Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odparzenia i maka ziemniaczana

Polecane posty

Gość gość

Witam czy uzywajac mąki jako zasypki trzeba to robic na suchą pupkę czy mozna zasypywac na uprzednio nalozony krem? Bo wydaje mi sie ze maly obciera sie miedzy posladkami a gdy zasypie mąka jest jakby zmniejszone tarcie. Ale nie wiem czy nie zaszkodze maluchowi tym nadmiarem?

Gość gość
maka pomaga. i na such a skore.

Gość gość
Wlasnie u nas hamuje powiekszanie sie odparzen ale one sie nie lecza wiec myslalam ze moze w polaczeniu z mascia bedzie poprawa?

Gość gość
Na suchą. Dużo wietrzyc dupcie. Zrezygnowac z chusteczek nawilzanych. Czesto zmieniac pieluchy.

Gość gość
sudocrem albo inne cynkowe, to najlepsze na odparzenia.

Gość gość
Mąka ziemniaczana i maść cynkowa. Najlepsze na odparzenia.

Gość gość
17.24 -tradycyjne środki prababci :D Ok są

Gość gość
Maka zasypuje po sudocremie balneum baby basic linomagu mu sie tylko pogarsza:-( teraz zamowilam welede moze to cos da i mysle nad mustella tylko tormentiol troche pomaga a jeszcze lekarz przepisal triderm od razu zrobilo sie gorzej tak samo po clotrimazolu..

Gość gość
Pudrujesz mąka po kremie? Zwariowałas. Umyj dziecko, osusz i zapudruj mąka. Nie nakladaj wszystkiego tone. Wietrz często i zmieniaj pieluchy często. Polecam ci na ten czas zwykle pieluchy polskiego producenta. Mo z na je dostać,w hurtowniach, są w przezroczystym opakowaniu i pisze na nim po prostu Pieluszki jednorazowe. Nie,są nasaczane, nam bardzo pomogły.

Gość gość
gość dziś To masz podobną sytuację do mojej. Clotrimazolum i baneocin, czy jakoś tak miałam. Jak widzisz, że się goi, to jak najmniej tych maści. Kup zwykłą cynkową i smaruj na zmianę z mąką ziemniaczaną. Wietrz pupę jak najczęściej. Tak wyleczyłam swoje dziecko, jak się zdenerwowałam po 2 miesiącach batalii z maściami. Co natura, to natura. Czasem dłużej trwa, ale skutecznie. Mogłabyś jeszcze spróbować świeżego soku z aloesu. Takiego prosto ze świeżo urwanego liścia.