Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiem wam cos obrzydliwego...

Polecane posty

Gość gość

Codziennie myje uszy, raz albo i 2 razy dziennie. Dzis tak samo jak zawsze ale siedzialam, nudzilam sie i nie wiem w sumie czemu- bo nic mnie nie swedzialo,nie bolalo itd -zwilzylam patyczek do uszu ciepla woda i podnioslam troche ucho. Jakos tak gladko wszedl i calkiem gleboko az sie zdziwilam, delikatnie wprowadzilam, pokrecilam i zaczela wychodzic woskowina, raz taki dluzszy 'wezyk' a pozniej kawalki....fuuu... kto by pomyslal ze tam tyle siedzi. Zuzylam chyba z 15 patyczkow, jutro mam zamiar to powtorzyc tylko jeszcze glebiej :o

Gość gość
powinnas isc na plukanie ucha a nie wpychac to do srodka.

Gość gość
Ja wlasnie jakos tak naciagnelam ucho i wprowadzilam patyczek ze zgarnelam to ze srodka na zewnatrz... patyczek byl troszke mniejszy niz standardowy to tez latwo wszedl.tez mysle o tym plukaniu ale nie mam na razie grosza :/

nie używaj tych patyczków, bo sobie uszkodzisz bębenek. zresztą te patyczki mają milion lepszych zastosowań jak chcesz umyć dogłębniej to wstrzyknij sól fizjologiczną, albo na płukanie

ja jeszcze czasem przy myciu głowy pozwalam, żeby mi woda wleciała do ucha, i potem przechylam i czekam aż wyleci, ale to raczej mało daje, ale uczucie przyjemne, chore :-p woskowina w środku w jakiejś tam ilości jest potrzebna, przy zewnętrznej częsci ucha trzeba czyścić. jak chcesz wiedzieć, czy ilość woskowiny jest ok idź do uszologa.

Gość gość
A do czego mogą służyć patyczki? Ja mam białą wydzielinę, nigdy nie miałam brązowej jak widze po niektórych. Nie wiem czy to normalne.

Gość gość
Po co woskowina jest potrzebna? Do nawilzenia? Przeciez to smierdzi...

Gość gość
Ja sobie raz wlalam wode do ucha to myslalam ze mi leb rozniesie i oczy mi sie zalaly przy okazji , nie dzieki :D 18:03-Ja czytalam dzis akurat o tych wydzielinach.Moja jest zolta. A biala..nie pamietam ale sprawdz.

A do czego mogą służyć patyczki? x o matko, bez nich nie miałabym starannie pomalowanych paznokci, oszczędnie nałożonego olejku, precyzyjnie zaaplikowanego leku np.na dziąsło, nawet nie potrafię teraz wymienić wszystkich zastosowań. i w domu takie precyzyjne doczyszczenie różnych otworów, zwierzaki się tym lubią bawić

to myslalam ze mi leb rozniesie i oczy mi sie zalaly przy okazji x a to już jest dziwne x ja jak ostatni raz widziałam woskowinę.... jakieś parę lat temu, to nie była ona ani biała ani brązowa.

Gość gość
Wiem ze kolory cos oznaczaly i nie wiem czy biala nie byla jakas szkodliwa

Gość gość
Ja czyszczę sobie uszy cienkim metalowym pilnikiem do paznokci. Wiecie ile syfu wygrzebuję? To mega koszmarne jacy jesteśmy obrzydliwi.

Gość gość
biała to niby alergia i półpasiec ucha hahaha! :D pierwsze słyszę o takiej chorobie. nie mam alergii i czuję się świetnie, zresztą jak dłużej nie czyszczę to też jest żółtawa. jak czyszczę często i głęboko to biała. X Jak to twoje zwierzaki się tym bawią?? masz papugę?

Gość gość
ja doprowadziłam się patyczkami do stanu leczenia uszu przez ponad rok teraz używam tylko jak odbiją mi się rzesy z maskary na górnej pwoiece

Gość gość
omg, co jak co ale pilnikiem?

Gość gość
Ja często czyszczę np. wsuwką do włosów. Inaczej tego wygrzebać się nie da.

Gość gość
Ulubiona zabawa moich psów to odkręcanie butelek np. po mleku i rozdzieranie opakowań to po herbacie, to po płatkach owsianych na strzępy :D :D ❤️ A świnkom morskim kradną z kuwety kapustę i marchewki :)

Gość Argen
"w domu takie precyzyjne doczyszczenie różnych otworów" x przy elektronice też się przydaje. nasącza się patyczek w IPA i świetnie czyści.

Gość gość
Kurde, takim wkładaniem głęboko moze sobie nawet przebić błonę bębenkową:-/ juz lepiej kup te preparaty to oczyszczania w sprayu,

Gość gość
Nie wierzę w to co tu czytam, codziennie po prysznicu czyszczę uszy i żyję a te raz w życiu to zrobiły i robią z tego wyczyn jak operację na otwartym sercu... Ciekawy jestem jak sobie radzą z tamponami, pewnie we trzy aplikują jednej :-D

Gość gość
umarlam :D