Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można w ogóle znaleźć pracę w zawodzie po skończeniu policealnej szkoły?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy taka szkoła w ogóle coś daje w dzisiejszych czasach, skoro nawet do głupich, najprostszych prac biurowych (które z powodzeniem mógłby wykonywać bardziej ogarnięty licealista) w Polsce wymaga się wyższego wykształcenia? :O Czy jest sens zapisywać się na np. kurs BHP czy administrację w policealkach, skoro i tak wszędzie będą śpiewali o wyższe? Czy są jakieś kierunki, które warto skończyć? Może ktoś się wypowie z własnego doświadczenia? Albo z obserwacji?

Gość zyczliwa 30 stkaa
1.w dzisiajszych czasach PAPIER swiadczacy skonczeniu studiow nie jest taki wazny.KAzdy debil moze skonczyc PWSZ w psciuniu dolnym,(łatnej uczelni).MAmy setki bezrobotnych magistrow lub pracujacyh na kasie...wiec zejdz na ziemię i nie mow ze bycie magistrem gwarantuje PRACE. 2.Mam 2 kolegów po liceum,ze srednim wyksztalceniem, ktrorzy mieli juz 15 zawodów.( i to nie byle jakich). Nikt im w papier nigdy nie patrzył.Pracodawcy sie o nich biją.Obaj SA wylzuowani,przedsiebiorczy,otwarci,komunikatywni,maja zdolnosci iterpersonalne,odwazni,sa blyskotliwi,przystojni,zanaja sie na wielu rzeczach.Naprawde wybierąja w oferrtach jak tylko sobie chcą.(przedstawiciel handlowy ze sluzbowym autem i pensja 3tys),zastepca dyrektora,dyrektor handlowy,sekretarz firmy,informatyk,kierowenik wieliego sklepu ,kierownik logistyczny zaoptrzenia,itp..JEden ma swoją firme i zarabia 10 tys. 3.Jesli szkoła policealna to tylko kierunek porządany na rynku.,kierunek w ktorym jestes mistrzem.(a nie byle co byle jak). Nie dekorator-bukieciarz-kelner...ale np z medycznych kazdy. technik informatyk ,technik ortoptysta,technik denstystyczny,technik weterynarii..itp.

Gość gość
papier jest ważny jeśli ktoś zaczyna, bo jak mają dwóch kandydatów bez doświadczenia to kogo wybiorą? - jasne, że tego po studiach...

Gość gość
Ok, dzięki za komentarz.

Gość gość
zgadzam się z komentarzami powyżej, na studiach zdobędziesz wiedzę teoretyczną i to trwa 3 lata jeden stopień. Dlatego wazny jest praktyka, jeżeli ją zdobędziesz to będziesz w lepszej sytaucji niż osoby z dyplomem. Ja byłem w szkole policealnej żak, 2 lata nauki, w weekendy, znalazłem pracę w zawodzie, wiadomo nie za miliony monet, ale im więcej Praktyki i wiedzy tym lepiej. Jetem mega zadowolony z tej szkoły, nie mam magistra, ale mam satysfakcjonującą pracę :)

Gość gość
Nie zawsze jest tak, że jak ma się do wyboru osobę po studiach a nie, to wybiera się tą pierwszą. Często osoby po szkole policealnej i kursach mają większą wiedzę i lepszą praktykę. Ale to już wszystko zależy od konkretnych przypadków. Ja akurat kończyłam kosmetykę w cosinusie i z ilości praktyki jestem usatysfakcjonowana.

Gość gość
wykształcenie wyzsze, tak jak np posiadanie prawka, po prostu pomaga rekruterom przesiać cv ktore naplywaja tysiacami, jesli jestes z******ty w tym co robisz to nie musisz miec papierka ludzie sami beda sie o ciebie bic, nie wazne czy jestes mechanikiem kosmetyczka, mozesz byc inzynierem budownictwa ale na samych trójach i z zasdnymi kontakami to mozna pracowac jako kelner ( nie ujmuje kelnerom, ale porównuje wykształcenie bez chęci do pracy) ja teraz jestem w szkole policealnej w krakowie, faber przy karmelickiej, mialam duzo zlych dosiwadczen z innymi szkolami policealnymi w krakowie, ale teraz mam nadzieje ze uda mi sie skonczyc co zaczelam :)