Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Popuszczanie stolca u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu córka zachorowała ma 9 miesięcy. I cały czas popuszcza stolec odrobinkę tego jest no ale to już wystarczająca ilość żeby pupa się odparzyla. I stało się to! Co 10 min muszę zmieniać pampersa bo każde kaslanie powoduje to że mała zaraz popuszcza. Co mam robić? Jest tak oodparzona że nie da się dotknąć bo tak ja piecze.

Gość gość
U nas nie pomógł sudocrem itp. Przypomniał mi się orosty ochronny bambino. Posmarowałam grubą warstwę na biało i tak przy każdej zmianie pieluchy. Przeszło następnego dnia. I jeśli podajesz, to wstrzymaj się na razie z fermentowanymi produktami mlecznymi np. jogurty.

Gość gość
15:34 *prosty [nie "orosty"] :)

Gość gość
Ja stosuję oliwkę Linomag. A z samym popuszczaniem nie wiem co doradzić, może coś z dietą nie tak

Gość gość
Popuszcza, bo jest chora... Dawaj jej zatwardzajace produkty. Ryż, gotowana marchew, banan. Tylek myj woda, a nie chusteczkami. A najlepiej mieć w miseczce troche wody z dodatkiem oilatum. Szybko pomoże. Wacikami przemywać. I po tym maść Baphanten - koi i pomaga regenerować skórę. Szkoda, że tak późno się za to zabralas. Już wczesnej trzeba było działać.

Gość gość
Po poważniejszej chorobie popuszczanie się jeszcze jakiś czas utrzymuje. Zdrowienie u niemowlaka to nie takie hop siup. Wiem, bo mam 2 przedszkolaków i niemowlaka w domu.

Gość gość
15:44 O tak tak. Bardzo mądra rada dotycząca mokrych chusteczek. Ja używam ich sporadycznie przemywając pupę córki wacikiem z ciepłą wodą, a po kupce i po nocy wodą z szarym mydłem. Podrażnienie raz - za wcześnie było dla niej na jogurt i bakterie fermentacji mlekowej zakwasiły jej kupkę :)

Gość gość
Dziękuję wam bardzo: )

Gość gość
19:44 Bardzo proszę :) Możesz też robić córci jaglankę, bo działa tonizująco na przewód pokarmowy :)