Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wskazania do drugiego cięcia cesarskiego

Polecane posty

Gość gość

Witam obecnie jestem w 39 tygodniu ciąży to moja druga ciąża. Pierwsza ciąża była 1,5 roku temu nie było próby SN tylko od razu cc ze względu na oddzielenie łożyska. Do tego 4 miesiące temu mialam operacje rozwarstwienia siatkówki oka, kolejna operacja czeka mnie po porodzie. Moja wada to -7 dioptrii plus astygmatyzm. Szpital w, którym rodzę chce żebym rodziła naturalnie jednak porod SN w moim przypadku grozi utrata wzroku. Mam spora historie choroby. Mam zaświadczenie od lekarza rodzinnego na cięcie cesarskie oraz na znieczulenie. Słyszałam również, że mogę pisemnie odmówić porodu naturalnego. Proszę o fachowa poradę. Co mogę zrobić ? Jakie mam prawa?

Gość gość
Po 1 cc w szpitalu oswiadczasz ze nie wyrazasz zgody na porod sn ze względu na stan po 1 cc plus Twoja historia choroby. Asertywnie. Jezeli kręcą nosem i sie śmieją to prosisz o ich oswiadczenie na piśmie ze gwarantują Ci zachowanie zdrowia, brak komplikacji (np pęknięcie starej blizny po cc w trakcie parcia, pekniecie macicy) oraz brak pogorszenia wady wzroku bądź utraty wzroku.