Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lizzy28

Plamienie implantacyjne?

Polecane posty

Gość Lizzy28

Cześć. Zacznę od tego, że moje cykle zazwyczaj trwają 33-35dni. W tym cyklu nie zabezpieczalismy się z mężem. Owulacja była około 14.02. W związku z tym mam pytanie. Od 18.02 występują u mnie bardzo skąpe plamienia. Najpierw były to różowe niteczki zmieszane ze sluzem (tylko na papierze), od wczoraj kolor jest bardziej brunatny (trochę brudzi wkładkę i jest tylko od czasu do czasu). Czy może być to plamienie implantacyjne? Dodam, że piersi nie bolą jakoś strasznie mocno, ale napewno są bardziej wrażliwe (zwykle piersi mnie nie bolą). Często mam zawroty głowy i od czasu do czasu czuje bóle brzucha i krzyży. Nie zauważyłam u siebie nadmiernej ilości śluzu. Dzisiaj jest 28dc i test o czułości 10 wyszedł negatywny. Zastanawiam się czy może to być ciąża. Chciałabym zrobić beta hcg ale nie wiem czy to nie będzie za wcześnie.. No i w sumie dzisiaj 4 dzień takiego plamienia,może za długo jak na implantacyjne? Może ktoś miał podobnie?

Gość gość
ja jestem na poczatku 7 miesiaca ciazy i nie mialam zadnego plamienia implantacyjnego, ale. zycze. Ci ciazy oczywiscie.

Gość gość
Skąd pewność co do dnia owulacji?

Gość Lizzy28
Oczywiście 100% pewności nie mam, ale z obliczeń i samopoczucia wydaje mi się że było to w okolicach 14.02

Gość gość
No właśnie wydaje ci się. Spasuj i się nie wkrecaj bo 4 dni po domniemanej owulacji nie ma mowy o implantacji. Raczej zaburzenia hormonalne.

Gość Lizzy28
Nie nakręcam się, inaczej już bym leciała na betę ;) Zwłaszcza, że jestem już mamą ;) Ale ponoć każda ciąża inna ;)

Gość gość
Chcesz to sobie leć ale jak dla mnie to bez sensu. Najwcześniej po terminie okresu.

Gość Lizzy28
Ok, dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
Ja w ciąży miałam plamienie jeden dzień. Taka żywa czerwona krew.

Gość gość
Ja miałam w dwóch ciążach plamienie implantacyjne. Pojawiły się 4 dni przed terminem okresu. Myślałam, że to początek okresu. Trwało 3 dni i nie rozkręciło się w krwawienie. Krew była żywa czerwona a potem brązowa. Dosc spore plamy ale pojedyncze. Nie krwawiło cały czas. Moze coś pomogłam.

Gość Lizzy28
Dziękuję ;)

Gość gość
Byłam 3 razy w ciąży. Ani razu nie doświadczyłam plamienia implantacyjnego.

Gość gość
Ja też

Gość gość
Ja też dołączam się do pytania

Gość gość
Ja w zadnej z trzech ciaz nie mialam plamienia implantacyjnego

Gość gość
W pierwszej ciąży nie miałam, w drugiej przez dwa dni takie brązowe plamienia.

Gość gość
Autorko, ja w pierwszej ciazy mialam wlasnie takie plamienie i trwalo z 5 dni. Bylo takie brazowe, zadnej czerwonej krwi czy cos takiego. Dokladnie juz nie pamietam ale pojawilo sie chyba z 5 dnimax przed planowanym terminem miesiaczki ktora iczywiscie juz nie przyszla. Test dla pewnosci zrobilam tydzien po dla pewnosci i byly 2 grube krechy:) dodatkowo mega mocno jak nigdy w zyciu bolaly mnie piersi a w dniu testu juz pojawily sie mdlosci. Powodzenia!;) kazda ciaza jest inna.

Gość gość
Up

Gość gość
Boli mnie brzuch jak na okres.. Po rzekomym plamieniu implantacyjnym... Czy to jest normalne??

Gość gość
Pewnie okres nadchodzi i tyle.

Gość gość
Może masz rację,ale dopiero co skończyłam plamic (trwało to około 5-6 dni) - możliwe, że za długo jak na plamienie implantacyjne.. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Moje cykle zwykle trwają 35 dni a zaczęłam plamic w 25dc. Nigdy nie miałam tak wcześnie miesiączki..