Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie malujecie się, układacie włosy itp?

Polecane posty

Gość gość
Ja się myję co wieczór, nie lubie myć się rano, w nocy się nie pocę. a nie znoszę iść spać bez mycia. tylko nie pojmuję, jak mozna brać 3-minutowy prysznic? ja, choćbym się nie wiem jak spieszyła, od wejścia do łazienki do wyjścia już wytarta, potrzebuję minimum 10 minut. i to bez mycia włosów, bo te myję osobno, nad wanną - tak wolę. wlosy myję 4-5 razy w tygodniu, zwykle wieczorem ale bywa, że rano. zastanawia mnie to, że wiele z Was kremuje ciało/balsamuje je co wieczór? hm. ja mam delikatna wrażliwą skórę - glównie plecy i nogi - i smaruję kremem do skory delikatnej 2 razy w tygodniu, skóra jest nawilzona i jędrna... dłonie kremuję kilak razy dizennie. makijaż zwykle mam delikatny, do pracy. mam dośc ładną cerę. podkład (mało), puder w kamieniu, tusz, delikatnie brwi, pomadka ochronna lub kolorowa, czasem róż (rzadko). czasem kreska pod okiem. paznokci nie maluję. pracuje 35 godzin w tygodniu w biurze. dziecko w podstawówce. mam 35 lat

Gość gość
Maluję się raz na tydzień, w zyciu nie ułożyłam włosów, na ogół się nie czeszę (tylko po myciu)

Gość gość
Rano potrzebuje 2 godziny na spokojnie na siebie i 2 dzieci. 50 minut się ogarniam prysznic włosy makijaż ciuchy, 10 minut budzę dzieci :D W pół godziny są umyte, ubrane, 1 sztuka je, druga nie chce. O wpoldo 8 wychodzimy z domu, dzieci do przedszkola, w pracy jestem za 10 ósma. Wstaje o 6, dzieci o 7

Gość gość
jak chodziłam do pracy to zawsze rano bralam szybki prysznic, na kucka w wannie myłam glowe pyk pyk nawet 5 min mi to nie zajmowalo, ale ciężko mi ulozyc wlosy z poprzedniego dnia, i dlatego, znam dziewczyny, którym wlosy się nie przetluszczaja i nie myja codzien, wiec nie musiały rano się prysznicowac. teraz siedze na macierzyńskim i z jednym dzieckiem kapalam się wieczorem codziennie albo co dwa dni, codziennie umalowana z kreska na gorze, teraz z dwojka dzieci maluje się tylko w weekend, no może cos mnie wezmie i umaluje się raz w tyg, jak wychodzę to zawsze w pelnym makijażu, w domu dresik czyli standard zapuszczona matka polka. taka prawda strasznie się zapuscilam, na szczęście widzi to tylko maz.

jeśli spotykam się z ludźmi, którzy nie są moją bliską rodziną i ludźmi ze sklepu itp. zawsze zakrywam okolice oczu. czasem się nie uczeszę, mam włosy loczkowano falowane, więc czasem lizę na to, że nikt nie zauważy i czeszę się w łazience miejsca docelowego, jeśli zaspałam czy coś. prysznic rano biorę zawsze, ostatnio próbuję z zimnymi, prawie, jest świetnie. tylko później trzeba się wysuszyć i ogrzać, rzecz jasna, a nie od razu na mróz. tak gdzieś przez 20 min. ubieram się ładnie dla mnie, nie stroję się bez okazji, a już na pewno nie zimą, jesienią, wyj****e. jeśli nie robię tych wszystkich rzeczy to znaczy, że jestem chora, mam epizod depreyjny lub stany socjofobiczne i zagrzebuję się w swojej norze, alebo norze rodziców (to źle brzmi)

Gość gość
Z podanych wyżej codziennie rano się ubieram i układam włosy :)

Gość gość
02.03 21:32 osoba, która pisała o podmywaniu nie wspominała nic, że w ten sposób wygląda u niej mycie się, tylko, że tak robi rano.