Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie mi powymyślać zdrowe obiady na ten tydzień.

Polecane posty

Gość gość

Póki co zatrzymałam się na szaszłykach z kurczaka. Może risotto z porem jeszcze zrobię, zupę krem jakąś rozgrzewającą.. Chodzi o to, by było zdrowo. I bez łososia :P

Gość gość
czemu bez lososia

Gość gość
Pewnie nie lubi

Gość gość
Naleśniki gryczane ze szpinakiem.

Gość gość
Zupa jarzynowa,warzywa na parze z indykiem

Gość gość
Nalesniki z czekolada i owocami. Pycha i zeberka w sosie z ziemniakami i buraczkami

Gość gość
Ja wrzucam pokrojone ziemniaki, cebule, papryke, cukinie, marchew i inne warzywa na blache, doprawiam czosnkiem i innymi przyprawami i pieke na termoobiegu az zmiekna. Do tego ostatnio mialam klopsy wolowe wymieszane z plastrami wolowiny w sosie zageszczanym maka razowa, ryz brazowy i biala kapuste duszona w pomidorach z grzybami.

Gość gość
Zupa z soczewicy, pierogi z soczewicą, risotto z soczewicą. Uwielbiam soczewicę :)

Gość gość
Zupa z soczewicy czerwonej. Tortilla z indykiem i warzywami. Kasza gryczana ze szpinakiem, pomidorkami i jajkiem sadzonym. Makaron z sosem pomidorowym albo boloński. Ryba na parze z warzywami z patelni. Sałatka z makrelą. Zapiekanka warzywna z serem. Pierogi ze szpinakiem. Gnocchi z ricottą.

Gość gość
Zupa grochowa lekka z warzywami,zupa ogórkowa dobrze smakuje zimą,żurek i kapuśniak i krupnik.

Gość gość
-Makaron razowy z kurczakiem i pomidorami - krem z pora -gulasz wolowy

Gość gość
No nie wiem czy te dania sa zdrowe...

Gość gość
Ja wchodzę na dietetyczne-przepisy.net i bardzo sobie chwalę. Dziewczyna dietetyczka prowadzi bloga i ma sporo przepisów na śniadania, obiady i kolacje. Szczerze polecam, smacznie i zdrowo :)

Gość gość
Niektóre z was maja dziwne pojęcie o zdrowych potrawach. Żeberka? Mięso zapiekane z żółtym serem? U mnie dzisiaj kasza gryczana z warzywami kurczakiem.

Gość gość
A co jest zlego w zoltym serze? No wiec tak:ja wczoraj mialam warzywa pieczone z blachy,na to udka z kurczaka. Dzis zielona soczewica gotowana z tarta marchewka duszona w passacie pomidorowej do tego duszona w majeranku karkowka Jutro zrobie kebaba w wersji fit. Czyli placek z otrebow no i mnostwo warzyw i piers. Czwartek zupa z dyni i placki dyniowe z sosem wegierskim. Piątek rybka z warzywami z para,do tego pieczarki duszone w domowym masle i ryz brązowy. W sobote jambalaya a w niedziele tradycyjny schabowy :-) przypomina mi sie dziecinstwo :-) zawsze w niedziele po kosciele familiada i obiad. Potem spacer. Moj tatus zawsze nas zabieral.

Gość gość
A co jest niezdrowego w zeberkach czy miesie z serem , to sa dania kaloryczne i ciezkie ale nie trujace, nie trzeba od razu kilo zeberek zjadac

Gość gość
Racja . Nawet w diecie Gacy jedza boczek a chudna na potęgę. Trzeba miec umiar.

Gość Nina Kowalska
Koncentrat żurku od Krakusa mnie też wiele razy ratował. Zupa z nim wychodzi przepyszna, ma niezastąpiony smak i aromat, a co najważniejsze zero konserwantów.

Gość gość
Weźcie się z tą reklamą Krakusa, bo już mi żurek obrzydziliście.