Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy każdy kolejny poród jest lżejszy? Pytanie do wielorodek. Jak było u Was?

Polecane posty

Gość gość

Rodziłam dwa razy. Pierwszy poród masakra. Drugi miły, przyjemny i raz, dwa ;) Mogę spodziewać się więc trzeciego też takiego szybkiego i lekkiego? :P Dwa pierwsze porody wiele lat temu.

Gość Parafi Anka
Hej. 1 poród ciężki 2.lżejszy 3. Bardzo lekki. Ale nie zawsze tak jest. U szwagierki 3 był cięższy niż 2. Ale bądź dobrej myśli. Jak nie będzie komplikacji , problemów ze zdrowiem to myślę że będzie u Ciebie 3 poród lekki.

Gość gość
Nawet jeśli będzie on 7,5 roku po poprzednim?

Gość gość
E temacie wyżej właśnie opisałam moich 6 porodów nie chce mi się 2 raz pisać:) przeczytaj tam. Ogólnie u mnoe się chyba to sprawdziło.

Gość gość
Drugi lżejszy ale szybszy choć ból porownywalny tylko krócej się meczylam . natomiast moja znajoma rodziła 3razy i dwa pierwsze porody-bajka -lekkie,szybkie i z tego co mówiła bezbolesne praktycznie (co trudno mi sobie wyobrazić ale nie sądzę by kłamała )za to trzeci ciężki bardzo bolesny i tylko za trzecim razem była nacinana,popekana,szyta itp.także nie ma reguły.

Gość gość
1 poród bóle parte 1 godzina i 5 minut w 2009 2 poród bóle parte 20 minut w 2011 3 poród bóle parte 5 minut w 2017 Najbardziej bolesny był drugi, największe dziecko.

Gość gość
Pierwszy makabra, drugi o niebo lepszy, roznica troche ponad rok. U mojej mamy pierwszy tez makabra, drugi bajka, prawie w biegu, choc roznica 7 lat. Tyle wiem.

Gość gość
Pierwszy meczarnia Drugi lekki Czekam na trzeci

Gość gośćkrl
Każdy kolejny bardziej boli od poprEdniego(muszą być mocniejsze skurcze bo macica uzywana ) ale za to każdy kolejny szybciej postępuje., Więc sumarycznie łatwiej. Trzy razy rodziłam.

Gość gość
A ja wolalam nie sprawdzac tego na wlasnej skorze i igrac ze zdrowiem mojego dziecka, pierwszy porod traumatyczny, drugi, planowane cc

Gość gość
Pierwszy 13 h ale przyjemny- nacieli - dziecko 3,200kg. Drugi tylko 5 h i tez calkiem milo bylo , ale parte to byla masakra, nie nacieli, popekalam- dziecko 4kg. Polog tragedia. W zasadzie rodzic bym mogla co rok, albo i czesciej, gdyby nie polog.

Gość gość
Pierwszy w miarę ok, za to polog kiepski- 3 tyg nie moglam usiasc normalnie... Drugi porod w moim odczuciu gorszy- moze dlatego ze nastawilam sie na cesarke a skonczylo sie silami natury.

Gość gość
1szy masakra drugi o wiele lepszy

Gość gość
Rodzilam 3 razy. Każdy poród inny. Najmniej bolesny chyba pierwszy (około 4h). Najdłuższy drugi (8h), ale też najlepiej się czułam po nim. Najbardziej sprawnie przebiegał trzeci (4h). Każdy bez nacięcia, ostatni bez szwow.

Gość gość
Rodzilam 3 razy. Każdy poród inny. Najmniej bolesny chyba pierwszy (około 4h). Najdłuższy drugi (8h), ale też najlepiej się czułam po nim. Najbardziej sprawnie przebiegał trzeci (4h). Każdy bez nacięcia, ostatni bez szwow.

Gość gość
Kochana, u mnie pierwszy indukcja 7 dni po terminie. 5 godzin Drugi indukcja 7 dni po terminie 9 godzin 20 minut Trzeci to był express, 35 minut, poród spontaniczny w dniu terminu:-) bajka.

Gość gość
Nie ma na to zasady. Wszystko w rękach Boga. Powodzenia przy 3 porodzie. Wszystkego dobrego życzę !!!!

Gość gość
1 poród najdłuższy 19 h i 20 min skurczy partycji 2 wywołany oxy 2 h i 5 min skurczy partych 3 nie wiedziałam że już rodzę ale miałam w ten dzień wizytę u ginekologa i on mi powiedział że mam 5 cm rozwarcia to się pozbierałam do szpitala tam jak dojechałam to było 10 cm ale nadal nie miałam żadnych skurczy więc dali oxy i po 10 min synek był na świecie 4 poród wywołany 20 min skurczy partych żadnego nacięcia ani pęknięcia.