Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pieska mamy

Co robicie z kupami psów?

Polecane posty

Gość Pieska mamy

Wyrzucacie do kosza, czy tak sobie leżą w ogródku? Od tygodnia mamy psa ze schroniska. Ma kojec gdzie go na noc zamykamy. W dzień biega po podwórku. Tylko dużo kup jest. Teraz syn za dużo nie spędza czasu na podworku, ale latem będzie, my zresztą tez. Co robicie z kupami? Myślałam żeby wykopać dołek i tam je wrzucać?

Gość gość
zrób tak

Gość gość
Swojego psa wychowałam tak, że w ogródku się nie załatwiał. Był przyzwyczajony, że wychodzi na długi spacer 2x i wtedy może zrobić swoje. A jak mu się chciało wcześniej, to sygnalizował, czekając przy bramce... myślę, że to dobry sposób na pozbycie się problemu kup ;p

Gość gość
trzymacie psy na dworze? jestescie nienormalne czy jak ? pier/dolo/ne szmaty zebyscie zdechly!!!!!!!!!!

Gość gość
Wyrzucaj do smiec*****es zawsze moze byc zarobaczony i wydalac robaki z kupa.

Gość Pieska mamy
To jest pies ze schroniska, on tam w kojcu siedział i gdzie siedział tam robił :( Ciężko go będzie nauczyć robić w 1 miejsce. Nie bardzo mam opcję brania go na długi spacer, bo w centrum miasta mieszkamy i wtedy i tak bym musiała chodzić z torebką i zbierać kupy...

Gość gość
damskie bym przyjął na klatę lub w usta , psiego nie ruszam.

Gość gość
Do 11:29 a gdzie mam trzymać mieszankę owczarka podhalańskiego z nowofunlandem? Co to waży ponad 50kg? To nie jamniczek tylko wielkie psisko. On potrzebuje się wybiegac a nie kusić w domu.

Gość gość
zawsze możesz się z nim pobawić

Gość Pieska mamy
A skąd wniosek ze się z nim nie bawimy?

Gość gość
Kupy trzeba zbierać i wyrzucać, bo inaczej zrobi Ci się syf na podwórku. Trzeba to robić regularnie, na lopate i do dołu albo kosza. Tak samo z kupami z kojca. Nie mogą tak sobie leżeć.

Gość Pieska mamy
No właśnie zauważyłam. Tylko do kosza tak można? Dziwnie mi tak... Prędzej ten dołek, tylko z drugiej strony, czy te kupy po jakimś czasie w tej ziemi się rozloza? Bo to działka w mieście- mamy 690mkw, w większości to zadbany trawnik więc też nie chce całego podwórka zryc dalomi na kupy...

Gość gość
Ja nie mam psa, ale wiem że ludzie wyrzucają kupy do tych koszy na śmieci mieszane, czyli te najgorsze. Tam się wrzuca też np. pampersy z kupami, więc na jedno wychodzi :-)

Gość gość
Robię z nich klopsy na obiad.Zrywam liscie z krzaka ktore robią za surówkę , i gotowe

Gość gość
Nie masz kontenera na dworze? Spal w centralnym,albo podrzuc sąsiadowi pod drzwi