Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa wczoraj zakomunikowała że przed ślubem przepisze synowi zarówno ziemię

Polecane posty

Gość gość

jak i mieszkanie w mieście - taka kawalerka którą miała na wynajem. Jak byście zareagowały? Ślub i wesele ma być w czerwcu, wiadomo było ze jest jedynakiem więc i tak by dostał to wszystko. Ale ona teraz mówi że przepisze mu to wszystko ale przed ślubem. Zaskoczyła mnie sczerze mówiąc... Ale tak to wychodzi ze ja zostane z niczym gdyby coś się stało. Porozmawiam dzisiaj o tym z moja mama ale co wy byscie zrobily gdyby cos takiegowam sie przytrafilo?

Gość gość
Też bym przepisała tylko na syna. Na co ty liczysz? Że facet ci życie ustawi w razie czego? Śmieszne jesteście. To prowo.

Gość gość
Ja bym się ucieszyła ze dba o syna. Nie rozumiem, czemu teściowa ma dbać o Twój majątek? W ogóle co do tego, wychodzisz za mąż dla kasy? Mojemu narzeczonemu mama pewnie tez przepisze czy przepisała w spadku mieszkanie. Ale istnieje szansa, ze nie. To jej majatek

Gość gość
Tobie niech twoi rodzice przepisza swój majątek przed ślubem będzie po równo!

Gość gość
Spietdalaj z tymi prowokacjami

Gość gość
A co? Zbiedniejesz od tego jak przepisze na syna?

Gość gość
Moi rodzice nie mają takiego majątku.

Gość gość
Nudna jesteś już te prosi było

Gość gość
znow to provo.ale tym razem słabsze od poprzedniego kiepskiego ! gdzie kto na wsi ma jedynaka? chyba młodzi co się dopiero pobrali i nie zdazyla ona jeszcze narodzić.

Gość gość
Takie problemy tylko na wsi

Gość gość
nawet jak by mu przepisała po slubie, ale tylko jemu też bys nic z tego nie miała daj już spokój z tymi prowokacjami typu: dlaczego przyszła tesciowa nie daje mi swojego majatku

Gość gość
I tak byś została z niczym bo darowizna nie wchodzi do majątku wspólnego niezależnie od tego kiedy została przekazana. I chyba oczywiste, że zamierza dać swojemu dziecku? Dorabiaj się wspólnie, to będziesz miała.

Gość gość
gość dziś znow to provo.ale tym razem słabsze od poprzedniego kiepskiego ! gdzie kto na wsi ma jedynaka? chyba młodzi co się dopiero pobrali i nie zdazyla ona jeszcze narodzić. Głupia jesteś :D nawet nie wiesz jak życie na wsi wyglada :D Nikomu lepiej o tym nie mów bo wstydu sobie narobisz :)

Gość gość
prowokacja . Niedawno była i ludzie natrzaskali kilkanaście stron :O

Gość gość
To ta baba co wymyslila prowo ze tesciowa kupila dla syna mieszkanie ktore oni chcieli kupic i jechala ze swoja mama zerwac zareczyny? :D

Gość gość
Dokladnie ta sama :) :)

Gość gość
To jakaś durna i obsesyjna postać pisze ciągle to samo!

Gość gość
Lepiej mężowi niż na kościół, a tak się często dzieje w podkarpackich wsiach. Wasze wspólne dzieci będą po Was dziedziczyć, więc nie rób tragedii. Start macie dobry, mianowicie on wniesie jedną kawalerkę, Tobie niech rodzice również kupią przed ślubem, sprzedacie je i kupicie większe razem :)

Gość gość
ja też kiedyś przepiszę tylko swojemu dziecku

Gość gość
bez roznicy kiedy przepisze jeśli przepisze po slubie ale na syna to i tak to będzie jego

Gość gość
Mój przed ślubem miał liczne ziemie, sprzęty rolnicze i jakoś nie myślę że zostanę z niczym, ślub się bierze po to by być z kimś na całe życie. Po co wychodzić za człowieka, którego nie jesteś Pewna insynujac, że zostaniesz z niczym