Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie zachowanie uważacie za chamskie?

Polecane posty

Gość gość

Rozmawiałam z chłopakiem przez sms, jednak nie był zbyt chętny i zapisał, żeby się spotkać. Napisał tyko jednego smsa, a jak nie odpisałam, to nawet nie próbował zadzwonić. Czy on powinien się skontaktować czy może ja powinnam?

Gość gość
Dlaczego nie odpisałaś ? To chamskie

Gość gość
Dlaczego chamskie? Nie chcę wyjść na kogoś, kto na wszystko od razu się zgadza.

Gość gość
To trzeba było odpisać "nie zgadzam się". Takie nieodpisywanie jest chamskie i niekulturalne.

Gość gość
Dokładnie. Wyszłaś na kogoś kto "s*a wyżej niz dupę ma". Jak się na coś nie zgadza to się otwarcie o tym informuje a nie jakieś gierki

Gość gość
Możesz mu odpisać w każdej chwili, przepraszając, że nie mogłaś wcześniej tego zrobić (choć to głupie tłumaczenie, ale zawsze jakoś brzmi). Brak odpowiedzi nie jest fajny. Już nawet nie chodzi o to, czy ktoś czeka na odpowiedź, czy nie. Kiedy nie wiem, co odpisać, najpierw myślę nad odpowiedzią, a dopiero potem odpisuję, przepraszając za to, że nie mogłam zrobić tego wcześniej. Ale bez odpowiedzi nikogo nie zostawiam. Nawet na dziecinne "co tam?". Odpowiedz mu tak, jak myślisz, jak czujesz, bo milczenie nie jest miłe.

Gość gość
Może mój błąd, ale co uważacie o tym, że nie próbował drugi raz zagadać, tylko po prost olał mnie. Czy nie uważacie, że to również niegrzeczne.

Gość gość
10:05 Nie. To jest typowa słuszna reakcja ludzi szanujących się, na osoby bez kultury, które nie raczą odpisać na wiadomość. Milczenie wyraża bierną agresję, jest manipulacją. Żaden facet na poziomie nie będzie się bawił w takie gierki. Jesteś dorosłą kobietą, skoro milczysz, to znaczy, że nie masz ochoty na kontakt. Czyli nie ma sensu do Ciebie zagadywać, szkoda czasu.

Gość gość
Atencji szukasz? Chcesz, żeby facet Tobie nadskakiwał? :D Olałaś gościa, więc on olał Ciebie, logiczne.