Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obnizona temperatura, skapy mocz u niemowlaka. Prosze wejdzcie!!

Polecane posty

Gość gość

Synek 6 miesiecy jest chlodny. Temp w domu ta sama, tak samo ubrany, jak zaloze mu cos wiecej to zlewa go taki zimny pot. Ja jestem chora. Bylismy dzisiaj u lekarza zeby sprawdzila czy malego cos bierze. Plucka ma czyste, gardlo tez. Ma troche obnizona temp. Po lekarzu zauważyłam ze sika mniej niz zwykle. Wmusilam mu 20 ml wody, wiecej nie chcial. Jest na piersi, raz dziennie dostaje zupke. Mamy, macie moze jakies rady, doswiadczenia? To moje pierwsze dziecko. Ta obnizona temp to pewnie cos go bierze?

Gość gość
Obniżona temperatura tzn ile?

Gość gość
Pewnie coś sie zaczyna. A dużo je? Może ty jesteś osłabiona i masz problemy z laktacja? Jest duża szansa, że synek się wybroni, dostaje od Ciebie przeciwciała. U nas zimne czoło zawsze oznaczało problemy z brzuszkiem, jakby zimne poty dosłownie synka oblewaly. A brzuszek to infekcja, zeby, cokolwiek.

Gość gość
36.1. Jak dotkne reka jest chlodny a jest cieplo ubrany. Kark ma chlodny choc lekko spocony. Czolo chlodne.

Gość gość
Musisz go obserwować. Mój synek jak byl chlodniejszy to zazwyczaj cos go brało . ( nigdy nie mierzylam wtedy temp, widziałam po nim po prostu ). Daj mu Wit c w kroplach, więcej pić żeby siusial i czekaj. Jutro się wyjaśni.

Gość gość
Może jakaś infekcja. Idź do lekarza. Jak można spokojnie siedzieć na forum - nie rozumiem (mimo że dzieci nie mam). Jesteś matką, więc powinnaś chronić dziecko. Żal mi tego dziecka, bo matka na forum siedzi. Wierzyć mi się nie chce - chyba to prowokacja.

Gość gość
Hehehe ja prdl to ma być obniżona temperatura? Myślałam, że ma z 35,4. :O

Gość gość
Napisalam, ze bylam juz u lekarza. Niecale 6 godzin temu. Lekarz nic nie stwierdzil, ta temperatura obnizona to moze byc jakies oslabienie. Ja jestem chora, maz jest chory. Lekarka powiedziala zeby narazie obserwowac, maly mial czyste pluca i gardlo wiec nie przepisala nic poza zaleceniami typu wit c. Pytam sie Was mamy o Wasze doswiadczenia?, czy cos moge zrobic zeby malego uchronic?

Gość gość
21:50- czytaj uważnie ze autorka pisze ze DZIS była z nim u lekarza. A co ma na Sor w nocy jechać ?Może jak go lekarka oglądała to mu jeszcze nic nie było. My też jak jesteśmy podziebieni to nie od razu mamy zmiany w oskrzelach czy czerwone gardło czy zawalone uszy. Po prostu gorzej się czujemy i już. Założę się ze jutro wylezie mu jakiś katar i sytuacja się wyjaśni.

Gość gość
Prosze o wyrozumiałość, to moje pierwsze dziecko i pierwsza taka sytuacja. To co pokazuje termometr to jedno ale ja czuje jak dotkne reka ze jest duzo chlodniejszy niz zwykle.

Gość gość
Ubierz go cieplej ale tak żeby się nie spocil. Może połóż mu na brzuszek mały termoforek żeby się rozgrzal. Wit C, kp i czekaj do jutra . Jak w nocy coś mu będzie furczalo w nosie to rano będzie katar. Jak ma się przeziebic to i tak się przeziębi bo niestety ma się od kogo zarazić.

Gość gość
Jeśli chodzi o oddawanie moczu, to gdyby sie zatrzymał (ale to zupełnie sucha pieluszka) to wtedy do szpitala. Jesli karczek ma chłodny, to ubierz ciepło, bo jest wychłodzony,ale nie stresuj sie. Jakby katar i zatkany nos, to plasterek aromaciv słyszałam, ze działa.

Gość gość
Tu autorka. Maly jest taki sam jak wczoraj. Pampersy sa juz mokre jak wczesniej. Goraczki ani kataru nie ma. Jest troche chlodniejszy. Dostaje wit c, nawilzam sluzuwke nosa. Z mezem chodzimy w maseczkach. Jesli nie wyniknie nic nowego pojde w poniedzialek jeszcze raz do lekarza.

Gość gość
Jeżeli nie wyniknie nic nowego odpuściłabym sobie lekarza. Teraz jest dramat, b. dużo osób z grypą, może załapać coś gorszego. A skoro nic się nie dzieje, to nie ma sensu narażać siebie i niemowlaka na dodatkowe infekcje.

Gość gość
Zbadaj mocz

Gość gość
gość dziś Tu autorka. Maly jest taki sam jak wczoraj. Pampersy sa juz mokre jak wczesniej. Goraczki ani kataru nie ma. Jest troche chlodniejszy. Dostaje wit c, nawilzam sluzuwke nosa. Z mezem chodzimy w maseczkach. Jesli nie wyniknie nic nowego pojde w poniedzialek jeszcze raz do lekarza. X O kurfa, ale ludzie są popiertoleni :D