Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze bóle ciążowe

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Podzielcie się jakie miałyście bole, skurcze, ciągniecia i wszystko inne co zwiazane z ciążą. Ja osobiście jestem w 10tc od początku mam okropne bóle pleców, od 2 tyg jakoś czuje takie parcie w pochwie, piersi raz bolą raz nie, mdłosci raz są raz ich nie ma ;) czasem zakłuje jajnik. A nieraz tak ciągnie w podbrzuszu ze wstać ciezko :)

Gość gość
lepiej nie będzie :D

Gość gość
Nikt wiecej nie opowie o swoich bolach ? :)

Gość gość
Mnie od samego początku bolały cycki, potem gdzieś koło 8 tyg doszły mdłości i właśnie takie ciągniecie w podbrzuszu i okropne zmęczenie. Ale cały czas pracowałam. Odsapnełam sobie tak mniej więcej koło 15 tyg jak już poszłam na zwolnienie. I potem mi było super aż do 28 tyg gdzie zaczęły się bóle pleców ale to od tego że za dużo robiłam w domu (święta) . Następnie doszedł ból wątroby bo dziecko uciska, pachwiny mnie bolą i co najgorsze mam ucisk na kręgosłup przez co okropnie drętwieją mi ręce i znowu doszło zmęczenie. Ale już jestem w 36 tygodniu i czekam na rozwiązanie, może wtedy magicznie moje bolączki znikną :)

Gość gość
No u mnie nie wiem czy to ciagnięcie czy parcie no nie umiem okreslić, ale nie boli nic :) Ja od samego początku L4, przez 1 poronienie i zaczęłam plamic od poczatku

Gość gość
Jeszcze jedna rzecz bo zapomniałam. Od początku non stop parcie na pęcherz przez co w robocie co chwilę do łazienki. Ja na l4 poszłam bo już na 100% wiedziałam od kierowniczki że nie będę miała przedłużonej umowy na stałe bo tak to bym dalej jeszcze pracowała. Zrozumiałabym gdybym miała na okres próbny ale w momencie informacji o ciąży pracowałam 1.5 roku

Gość gość
Sorry to nie temat o umowach a ja się rozpisałam o tym

Gość gość
No ja mam na okres próbny i ma byc przedłużona do porodu, to troche nie fajnie z Tobą postąpili

Gość gość
No ja tak samo do dnia porodu, dobrze że teraz macierzyński się należy z zusu, a potem coś się będzie myśleć ;)

Gość gość
Wazne zeby dzieciątka zdrowe sie urodziły, a prace jakas sie znajdzoe zawsze ;)

Gość gość
Dokładnie. A tak na serio to nie myślałam że w ciąży tyle rzeczy może boleć

Gość gość
Z boku wygląda to zupełnie inaczej, a tu plecy, brzuch, tu kłuje tam ciągnie ...

Gość gość
Pod koniec dodatkowo męczy brak snu w nocy, bo albo do łazienki siusiu albo nie można się ułożyć bo we wszystkich pozycjach nie wygodnie aż trzeba w dzień odsypiać

Gość gość
To ja teraz śpie za dwóch :) ale w nocy często się budze

Gość gość
A mnie nic nie boli a mam dwa krwiaki i zagrożenie i już nie wiem czy lepiej jak boli czy nie:(

Gość gość
Trzeba duzo lezec i odpoczywac, ja przez plamienia tez mam ciążę zagrozoną i jestem strasznie spanikowana

Gość gość
Mnie prawie całą ciążę bolał brzuch z lewej albo prawej strony nie mogłam dłużej siedzieć ani chodzić , cały czas prawie na zwolnieniu byłam , brałam no spe jak bardziej bolało, poród wogole mnie nie bolało w porównaniu do boli brzucha w czasie ciąży ;)

Gość gość
Teraz w 38 tygodniu ciąży boli mnie krocze, bardzo. Nie wiem czy to dziecko tak napiera ale czasem nie mogę chodzić.

Gość gość
Jestem w 33 tygodniu, trzy msc wymiotów i fatalnych zapachów, potem 3 msc cudownej energii, od siódmego msc zgagi i niestrawność, masakra, hemoroidy. W skali od 1 do 10 gdzie 10 to dno, czułam się mimo to na trzy, mogło by być znacznie gorzej, ale nie było wyśmienicie. Teraz dziecko siedzi wysoko, mam duszności, czasem zwracam jedzenie, zgaga w nocy. Oceniam swoje bolączki 2 na 10, bo jestem zadowolona, wyspana, nic mi nie puchnie i przez większość czasu jestem w stanie zapomnieć że coś mnie pobolewa. Najgorzej wspominam pierwsze msc, mdłości tak z 80% w ciągu dnia i wymioty, bezsenność, bóle głowy i senność w ciągu dnia. Pracuje bez zwolnienia i już nie pamiętam jak chodziłam wtedy do pracy, choć mam lekką to było mi ciężko wyjść z domu w miarę ogarnietą, a i tak mi mówili że źle wyglądam, na ciężko chorą. Teraz za to podobno kwitne.

Gość gość
Ból krocza to ponoć dziecko tak napiera :) Jakbym mogła tez bym do pracy chodzila, szybciej by czas leciał a w domu się strasznie dłuzy,a gdzie jeszcze te 30 tyg...