Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ej czemu ludzie wiecznie innych oceniaja

Polecane posty

Gość gość
To jest cos bardzo prostego moim zdaniem i nie nadaje mi zadnej wyjatkowosci, a jednak ciezko to zrozumiec wielu osobom. Czyli wychodzi na to, ze ja mam sie dostosowac i tyle... Jestem jednostka ktora nic nie znaczy. Tyle ;) nic nie poradze, trudno. Kazdy chciapby byc zrozumiany po prostu.

Gość gość
Ludzie potrzebuja uproscic rzeczywistosc. Czasem latwo to zrobic jak odbierzemy komus inne cechy poza jedna jedyna, ktora rzucila sie nam w oczy. Std sie biora etykietki.

Gość gość
Autorko! To,że twoje znajome oglądając telewizje oceniają aktorów nie jest niczym złym. Zauważ,że aktorzy i celebryci w TV BRYLUJĄ na ekranie i często zachowują sie jakby pozjadali wszystkie rozumy. To potrafi wkurzać ludzi,bo ludzie nie lubią wyniosłości i sztuczności. Aktorzy,piosenkarze i celebryci potrafią specjalnie pod show zachowywać sie prowokująco.Doda często prowokowała burdy w ,,Tańcu na lodzie'' i wyzywała Steczkowską tylko dlatego żeby być w centrum uwagi.A widzów wkurza jej wywyższanie sie. Ci ludzie w telewizji którzy zachowują sie ekscentrycznie najczęściej wulgarnie są KRYTYKOWANI i oni dobrze o tym wiedzą a nawet specjalnie to robią aby gazety o nich pisały. Mamy prawo krytykować coś co nam sie nie podoba a oglądamy w TV. Ale krytyka potrafi sie pogłębić do tego stopnia,że nawet w dobrych ludziach będziemy szukać wad. Tu we wszystkim musi być umiar. Krytyka ma też funkcję oczyszczającą samego krytykanta. Gdy kogoś krytykujemy oczyszczamy sie i SZTUCZNIE dowartościowujemy,bo mówimy ,,ta doda wygląda jak lafirynda a ja tak nie wyglądam jak ona,ja wyglądam lepiej'' Krytyka może istnieć w naszym życiu ale powinna istnieć w małej ilości aby nie stać sie MANIAKALNYM KRYTYKANTEM - wampirem energetycznym,bo wtedy ludzie zaczną od nas zwiewać. Wielu widzów telewizyjnych krytykuje celebrytów w nadmiarze,bo tak sie nauczyli - nawyk krytykanctwa. Trzeba chwalić i krytykować ale z umiarem. Nadmiar w komplementach też jest zły,bo ludzie nie lubią ,,lizania du*py'' z byle powodu i non-stop. We wszystkim musi być umiar. XD

Gość gość
18:24 no tez masz racje.. Chyba po prostu trafilam na maniakalnych krytykantow i tyle. Ja (autorka) tez w sumue oceniam, acz w myslach. "nie badzcie takie polskie, powiedzcie tez cos milego" np.

Gość gość
Czesto zdarza mi sie kwestionowac cos co sie dzieje w grupie. Pamietam w liceum gnebili jedna dziewczyne, a urzadzili to tak, jakby to ona ich gnebila. Zapytalam w grupie przy nauczycielce (ktora rowniez traktowala te dziewczyne lekcewazaco) myslucie ze jej nie jest przykro? I jakos zabraklo argumentow.