Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród SN czy dać coś położnej w kopercie

Polecane posty

Gość gość
Nic mu nie zrobią! Po pierwsze żeby miał na prawdę poważne konsekwencje zawodowe to musianoby mu udowodnić umyślne popełnienie błędu a to jest prawie niewykonalne. Wszystko inne nawet jeśli pacjent wygra jest klasyfikowane jako zdarzenie niepożądane/ skutek uboczny procedury ewentualnie zaniedbanie. I za to nikt nie zabiera prawa wykonywania zawodu ani nawet szpital nie zwalnia - szczególnie w dobie braku lekarzy. I jeśli to się stało w szpitalu to również szpital płaci odszkodowanie rentę itd a nie lekarz ze swojej kieszeni. A szpital ma od tego OC.

Gość gość
Ja tez ostatnio zapisywałam się do endokrynologa w Warszawie na NFZ pierwszy wolny termin 11 miesięcy....ale prywatnie w tej SAMEJ przychodni wolny termin w przyszłym tygodniu. Czy to nie jest chore??? Mam guzy na tarczycy, i co mam czekać 11 miesięcy na wizytę i potem kolejne pół roku na usg? To jest moje zdrowie, musze o siebie zadbać i musze iść prywatnie i na wizytę i na badania krwi i na usg. Co z tego ze place składki ZUS od 20 lat. Jest to chore i nieuczciwe!

Gość gość
Jak masz guzy na tarczycy to zastanów się czy nie iść do patologa. Poważnie mówię. Ich warto pilnować. A i uważaj na patologów państwowych. Niestety moja koleżanka raz tak poszła to pobrali jej źle materiał a mówimy o szpitalu onkologicznym! Innej lekarz w tym samym szpitalu powiedział żeby szła prywatnie, bo on nie ma zaufania do tych tutaj. Jaja jak berety. P.S. Mojej siostrze też endokrynologa dali za rok. Też Warszawa. I ona czekała. Ja niestety wolałam iść prywatnie. Mus.

Gość gość
ja rodziłam 2x sn i nic nikomu nie dawałam . Porody - super!

Gość gość
Ja też mam jakiś guz na tarczycy. Musiałam zrobić usg (oczywiście prywatnie- 100zł)Jak pisałam wcześniej termin do endokrynologa 2025rok.... Idę więc sobie prywatnie na biopsję, za którą muszę zapłacić 180zł. Następnie wizyta prywatna, kolejne 150zł. I tak dalej i tak dalej.

Gość gość
Co do PATOLOGI jak piszesz to większość personelu medycznego i wielu ginekologów są z patologii! Dlatego ja bez koperty lecz ze swoją połówką jestem przy badaniach i porpdzieu. Działa lepiej niż wasza koperta bo mam świadka którego mam prawo mieć a boją się tępi lekarze bo dobry ginekolog się nie boi obecnośc***artnera podczas badań krocza czy porodzie!

nikt tu nie mówi o praktyce prywatnej.bo załatwiasz to legalnie.miejcie pretensje do NFZ ze dają małe limity na wszystko .a szpital musi się w limitach wyrobić .prywatnie proszę bardzo i ja też nie będę oszczędzić ale nie za łapówki.i nic Ani nikt mnie nie przekona ze lapowkarstwo jest dobre.jest to przestępstwo.a bzdura jest jest też twierdzenie że ciężko lekarzowi przestępstwo udowodnić.trzeba wiedzieć tylko trzeba uderzyć a nie siedzieć cicho.

Gość gość
No niestety jak się leczyć czy pilnować czy nic się nie dzieje to trzeba prywatnie. Nie da się inaczej. Jak masz stwierdzony nowotwór złośliwy to już jest "łatwiej". Zielona karta otwiera drzwi do szybkich badań i wizyt państwowych. Ale tylko wtedy. Zdrowia życzę.

Gość gość
dziś Nikt tu nie pisał, że łapówkarstwo jest dobre tylko, że istnieje i niestety za takowe ma się lepszą opiekę. A to jest faktem. Za to stwierdzenie że udowodnienie lekarzowi przestępstwa jest proste...dziewczyno ty na serio jesteś jakaś oderwana od rzeczywistości. To udowadniaj :D Uderzaj mocno :D Będziesz lepsza on naszego rządu .

tutaj chodzi o pojedyncze przypadki błędów lekarskich.gdy ja miałam takowy problem wzięła się za to polsatowksa Interwencja.bardzo łatwo się z nimi skontaktować.a telewizja robi dużo i wygrać jest łatwiej.bezczelnoscia jest też chwalenie się i bycie dumnym z tego ze jest się ŁAPÓWKARĄ

Gość gość
Oczywiście bo jak ja jestem chora czy mam chorego bliskiego, to będę latać po telewizjach, by sobie zrobili na mnie sensacje, nabili oglądalność a potem porzucili jak psa. Wiesz, wtedy się szuka innego specjalisty a nie dostarcza sobie dodatkowych stresów. Zwłaszcza, że to i tak nic nie zmieni w sądzie. Gdzie ty się chowałaś? Skąd ty jesteś? Niesamowite do jakiego stopnia można być naiwnym. A łapówkarz to jest ten co bierze a nie daje dziewczyno. Coś ci się pomieszało. Ja nie widziałam też, żeby tu któraś była dumna z tego.

Gość gość
Nikt nie tłumaczy przestępstwa. Ty poprostu nie rozumiesz co jest jego przyczyną. Nie wiem, wlazłaś tutaj, od wczoraj bultasz się jak wściekła nie wiadomo o co a jedyne co z twoich postów wydziera to fałszywe przekonanie o własnej doskonałości, naiwniarstwo i nieznajomość życia.

Gość gość
17.29 Każda jedna z tu wypowiadających się jest dumna i podreśla, że ją stać, inne ją nie obchodzą i jeszcze dziunia wyskakuje z 6 nieruchomościami. Nie myślcie pojęć. Ja też robiłam wiele badań prywatnie, ale to nie to samo co łapówka, a tu dziewczyny na dzień dobry wyszukując lekarza myślą pod kątem takim, żeby ten pracował w szpitalu by wiedziały komu dać w łapę. Jak lekarz nie pracuje w szpitalu to nawet nie biorą pod uwagę, że może prowadzić ich ciążę. Tyle celebrytek rodzi i nie słyszałam o żadnej, która rodziłaby państwowo, a wiele ma trudną ciążę przez np. wiek i poronienia (taka Skrzynecka poroniła 5 razy), a wy tu, że referencyjność państwowego plus łapówka to coś tam.

zapewniam Cię ze znam życie. i życie szpitalne.tylko ze ja szpital wybieram z głową.a prawo do pisania tutaj ma każdy.Jestem za uczciwoscią a nie za przestępstwem.ktoś tu napisał ze jak by któryś lekarz zarządał łapówki w razie zagrożenia to ja też bym dała ale później bym to podala.i nie przepuscila bym temu lekarzowi na pewno.już bym zrobiła wszystko aby stracił prawo wykonywania zawodu.a do tego telewizja nadaje się doskonale.

Gość gość
Nie ośmieszaj się, za wzięcie łapówki nikomu w Polsce nie odbiera się prawa wykonywania zawodu. Można co najwyżej jeśli udowodnisz mu jeden przypadek dostać wyrok w zawiasach nakaz wpłacenia na jakaś fundacje itd. Prawo wykonywania zawodu można stracić tylko za błąd w sztuce lekarskiej i to udowodniony w sądzie

Gość gość
Przecież jest wielu lekarzy których skazano za łapówki i wszyscy leczą. A najbardziej znany z mediów został kierownikiem kliniki w Niemczech za 50 tys Euro za miesiąc:) i ma w nosie polskie łapówki!

Gość gość
17.58 Nikt nie tłumaczy przestępstwa? Nikt nie jest dumny? A co z wpisami: a ja dałam, nie interesuje mnie wasze zdanie, nie zapluj się, to była świetnie zainwestowana kasa, jestem bardzo zadowolona? One dają kasę przed, a nie w trakcie w obawie o życie dziecka. To nie strach to wyrachowanie i wygodnictwo kosztem innych.

Gość gość
"Jak lekarz nie pracuje w szpitalu to nawet nie biorą pod uwagę, że może prowadzić ich ciążę. " I bardzo dobrze bo lekarz, który pracuje w szpitalu zna różne przypadki i ma lepszą praktykę. Lekarz który prowadzi tylko swój gabinecik i to jeszcze może prywatny to on g...wie i i g..umie i g...może zrobić gdy pacjentka potrzebuje natychmiast dostać się do szpitala. Nie raz lekarz taką weźmie do siebie do szpitala pod opiekę. I wcale nie trzeba dawać łapówki. Ale wy pewnie zaraz napiszecie, że komuś miejsce zabiera i że to nieuczciwe. A kobieta od 6 nieruchomości wspomniała o tym bo bezczelnie jej córce na stare lata kazała jakaś płacić za geriatrię. To wytłumaczyła tłumokowi, że ją stać na opiekę prywatną na stare lata z powodu tych nieruchomości bo na państwo nie liczy. Wy sobie wszystko dopowiadacie.

Gość gość
18.41 Nie liczy na państwo? To po kiego uja rodzi w państwowym szpitalu? Prywatna klinika do rodzenia be, bo referencyjność niska? I będziesz mi wciskać, że nie liczy na państwo?

Gość gość
Bo tak rzeczywiście jest, że zabiera miejsce innej i jest to nieuczciwe. Obrażasz się za nazywanie rzeczy po imieniu.

Gość gość
"Kazała córce płacić za geriatrię". Nie kazała tylko pokazała pewien mechanizm i mentalność przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Mamusia daje kopertę na porodówce to córka kilkadziesiąt lat później daje kolejną kopertę na geriatrii, bo tak nauczyły lekarzy jednocześnie psiocząc jakie te konowały złe i służba zdrowia do kitu.

Gość gość
Komu to miejsce zabiera? Tobie? Przecież też jest ubezpieczona i ma prawo do skorzystania z państwowej opieki. Któraś będzie przez nią rodziła na ulicy, bo nie rozumiem? Serio nie rozumiem.

Gość gość
Królewny od łapówek same się potrafią chwalić, że miejsce na nie czekało, bo tak się umówiły z kim trzeba. Zaklepane miejsce dla królewny równa się miejsce zabrane komuś innemu. Personel i łóżka szpitalne nie są z gumy.

Gość gość
dziś nikt c***isać nie zabrania. Ty właśnie widzisz rzeczy, których ludzie nie napisali. Tej kobiecie od 6 nieruchomości napisałaś, że nie jest przez to lepsza, że jest bogata a ona nawet tego nie zasugerowała już nie mówiąc o napisaniu wprost. Ty masz jakieś kompleksy. Każdy chciałby leczyć się uczciwie, ale w tym kraju się nie da. Ścigaj sobie łapówkarzy za pomocą telewizji i wyobrażaj, że taki traci prawo wykonywania zawodu. Jak bardzo to jest śmieszne już ci inne napisały. Ludzie tracą życia przez nich i rodziny nie są wstanie wygrać lub nawet słowa przepraszam usłyszeć a ty chcesz im odbierać prawo do wykonywania zawodu za łapówki. Marzycielka.

Gość gość
Tacy ci lekarze źli, a jednocześnie chwalicie się, że odbierają od was telefony, załatwiają miejsca, pytają o samopoczucie.

Gość gość
"Zaklepane miejsce dla królewny równa się miejsce zabrane komuś innemu." Jakby tak każdy w ten sposób zaklepywał sobie miejsce to w szpitalu byłyby tylko puste łóżka czekające na te rodzące. Bo jak ktoś bierze łapówy w ten sposób to nie od święta. A zapewnienie, że "wezmę cię do swojego szpitala" =/= "trzymam dla ciebie puste łóżko".

Gość gość
Nie chciałabym powierzać prowadzenia ciąży i porodu lekarzowi, który inne pacjentki traktuje gorzej, bo nie dały mu łapówki. I już przestańcie bredzić, że w tym kraju się nie da inaczej. Wiele by się dało gdyby każdy patrzył trochę dalej niż czubek własnego nosa.

Gość gość
19.14 "Trzymam dla ciebie puste łóżko" . Łóżko jest puste dopóki nie pojawi się ktoś kto go potrzebuje? Trzymam puste? To znaczy odeślę kogoś kto przyjedzie i powiem, że miejsca nie ma chociaż jest?

Gość gość
dziś A chciałabyś powierzyć prowadzenie ciąży i poród lekarzowi który jest słaby? Ja to rozumiem, że one płacą tym najlepszym.