Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzestna mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Na wstepie zaznacze ze nie wymagam prezentow i to nie wiadomo jakich. Na chrzest dala pamiatke taka stojaca- obrazek z aniolkiem. Fajna rzecz. Przed swietami sama zadzwonila i zaczela tlumaczenia, ze nic nie da bo ona uznaje tylko " grubsze" okazje typu roczek, komunia. No ok. Ale zaraz potem dodala ze jedzie do tesciow, tam sa siostrzency jej meza i MUSI kupic im prezenty. Teraz bede malemu robic roczek. Zaprosilam ja. Nie zalezy mi na kasie czy wielkich prezentach... Oczywiscie najpierw krecila z terminem. Dogadalysmy sie i zrobie wtedy gdy jejnpasuje. Dzis jednak dzwoni do mbie, ze nic nie ma dla dziecka. Tlumaczyla ze kasy nie ma ( w sumie maja z mezem o wiele wiecej ode mnie) i czy nie bedzie mi przeszkadzalo ze kupi cos uzywanego w komisie dzieciecym. No dobra. Zreszta dziecku naprawde mozna dac drobiazg. Ale zaraz potem dodala ze jej corka idzie jutro na urodziny do kolezanki i opowiafala, co kupila dziewczynce na prezent. Moze ktos mi wytlumaczyc o co jej chodzi? Ja wstydze sie z nia gadac, niech robi jak uwaza. Ale troche mi przykro i dziwnie.

Gość gość
Olej ją, zapraszaj normalnie, nie przyjdzie to nie, nie kupi to nie kupi, nic na silę.

Gość gość
Niesmaczna sytuacja. Chyba bym poprzestała na poinformowaniu w formie sms o dacie roczka czy innej imprezy bez uzgadniania co jej pasuje. Ważniejsza "tamta "rodzina. Znam to... A chrzestny?

Gość gość
Trzeba było bardziej pomyśleć przy wyborze chrzestnej

Gość gość
Ona i jej maz sa chrzestnymi. Myslalam o wyborze, sama sie zaoferowala gdy jeszcze bylam w ciazy i cieszyla sie. Ja rozumiem wszystko. Ale takiemu maluchowi drobiazg wystarczy. Spoko niech przyjedzie, niech nawet nic nie kupi. Ale po co za kazdym razem dodaje, ze innym dzieciom w rodzinie badz obcym MUSI dac podatek i zawsze na to kase ma?

Gość gość
Do chrztu kupilam dziecku wszystko sama- ubranie, swiece, szatke. Niby panuje zwyczaj ze to chrzestni, niby chciala malemu kupic ciuszki na te okazje, ale potem temat ucichl. A ja nie bede sie narzucac.

Gość gość
Mam ochote odwolac ten roczek. Zeby nie przyjezdzala i nie wydawala kasy. A roczek i tak bedzie- dla nas tylko. Jej corka ma cukrzyce, wielu rzeczy nie moze. Powiedzialam jej co zrobie do jedzenia i co moglabym malej zrobic osobno a ta do mnie, ojej ze po co to. A po nic. Normalnie czuje jak by moje dziecko bylo gorsze, bo po co prezent, po co jedzenie, ptzeciez kawa i ciastko wystarczy...

Gość gość
A ta cała chrzestna to wasza rodzina? Sama jestem chrzestna. Powiem Ci jak to wygląda z mojego punktu widzenia....bardzo się ucieszyłam jak mnie poproszono żebym trzymała Mała do chrztu. Dla mnie już na zawsze będzie kimś w rodzaju córki. Moim zdaniem chrzestna nie jest od dawania prezentów. Ale ja daje nawet drobiazgi. Jestem obecnie w jej życiu. Zawsze pamiętam o świętach urodzinach dniach dziecka. Nie dostaje przesadnie drogich rzeczy ale np. Zabieramy ja w góry. Uczymy jeździć na nartach. Zabieramy na basen do kina. Na wycieczki rowerowe. Często jest i nas w weekendy. Teraz ma 11 lat. Jak pytam co chce na urodziny mówi nic chce tylko żebyś była..... Twoja chrzestna ( dziecka w sensie) nie chce załapać kontaktu. Na twoim miejscu poprostu bym poinformowała i jak przyjdzie to ok jak nie to trudno widocznie jej nie zależy