Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tylko wiejskie kobiety po macierzynskim nie wracaja do pracy..

Polecane posty

Gość gość
Mieszkam na wsi i nie na tu żadnego żłobka podobnie jak w pobliskich wsiach. Przedszkole do 13 stej.Pierwsxego syna zabieralam po drodze do pracy do miasta często chorowal wieczna gonitwa teraz drugi syn ma dwa latka i stwierdziliśmy z mężem ze nigdy w życiu .....posiedzę w domu aż młody pójdzie do szkoły .W domu też można się rozwijać itp....pieniądze to nie wszystko a jak policzył am paliwo żłobek to raptem z wypłaty zostało mi 1600zl

Gość gość
kurde to jak wszyscy są na wychowawczym to kto pracuje O.o?

Gość gość
gość dziś Mieszkam na wsi i nie na tu żadnego żłobka podobnie jak w pobliskich wsiach. Przedszkole do 13 stej.Pierwsxego syna zabieralam po drodze do pracy do miasta często chorowal wieczna gonitwa teraz drugi syn ma dwa latka i stwierdziliśmy z mężem ze nigdy w życiu .....posiedzę w domu aż młody pójdzie do szkoły .W domu też można się rozwijać itp....pieniądze to nie wszystko a jak policzył am paliwo żłobek to raptem z wypłaty zostało mi 1600zl xxxxxx Dlaczego to matce ma "zostawać" z wypłaty? Chyba 2 pensje razem stanowią budżet domowy. Dlaczego tylko matka ma zawozić i gonić z wszystkim? gdzie ojciec w tym?

Gość gość
Jak to kto pracuje? Kobiety, które nie mają dzieci, mają starsze dzieci, te które wróciły do prac z musu i te, które chciały wrócić.

Gość gość
A autorce żal dupkę ściska, że ona i mąż musza pracować na 2 etaty. Najpierw praca potem w domu. I na wyjścia, hobby brak czadu i siły. No cóż nie każdemu życie się fajnie ułoży...

Gość gość
Problem nie mój, raczej zjawisko życiowej niezaradnosci jaką kreują takie zasiłki

Gość gość
Nie wracają kobiety które NIE są w stanie zarobić więcej niż najniższa krajowa. Dlatego mówią ze to "się nie oplaca" Jak któraś przed urodzeniem dziecka miała dobra pracę to max po 2-3 latach wraca do pracy :) Bo przy dobrej organizacji dziecko nie musi spędzać całego dnia w przedszkolu.

Gość gość
15:15 nie trzeba siedzieć 24h na ddobę w domu żeby uprawiać swoje hobby. ... I ja już widzę jak matki siedzące w domu mają hobby...;) seriale, zakupy w markecie, plotki z innymi markami i Facebook

Gość gość
I kafeterie,nie? Witaj w klubie.

Gość gość
dziś 15:15 nie trzeba siedzieć 24h na ddobę w domu żeby uprawiać swoje hobby. ... I ja już widzę jak matki siedzące w domu mają hobby...oczko.gif seriale, zakupy w markecie, plotki z innymi markami i Facebook xx No jak matki siedzące w domu nie mają hobby to te pracujące tym bardziej. Zostają im tylko zakupy na szybko w biedronce :P. Zresztą sądzisz kogoś według siebie...na prawdę jesteś tak ograniczona że twój rozumek myśli tylko o tym co by tu obejrzeć albo co kupić...:P

Gość gość
a nie wstyd wam byc na utrzymaniu meza na wychowawczym??? nie macie swojej kasy wtedy tylko zebracie u meza o kase nawet na waciki...straszne..

Gość gość
Faktycznie straszne ze musialabys zebrac o kase na waciki :) nie mam tego problemu bo mnie stac

Gość gość
To Wy musicie zebrać ? D**y nie dać 3 dni, to on będzie zebrał :) Pan i władca. Zobaczymy ;)

Gość gość
Śmieszne... żebrać o kasę?czyli tak by było w waszym przypadku gdybyście nie pracowały? współczuję tym paniom z takim podejściem, normalny mężczyzna to nie pan i władca w związku, normalny mężczyzna to mąż, partner i przyjaciel.Kazdy żyje jak chce i osadzanie proponuje zacząć od samych siebie.

Gość gość
Ale to nie ma sensu. Bo chcecie mieć męża przyjaciela i partnera Ale co to za partnerstwo jak facet pracuje na całą rodzinę?

Gość gość
najpierw taką sponsoruje całe życie ojciec a potem mąż musi przejąć ten "obowiązek" :D

Gość gość
Spęd bydła.

Gość gość
gość dziś Ale to nie ma sensu. Bo chcecie mieć męża przyjaciela i partnera Ale co to za partnerstwo jak facet pracuje na całą rodzinę? xx A co to za partnerstwo jak kobieta pracuje na etatach ; niani, sprzataczki, gosposi, kucharki itp. ? To jest partnerstwo ? Facet powinien jej płacic za robote !!! :)

Gość gość
Uwielbiam byc wiejska kobita :) Spokojnie, leniwie, bez stresu i pospiechu..

Gość gość
A co za partnerstwo jak facet poza etatem w pracy ma także etat mechanika, robotnika budowlanego, hydraulika, kierowcy i tragarza?

Gość gość
A co was obchodzi co inni robią?Nie znacie każdej sytuacji, relacji, a wypowadacie swoje zdanie patrząc tylko przez pryzmat waszego związku.Ja z mężem oboje pracujemy i przychodzi do nas 3dni w tygodniu pani do sprzątania, płacimy jej za to nie robi tego za darmo...czemu uważacie że kobiety siedzące w domu to pasożyty siedzące na plecach mężów? sprzątają, gotują i robią inne rzeczy w domunie stać na sprzataczke, mężów pań siedzących w domach stać na to, a wy?jak was nazwac?bo i tak po pracy czeka was to odkurzanie i gotowanie

Gość gość
My też oboje pracujemy i sprzątaczki nie zatrudniamy. Obiadów nie gotujemy. W tygodniu my jemy w pracy a dzieci mają obiady wykupione w szkole. A w weekend jemy w knajpach. Sprzątamy razem z mężem. Raz on a raz ja. Ale nie obsesyjnie że każdy dzień wszystko błyszczy. Raz w tygodniu, lub rzadziej:) Znam kobiety co codziennie podłogę myją. Okna co 2 tygodnie...i PO CO ? Żeby pokazać że coś robią i broń boże nie mogą iść do pracy bo w domu jest tyle pracy? A prawda jest taka że te kobiety są po prostu leniwe.

Gość gość
To niezły syf musisz mieć na chacie jak sprzatacie raz w tygodniu Albo i Rzadziej! Jeszcze przy dzieciach...

Gość gość
A podłogę i owszem myłam raz dziennie , a nawet i dwa razy jak moje dziecko raczkowało. Nie chcę nawet myśleć jaki syf jest na podłodze po tygodniu. Kurz, włosy, piach przyniesiony na butach z dworu. Masakra!

Gość gość
dziś My też oboje pracujemy i sprzątaczki nie zatrudniamy. Obiadów nie gotujemy. W tygodniu my jemy w pracy a dzieci mają obiady wykupione w szkole. A w weekend jemy w knajpach. Sprzątamy razem z mężem. Raz on a raz ja. Ale nie obsesyjnie że każdy dzień wszystko błyszczy. Raz w tygodniu, lub rzadziejusmiech.gif Znam kobiety co codziennie podłogę myją. Okna co 2 tygodnie...i PO CO ? Żeby pokazać że coś robią i broń boże nie mogą iść do pracy bo w domu jest tyle pracy? A prawda jest taka że te kobiety są po prostu leniwe. No właśnie leniwe, tak jak ty, bo jak można np. łazienkę sprzatać raz w tygodniu, albo rzadziej wanne, prysznic, ubikację. Już bym sie tam brzydziła wejść. Albo odkurzać przy dzieciach raz w tygodniu. Dla mnie jesteś flyja i tyle w temacie.

Gość gość
A ja mieszkam w kraju gdzie spokojnie mogę poświęcić dla dziecka kilka lat. Na dwoje w tej chwili otrzymujemy ok 3tys zł. Mogą szczekac karierowiczki że jak gdzie życie zawodowe gdzie duma otóż mam to gdzieś. Dzieci są dla mnie najważniejsze w tym momencie a napracuje się jeszcze- do emerytury. Tych lat nikt mi nie zwróci i niezmiernie cieszy mnie fakt że nie muszę rano zrywac się pędzić do żłobka i przedszkola zostawiać dzieci uzerac się z szefostwem i wracać umeczona do domu by tam sprzątać i nadrabiać obowiązki rodzicielskie...ciesze się bardzo że kraj w którym mieszkam dal mi taka możliwość.

Gość gość
Do gościa z 13.10. Brawo! Typowo matczyne podejście! Jestem tego samego zdania, mimo iż mieszkamy w Polsce. Nie po to powołałam dziecko na świat, aby od razu oddać je do jakiejś instytucji.

Gość gość
Dokładnie tak. Dziecko to nie punkt na życiowej liscie do zrealizowania i szybkiego odhaczenia. Pierwsze lata są bardzo ważne- tworzy się poczucie bezpieczeństwa, buduje więź. Ale co mogą o tym wiedzieć egoistki które po paru dniach z dzieckiem są taaaaaak zmęczone, chcą uciec z domu i na karb żłobka czy niani zrzucić kwestie wychowania tłumacząc że nie będę zebrały od męża na waciki??! Co za argument nie wiem nawet jak to komentować. To tak jakby najważniejszą w życiu pracę bo wychowywanie dziecka to ciezka praca porzucić na rzecz innej. Rozumiem sytuacje bez wyjscia- finansową. Każde inne widzimisię niezrozumiałe dla mnie zupełnie. Moja mama " siedziala" ze mną i z siostra 6 lat w domu by później kolejne 30 pracowac nieustannie bez chwili wytchnienia. A te 6 lat było dla nas ogromnie ważnym okresem i jestem bardzo wdzięczna za obecna wtedy nieustannie mamę.

Gość gość
13:10 Czekam na czasy kiedy i w Polsce będzie choć trochę podobnie :). Jestem teraz w ciąży i chciałabym bardzo mieć drugie dziecko w miarę po pierwszym i spędzić z nimi czas w domu do momentu pójścia do przedszkola. Założyłam temat odnośnie dodatków za urodzenie kolejnego dziecka w czasie 30 miesięcy od pierwszego porodu - jest pomysł PIS rodem ze Szwecji by wydłużyć urlop macierzyński o rok w takim przypadku. Pojawiły się komentarze, że jestem maciorą i krową rozpłodową oraz qurwą, skoro podoba mi się ten pomysł. A ja chcę mieć po prostu dwoje dzieci z niezbyt dużą różnicą wieku i taka pomoc państwa sprawiłaby, że moje marzenie by się spełniło. Mam 30 lat, studiowałam, pracowałam, płaciłam podatki. To jasne, że wrócę do pracy i będę dalej je płacić. Chcę wychować swoje dzieci po ludzku. Nie obrzucajcie mnie błotem.

Gość gość
też mam nadzieje że mi się uda być z dziećmi w domu chociąż jak to młodsze skończy 3 lata. Dla mnie też dzieci są najważniejsze, prace mozna znaleść zawsze a dzieci szybko dorastają i tego najlepszego czasu nikt nie wroci.