasz, w czyjąś rozmowe to sie nie dziw, ze obrywasz. Jak tak cie to obchodzi to tak, jestem po studiach i uzywam takiego słowa jak typiara jak mnie katol w****i usmiech.gif xxx po studiach haha , chcialabys slonce:) po poziomie frustracji i agresji wywnioskowac mozna, ze masz gora 15 lat. zadna matka ktora ma dziecko sie tak nie wyraza, chyba ze z patologii. idz spac dziecko :)

Gość gość
00:26 U nas to samo, mimo wszystko w przyszłości dzieci chciałabym by były ochrzczone.

Gość gość
gość dziś A jakby był zdrowy ateizm jakby było pięknie. A tu niestety jest religia :-( W ogóle to "piękne" chrześcijańskie krucjaty kiedyś się odbywały. Jest z czego być dumnym.

Gość gość
"zadna matka ktora ma dziecko sie tak nie wyraza" xxx A to przepraszam,matka to jest jakiś inny,lepszy rodzaj człowieka? Bo nie zauważyłam.

Gość gość
xxx po studiach haha , chcialabys slonceusmiech.gif po poziomie frustracji i agresji wywnioskowac mozna, ze masz gora 15 lat. zadna matka ktora ma dziecko sie tak nie wyraza, chyba ze z patologii. idz spac dziecko usmiech.gif x No patrz, a jednak jestem agresywna majac dziecko. Zwlaszcza do anonima z internetu ;) lepiej sie w****ic tu niz robic z siebie matke madzi

Cywilny. Kościelny mnie nie kręci, poza tym szkoda mi kasy na wesele i cała szopke. Córkę mam ochrzczona gdyby ktoś się pytał.

Gość gość
Katoliczki pokazały klasę :)

Gość gość
Lady Love dziś A po co chrzciłaś dziecko skoro jesteś niewierząca?

Gość gość
jakby byl ateizm to by kazdy robil co by chcial, a tak ludzie boja sie smierci. cos musi trzymac ludzi w ryzach, nie ludz sie ze jakby byl ateizm to by bylo tak super. aha, i nie jestem jakas praktykujaca katoliczka, nawet do kosciola nie chodze. ale powiem wam ze wiekszosc ludzi patrzy na kosciol/wiare przez pryzmat dzisiejszych skeizy, ktorzy juz od dawna ida spaczona droga, ale chrzescijanstwo samo w sobie jest ok. chrzescijanstwo ma oczywiscie rozne odlamy, nie tylko jest to katolicyzm,ale to ogolnie dobra religia, taki islam to jest np tragedia.

Gość gość
Przerażają mnie ludzie którzy twierdzą, że tylko strach przed śmiercią i piekłem niepozwala im się gwałcić i zabijać wzajemnie.

Gość gość
"zadna matka ktora ma dziecko sie tak nie wyraza" xxx A to przepraszam,matka to jest jakiś inny,lepszy rodzaj człowieka? Bo nie zauważyłam. xxx o czym ty bredisz? mialam na mysli, matke ktora ma jakis tam poziom kultury, a taka matka co klnie to dno.

Gość gość
skeizy = ksiezy

Gość gość
gość dziś Żadna religia nie jest dobra. Oszukiwanie i manipulowanie nimi w imię własnych zysków nie jest dobre. No i chyba nie powiesz mi, że np. nie zabijasz i nie kradniesz bo boisz sie piekła po śmierci, a gdyby nie to byś nie miała z tym problemu?

Gość gość
xxx o czym ty bredisz? mialam na mysli, matke ktora ma jakis tam poziom kultury, a taka matka co klnie to dno. x matka, ktora klnie w obecnosci dziecka to dno, ale nie do osoby, ktora jawnie ją wyzywa.. no litosci kobieto.. zachowujesz sie jakbys ty nigdy nie bluznila albo zmienila sie o 180* po zobaczeniu 2 kresek na tescie. kazdemu moga nerwy puscic. a juz zwlaszcza matkom, ktore maja duzo stresow na glowie

Gość gość
gość dziś No chyba każdy kto klnie to dno? Nie tylko matki?

Gość gość
Przerażają mnie ludzie którzy twierdzą, że tylko strach przed śmiercią i piekłem niepozwala im się gwałcić i zabijać wzajemnie. xxx a znasz takich? takich to chyba nie ma, bo tacy co maja chec zabijac i g****ic to sa zwyrodnialcy, i tacy po prostu ida i to orbia, ale to sa skrajne przypadki. tu chodzi raczej o szarych obywateli. wiara w Boga nie pozwala im na mniejsze czy wieksze wystepki, grzechy.

Gość gość
" wiara w Boga nie pozwala im na mniejsze czy wieksze wystepki, grzechy." xxx Taaa jasne. Gdyby tak było to w więzieniach sami ateiści by siedzieli. A z mniejszych występków się wyspowiadasz i po kłopocie.

A kto Ci powiedział, że jestem niewierząca? To muszę do kościoła chodzić i na tace dawać by być wierzącym? Otóż nie. Chrzciny są dla mnie bardzo ważne, bo wierzę w grzech pierworodny. Czy córka będzie podążać wiara, tego nie wiem. Zostawiam jej to w jej własnych dłoniach.

Gość gość
Żadna religia nie jest dobra. Oszukiwanie i manipulowanie nimi w imię własnych zysków nie jest dobre. No i chyba nie powiesz mi, że np. nie zabijasz i nie kradniesz bo boisz sie piekła po śmierci, a gdyby nie to byś nie miała z tym problemu? xxx moze nie jestes tego w stanie objac umyslem, ale tak religia jest dobra. a poza tym zadajesz pytania jak dziecko,dla ktorego cos jest albo czarne albo biale, podajesz za przyklady jakies skrajnosci. nie ja nie mam hceci ani zabijac ani krasc, powalilo cie czy co z takimi pytaniami? wiadomo ze zwyrodlniacy sie rodza na tym swiecie. chodzilo raczej o takie zwykle spoleczenstwo

Gość gość
gość dziś Jak nie macie ślubu kościelnego to pójdziecie prostą droga do piekła. Tam jest wasze miejsce. x buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :)

Gość gość
Lady Love nic im nie tłumacz, bo takie pytanie to zadawały u mnie w podstawowce dzieci katechetce na religii. a odp na to pytanie kazdy zdrowo myslacy dorosly czlowiek zna

Gość gość
gość dziś xxx o czym ty bredisz? mialam na mysli, matke ktora ma jakis tam poziom kultury, a taka matka co klnie to dno. x matka, ktora klnie w obecnosci dziecka to dno, ale nie do osoby, ktora jawnie ją wyzywa.. no litosci kobieto.. zachowujesz sie jakbys ty nigdy nie bluznila albo zmienila sie o 180* po zobaczeniu 2 kresek na tescie. kazdemu moga nerwy puscic. a juz zwlaszcza matkom, ktore maja duzo stresow na glowie x Nie probuj jej tłumaczyć. To jest babsztyl, który mysli, ze jest czysciutki, bo nie klnie. A co sie dzieje za zamknietymi drzwiami to lepiej nie wiedziec.

Gość gość
gość wczoraj [23:56 rozdielnosc majatkowa a nie bycie w zadnym zwiazku , czyli bycie na kocia lape to dziewczynko dwie rozne wedlog prawa sprawy doucz sie nim cos wysmiejesz i sama sie osmieszysz

Gość gość
Lady Love dziś Grzech pierworodny został wymyślony przez kk. I to nie tak dawno. Dlaczego więc wierzysz akurat w ten grzech, a nie w grzech cudzołóstwa, który wg kk popełniasz?