Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarka przepisała jednocześnie Syrop wykrztusny i Syrop hamujący!! Do tego...

Polecane posty

Gość gość

Mam problem. Mąż był z synem (8lat) u lekarza i o cokolwiek teraz Go nie pytam to On nic nie wie, nie pamięta :o Wykupiłam leki poza antybiotykiem, który przepisany został "na wszelki wypadek". Receptę na antybiotyk mam więc zawsze jeszcze mogę wykupić..... Dodam, że w domu jest jeszcze starsza siostra 10lat, zdrowa i mąż powiedział lekarce, że starszą może też coś bierze? :o to lekarka przepisała antybiotyk również dla niej nie widząc jej nawet... Osłuchowo syn czysty. To najważniejsze. Syrop flagamina 2x dziennie po 5ml Syrop LEVOPRONT 3x8ml Czy to się nie wyklucza?! Oprócz tego inhalacje z Budixon neb 1x dziennie. ......i antybiotyk, którego na razie nie mam. Nigdy moje dzieci antybiotyku nie brały. Nigdy nie wykupiłam. Co myślicie o takim zestawie tych syropów? Może w jakimś odstępie je podawać? Mąż zielony, był tam nie wiem po co? Robił za manekina :o Dodam, że podaje mimo wszystko Syrop z cebuli i czosnku oraz imbir, wit C itp...

Gość gość
Zadzwoń do lekarki i zapytaj, następnym razem niech mąż notuje, lub nagrywa na dyktafon.

Gość gość
Dodam, że podałam na razie flagamine i kaszel się nasilił. Brzydki, mało produktywny.

Gość gość
Up

Gość gość
Lekarka zapisała levopront na suchy męczący kaszel.Podawaj go póki dziecko ma właśnie kaszel nieproduktywny.Jeżeli po 2-3 dniach zauważysz że kaszel robi się mokry podawaj flegaminę wtedy już nie dawaj levoprontu ewentualnie na noc żeby dziecko się wyspało.Powodzenia ostatnio moją córka miała identyczny zestaw.Tylko ostrożnie z levoprontem przy mokrym kaszlu nie powinno się go podawać żeby nie zaległa flegma na oskrzelach dziecka.

Gość gość
Powiem z własnego doświadczenia. Jeśli ma dziecko kaszel mokry to znaczy jeśli mu się odrywa to daje wykrztuśny żeby łatwiej się odrywało. A na noc podaje przeciwkaszlowy, żeby mógł się spokojnie wyspać. I jeśli osłuchowo jest ok to też nie podaje antybiotyku. Pozdrawiam i zdrówka życzę

Gość gość
Kolejna pipa a nie facet, idzie z dzieckiem do lekarza i nic nie pamięta, nie rozumie... czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że faceci mają gorsze mózgi?

Gość gość
Ok, tak zrobię. On ma ten kaszel brzydki i mało produktywny. Po flagaminie była masakra. Kaszel non stop, nic się nie odrywało :o Podałam więc ten LEVOPRONT i odrazu cisza z kaszlem! Mały się bawi. Będę obserwować

Gość gość
Ja podawała flegamine do godziny 17, później na noc levopront, moje dziecko miało ataki kaszlu powodujące wymioty więc dostawał o 20 i w razie potrzeby w razie napadu kaszlu. Zawsze pomagalo.

Gość gość
W tym przypadku raczej bez antybiotyku się nie obejdzie.

Gość gość
W jakim przypadku?

Gość gość
Tego tematu, ale pewnie w każdym innym też. Już nie kombinujcie dziewczyny, antybiotyk trzeba podać a nie tygodniami syropkami leczyć.

Gość gość
Pamiętaj, że recepta na antybiotyk jest ważna 7 dni :)

Gość gość
Pamietam :)

Gość gość
my zawsze levopront na noc dawaliśmy, nie lączyłabym tych dwóch syropów, jeśli ma mokry kaszel dawaj flegaminę, jak suchy to levopront, ewentualnie tylko na noc, a w ciągu dnia flegaminę

Gość hindik
też ostatnio mieiśmy ten budixon neb zapisany, jakiś syrop hamujący kaszel sie sie okaząło ze w ogóle sie nie przydał bo po inhalacjach kaszel się szybko uspokoił, w nocy syn spał normalnie