Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród SN czy dać coś położnej w kopercie

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli lekarz uzależnia uwagę poświęconą pacjentce i zastosowane procedury od łapówki to jest właśnie słabym lekarzem, jeżeli pacjentki "z ulicy" traktuje jak śmiecia to nie chciałabym mieć z nim do czynienia. I odróżniajmy płatność za prywatną wizytę od łapówki albo chodzenie na prywatne wizyty tylko po to by mieć chody w szpitalu.

Gość gość
dziś Mylisz się. Jeżeli lekarz uzależnia uwagę poświęconą pacjentce i zastosowane procedury od łapówki to jest kiepskim moralnie człowiekiem ale nie koniecznie musi być słabym lekarzem. Nie słyszałam żeby ktoś płacił słabym lekarzom, bo niby po co? Jak on nic nie umie to od pieniędzy wiedzy i umiejętności mu przecież nie przybędzie.

Gość gość
Jeżeli ktoś ma słabe morale to jaką masz pewność, że się wywiąże z zobowiązań łapówkowych?

Gość gość
Moj lekarz prowadzący jest znanym specjalista. Chodziłam do niego prywatnie tez dlatego ze pracuje w szpitalu i mnie tam przyjął od razu na patologie jak miałam problemy. Czułam się bezpiecznie bo kilka lat leczyłam się u niego i mam do niego zaufanie.

Gość gość
dziś żadnych. To jest ryzyko, które się podejmuje. Ale raczej się wywiązują. Bo jakby poszła fama, że bierze a potem olewa to by więcej nikt mu nie dał, nie mówiąc, że ktoś może się zemścić.

Gość gość
Ryzyko to jest brać udział w przestępstwie, a słabe morale to jeszcze się tym chwalić i polecać innym. Takie jesteście cieńkie bolki, że musicie się lewizną posiłkować? Ledwo zobaczą dwie kreski i już się zaczyna kombinowanie jak koń pod górę, bo bez tego nie urodzą.

Gość gość
Zluzuj, bo ci żyłka pęknie. Jak cię tak boli, że ktoś daje i ma to poszukaj takiego, któremu nie będziesz musiała dawać i też będziesz mieć. Przecież tacy też są.

Gość gość
W sumie to jest trochę zabawne jak te zacietrzewione babeczki próbują walczyć z niesprawiedliwością w szpitalach od d**y strony, atakując ciężarne. Zaatakujcie swoich lekarzy. Ale wasi są cudowni i nie biorą albo wy takie twarde i wszystko przerwałyście, nawet traktowanie jak śmiecia. Oczywiście porody idealne. Brawo wy.

Gość gość
22.00 No i co w tym złego albo takiego dziwnego?

Gość gość
Walczenie z niesprawiedliwością poprzez łapówki to jest dopiero walka od doopy strony.

Gość gość
21.56 To dlaczego ty z usług takich nie korzystasz, tylko bez sensu tracisz kasę na lewiznę za coś co inne mają nie wydając złotówki?

Gość gość
Złego? Dużo, bo atakujecie nie te osoby co trzeba i wmawiacie im, że to one źle robią a one tylko dostosowują się do świata. Nikt łapówkami nie walczy z niesprawiedliwością. Pomyśl trochę a nie będziesz klepać bzdury. Łapówkami to ludzie próbują przetrwać bądź wyrównać swoje szanse.

Gość gość
dziś A skąd wiesz kto z czego korzysta a z czego nie? Wróżka jesteś?

Gość gość
22.11 Tak już ustaliłyśmy, że wy jesteście niewiniątka, co za piękne określenie "dostosowywanie się do świata". A co robicie by ten świat zmienić? Nie kiwniecie palcem. Póki co utrwalacie patologię na którą narzekacie i koło się zamyka.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego baby chcące dawać łapówki, nie zapłacą po Prostu za opiekę położnej zgodnie z Prawem? Przeciez jest taka możliwość. Wola Kombinować bokami. Pisałam tu juz wcześniej - jest u mnie w miescie lekarka znana z cesarek. Robi je swoim Pacjentkom, ktorym prowowadzi ciąże, Oczywiście prywatnie i z tego co Wiem, nie bierze za to dodatkowych profitów. Chociaz tez nie daje gwarancji - jedna z dziewczyn będąca jej Pacjentka, bez ogródek powiedziała, ze "chodziłam do X, bo myślałam, ze zrobi mi cesarkę, ale nie zrobiła". A jedna z jej pacjentek dawał jej jeszcze dodatkowo w łape i to niemało za CC i co? I ta lekarka nawet nie odebrała telefonu, gdy ta dziewczynę była w szpitalu i zaczela rodzic... nie miała wtedy dyżuru i tyle, nie odebrała, nie przyjechała...

Gość gość
dziś dokarmiam zwierzątka i pomagam.starszym. A co ty robisz by ten świat zmienić oprócz bezsensownego atakowania na forum tych, których wina jest najmniejsza?

Gość gość
dziś ale chodzenie prywatnie do lekarza by potem mieć z tego przy porodzie "profity" też jest niemoralne dla niektórych. Co do położnych może nie w każdym szpitalu można taką wynająć. Szpitale też mają swoje wewnętrzne prawa.

Gość gość
To, że lekarz dobrym specjalistą to jedno, ale żeby być dobrym specjalistą to nie trzeba być zaraz, dziwnym trafem, ordynatorem szpitala w którym babka zamierza rodzić, a oni mają najwięcej pacjentek i najbardziej się cenią. Ciekawe dlaczego?