Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki macie ślub cywilny czy kościelny?

Polecane posty

Gość gość
A co sie dzieje za zamknietymi drzwiami to lepiej nie wiedziec. xxx chyba sadzisz po swoim domu rodzinnym MITOMANKO. ciagle sobie dopowiadasz fakty.

Gość gość
JP ale syfu tu narobilyscie katoliczki ahhahahahahahahahahaahahahahahahh Niech teraz każdy odpowie sobie na wybór ślubu.

Gość gość
xxx chyba sadzisz po swoim domu rodzinnym MITOMANKO. ciagle sobie dopowiadasz fakty. x Oho, trafiłam w samo sedno, prawda ubodła to trzeba odbic piłeczke :)

Gość gość
mam pytanie do pan katoliczek wierzacych praktykujacych , czy pary ze slubem cywilnym was skrzywdzily , ze jestescie takie agresywne ? gdzie milosc do blizniego , szacunek , tolerancja ?

Gość gość
Oho, trafiłam w samo sedno, prawda ubodła to trzeba odbic piłeczke xxx a ty dalej swoje mitomanskie sklonnosci ujawniasz :D najpierw dopowiadasz co sie dzieje u kogos w domu, a jak ci sie zwraca uwage, to na sile wmawiasz ze trafilas w sedno. idz spac :)

Gość gość
typiara/syf/ w*****ac/ = slownictwo sfrustrowanych, nieagresywnych ateistek. tak tak, na pewno ateizm jest dobry. sadzac po twoim poziomie frustracji i agresji mozna stwierdzic, ze gdyby wszyscy byli ateistami to by sie pozabijali.

Gość gość
To były posty katoliczki ;)

Gość gość
no niestety,ale wszystko to pisała osoba, ktora wyzywala innych od katoli, wiec NIE! nie byla to katoliczka. po co mydlisz oczy, wystarczy poczytac poprzednie strony :)

Gość gość
"gość wczoraj nikt ci nie zabroni ale wyszlas na wiesniare, hipokrtyke. welon to sie zaklada na slub koscielny. koscielny slub ci nie pasi, to sobie pozbieralas z tej tradycji co c***asuje, czyli welon." To była chyba ta katoliczka. Z drugiej strony to moze byc jedna osoba która sama sobie odpisuje żeby zrobić zamieszanie, nie takie rzeczy miały tu miejsce

Gość gość
Co do przysięgi na cywilnym ślubie - nasza była piękna i mówiła o miłości. Ślub braliśmy za granicą i formułka była bardzo ładna :)

Gość gość
To była chyba ta katoliczka. Z drugiej strony to moze byc jedna osoba która sama sobie odpisuje żeby zrobić zamieszanie, nie takie rzeczy miały tu miejsce xxx tak, na pewno, a ty to wyczytalas w szklanej kuli. po co robic z geby dope a potem zwalac na innych?

Gość gość
Wy jesteście (katoliczki) tak ślepe, że aż prawda w oczy kole. Czytam każdy post. ŻADNA z jak ich nazywacie 'ateistek' nie zaatakowała pierwsza, tylko właśnie wy. Ja rozumiem, wiara. Każdy wierzy w coś innego. Jedni się z tym zgadzają, a inni nie i to właśnie WY WIELKIE KATOLICZKI powinnyście wiedzieć o tym najwięcej. Przecież Bóg WASZ kocha wszystkie swoje dzieci, nie jest zawistny, nie ocenia, nie karze. To wprost inne zachowanie niż te, które prezentujecie tutaj sobą. Smutne.

Gość gość
gość dziś - rozumiem, że jesteś jedną z tych dobrze wychowanych katoliczek któych słownictwo jest bez zarzutu? :D

Gość gość
gość dziś po moim ??? ja tutaj jeden jedyny post npisalam i zadalam ptanie , nie kazdy gosc to jedna i ta sama osoba zadalam proste pytanie, czym wyrzadzaja ci krzywde osoby ze slubem cywilnym ? potrafisz rzeczowo odpowiedziec?

Gość gość
Wy jesteście (katoliczki) tak ślepe, że aż prawda w oczy kole. Czytam każdy post. ŻADNA z jak ich nazywacie 'ateistek' nie zaatakowała pierwsza, tylko właśnie wy. aaa xxx po co piszesz i udajesz kogos innego? masz ludzi za takich glupich? tak twierdzisz, ze ateizm jest dobry itp, a po tobie widac, ze jednak nie. gimnazjalne slownictwo, agresja, zawzietosc - to wszystko przejawiasz dobra ATEISTKO

Gość gość
Chyba mozna spokojnie ignorowac tego trolla - to ta sama osoba ktora pisze wszystkie wulgarne posty

Gość gość
my wzięliśmy tylko cywilny,ponieważ kościelny biorą same wiesniaki

Gość gość
Chyba mozna spokojnie ignorowac tego trolla - to ta sama osoba ktora pisze wszystkie wulgarne posty xxx po co udajesz kilka osob?

Gość gość
Stuknięta babeczka :) Wracając do tematu - ślub cywilny również może być piękny, więc nie ma sensu brać kościelnego jak ktoś nie jest przekonany.

Gość gość
stuknięta to ty jesteś:) nie udawaj kuturalnej, bo juz za duzo pokazałaś

Gość gość
A kto powiedzial ze welon jest tylko do slubu koscielnego?jakies przykazanie o tym mowi? A poza tym, od kilku lat na slubach, na ktorych bylam tylko jedna panna mloda miala welon. Nikt nie bedzie innym narzucal swojego widzimisię. Może jeszcze zabronicie ubierac białą sukienkę do ślubu koscielnego? Zascianek.

Gość gość
Ja miałam krótki welon na slubie cywilnym i ładnie to wyglądało :)

Gość gość
dziś W sumie sama masz siebie za głupią, bo mój post powyżej był dodany jako pierwszy. W zasadzie nie wiem nawet, z którą z wypowiedzi łączysz moją? Wulgaryzmy? Obudź się, nie używałam ich.

Gość gość
na głowie wianek a w dopie janek. jak sie nie jest dziewica, to sie nie powinno welonu zakladac. a welon wyrosl z tradycji religijnej - nie tylko chrzescijanskiej, ale tez judaistycznej, islamskiej. po co do slubu cywilnego? to takie maslo maslane. slubu w obrzadku religijnym nie wezmie, ale welon zalozy do URZEDU.

Gość gość
Dlatego, że mi się podobał i pasował do sukni :) Jak sama przyznałaś można przejąć elementy tradycji nawet do niej nie należąc. to tylko element estetyczny.

Gość gość
zreszta w urzedzie to nie zaden slub, tylko podpisanie umowy cywilno prawnej, co by latwiej bylo rozne sprawy formalne zalatwiac, np w banku, w szpitalu czy w innym urzedzie. a wy sie osmieszacie welonami, puknijcie sie w glowe.

Gość gość
gość dziś stuknięta to ty jesteśusmiech.gif nie udawaj kuturalnej, bo juz za duzo pokazałaś x To mnie w*******as swoim wp*****laniem sie w nie swoje rozmowy, wiec milcz szczuryco i nie obrazaj innych, ktore jak widac tez maja dosc twojego pozerstwa ;)

Gość gość
Nie jestem religijna więc dla mnie w kościele to też "nie ślub" :) Tak, ślub to umowa cywilna, ale niosąca ze sobą zobowiązania względem drugiej osoby i to było dla mnie bardzo ważne.

Gość gość
gość dziś - odpisała na mój post (ja póki co w ogóle nie przeklinam), a ty odpiszujesz jakby on był twój. Czyżbym zgadła, że sama sobie odpisujesz żeby robi zamieszanie?