Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krew mnie zalewa jak słyszę, że klapsy to metoda wychowawcza!

Polecane posty

Gość gość
14.01 Zupełnie nie o to mi chodzi.Nie twierdzę, że jesteś złą matką. Ja też popełniam błędy, każdy je robi. Liczy się całokształt. Temat nie jest o tym czy rodzic który raz dał klapsa dziecku jest złym rodzicem.. Wszystko opiera się o tym, że to nie jest metoda wychowawcza. A z twojej wypowiedzi dało się wywnioskować, że uważasz,że dobrze zrobiłaś,że wybrałaś jedyną słuszną opcje a to nieprawda.

Gość gość
14.22 W punkt. Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć, ale uderzyć tak małe dziecko które jeszcze nic nie rozumiem ? Rozumiem, że z nastolatkiem, który potrafi dokuczyć jest trudno, że może ręka świerzbić ... Ale podnosić rękę na 3 latka ?

Gość gość
Bo to ty sprawujesz prawnie wladze wychowawcza nad twoim dzieckiem a nie pani w przedszkolu , w szpitalu tez nikt inny tylko ty podpisujesz zgode na zabiegi czy operacje

Gość gość
Rodzice lubią oddzielać klapsy od bicia, uważają, ze to zupełnie coś innego.. dlaczego ? dla swojego dobrego samopoczucia. Dziecko nigdy wam tego nie zapomni nawet jeśli, tak jak ty, będzie deklarować, że to nie było nic złego Jeden klaps może na zawsze zepsuć relacje między wami. Jeden klaps może zniszczyć zaufanie do ciebie. Klapsy i szczęśliwe dzieciństwo wykluczją się.Można wychować mądre, dobre i chętnie do współpracy dziecko bez jednego klapsa. Trzeba tylko wierzyć, że to łatwe i możliwe Jeśli uważasz, że nie zawahasz się przed klapsem, to znaczy, że postrzegasz macierzyństwo jako rodzaj wojny, przeciągania liny, nie nastawiasz się na satysfakcję i dobre układy z własnym dzieckiem, ale na problemy i kłopoty, które będziesz rozsądnie rozwiązywać

Gość gość
Oczywiście, że relacja kobieta-mężczyzna to co innego: kobieta, chociaż słabsza może się odgryźć, może się zemścić, może donieść na policję, może narobić kłopotów bijącemu. Małe dziecko nic z tego nie może - i właśnie dlatego bicie go jest tak ohydne.

Gość gość
Piekne, okragle, gładkie słowka :) Slogany , slogany, slogany.. Normalnie wyryte na pamięc hasełka , indokrynacja doskonała ! A zycie sobie .. :) i zdziwienie.. jak to ?! To ludzie robia inaczej ? Przypominasz autorko katola.. nic nie dociera, nikt nie ma racji- tylko ja |! Jedyny , nieomylny i doskonaly dla wszystkich schemat postepowania.. Az dziwne , ze jednak nie działa :)

Gość gość
Pierwsza Szwecja tego zakazała- efekty :P widać ..

Gość gość
gość dziś Pierwsza Szwecja tego zakazała- efekty jezyk.gif widać .. xx no i w Szwecji jest znacznie bezpieczniej,

Gość gość
gość dziś Piekne, okragle, gładkie słowka usmiech.gif Slogany , slogany, slogany.. Normalnie wyryte na pamięc hasełka , indokrynacja doskonała ! A zycie sobie .. usmiech.gif i zdziwienie.. jak to ?! To ludzie robia inaczej ? Przypominasz autorko katola.. nic nie dociera, nikt nie ma racji- tylko ja |! Jedyny , nieomylny i doskonaly dla wszystkich schemat postepowania.. Az dziwne , ze jednak nie działa usmiech.gif xx jakie slogany? To nie wymysł autorki, nie tylko jej prywatna racja to powszechne zdanie pedagogów i psychologów, ludzi znajacych sie na temacie, poparte badaniami i przykłądami. Nie próbowałas, wiec u ciebie nie działa

Gość gość
oprócz mnie w tym temacie wypowiada się mnóstwo osób. Poza tym forum psychologowie, naukowcy ludzie o stokroć mądrzejsi ode mnie czy od ciebie dowiedli, że klaps to nie jest metoda wychowawcza i nic tego nie zmieni. To nie jest kwestia mojej czy twojej opini, tylko fakt

Gość Zona szweda
gość wczoraj Szwecja to jest chory kraj , a nie bezpieczny , ten kraj jest juz tak bardzo chory ze nie ma juz lekarstwa na ich glupote , na ich chorobe ,straszna ktora zzera ich id glowy Aaaaaaa zreszta oni i tak beda krajem muzulmanskim za jakies 10_15 lat

Gość gość
Zabiegi mogą robić bez zgody jeżeli zagraża życia. Bijąc dzieci matka może mieć takie same prawa do dziecka jak i Pani w przedszkolu. Rozumiem że tylko rodzicom wolno bić dzieci jak nie dociera. A dalsza rodzina np babcie, ciotki też moga czy prawo to ogranicza? Nie wiedziałam że jest tyle nakazów i zakazów.

Gość gość
No widzisz, to juz teraz wiesz