Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cicha dziewczyna

Polecane posty

Gość gość
gość dziś 22:18 tak zaraz się dowiemy że to ciche nieśmiałe dziewice się puszczają na dyskotekach i trzęsą tam doopami , czemu tak nienawidzisz wycofanych społecznie ludzi i tak ich oczerniasz ? Masz z tego jakaś chora radosc? x tak wiesz co pomijam juz tą dziewczynę. Ale kiedyś byłem z podobną dziewczyną, tez nieśmiała - nie wiem moze akurta na taie trafiam. I wiesz co? Odeszła do innego. Dlaczego? Nie wiem. Odeszła ot tak. Więc wiesz to że jest niesmiała cicha to nic. Może równie dobrze zdradzać i nie szanować partnera. Już raz na taką się naciałem. Co nie znaczy że tej co poznałem teraz nie chce poznawać. Chcę. Tylko staram sie jej pomóc, jako człowiek z wrodzoną empatią ( dla was jestem nikim) , lubię pomagać ludziom, oczywiście ze zdrowym rozsądkiem.

Gość gość 22 24
Źle się wyraziłam, miałabym pewnie wyrzuty sumienia, bo myślę że każdy by je miał. Ale przecież nie można nikogo zmusić do miłości, każdy ma prawo odejść. Przecież takie samobójstwo to szantaż...

Gość gość
gość 22 24 dziś Źle się wyraziłam, miałabym pewnie wyrzuty sumienia, bo myślę że każdy by je miał. Ale przecież nie można nikogo zmusić do miłości, każdy ma prawo odejść. Przecież takie samobójstwo to szantaż... x przeciez od dawna wiadomo że samobójcy to egoiści.

Gość gość
22:24 Zejdz na ziemię. Nikt nie ma prawa drugiego człowieka obarczone swoimi problemami psychicznymi albo nieśmiałościa. Ty byś chciała być z kimś tylko z powodu że może sobie coś zrobi jak odejdziesz? Nawiedzona idiotka.

Gość gość
22:28 ktoś kto mówi do obcego człowieka per idiotko sam jest nawiedzony i nie zasługuje na to żeby jego zdanie szanować , nie udzielaj się póki nie zejdziesz na ziemię primadonno

Gość gość
No ale to chore, jak ktoś chce się zabić, żeby wymusić na kimś żeby facet/dziewczyna został/została. No jak to się ma do wolności, ktos będzie ją odbierał. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. A jak ktoś ma słabą psychikę, to niech nie pakuje się w emocje. No ludzie.

Gość gość
22:26 samobójstwo to samobójstwo a nie szantaż ;) co innego grozić co innego zrobić to bez słowa

Gość gość
Ta która rzuca się w tym temacie chyba sama bierze na litość facetów. A właściwie to nie litość tylko najbardziej obrzydliwa forma szantażu a mianowicie straszenie samobójstwem. Z takimi osobami lepiej się nie wiązać bo to ewidentnie ludzie zaburzeni psychicznie a nie niesmiali.

Gość gość
CO mam jej powiedzieć "Radź sobie sama?" , bo jak jest smutna , to co mam ją olać? Nie potrafię i tyle. Nie wiem może sie jej narzucam, może i chce dobrze, ale jak widzę jak ona ucieka myślami jak do niej mówię, to chyba nie należy to do normalnych rzeczy. A ja się starałem jej słuchać, na tyle ile moglem, bo za dużo to nie rozmawiała , no jejku nie wiem jak do niej nie dotrze, i dalej będzie taka uparta zamknięta na mnie, to ja nie wiem. Oczywiście poczekam, ale czekać w nieskońćzonosc. Staram się być wesoły, posyłać pozytywną energię, uśmiechac się, ale jak ja się uśmiecham do niej a ona gdzieś patrzy w chmury, w samoloty , to ja nie wiem czy juz lepiej do słupa gadać. Sam kiedyś taki byłem, ale nadszedł taki czas, że życie mnie zmusiło do obcowania z ludźmi, w pracy. Bo sobie pomyślałem ze jak będe sam , to i na starość będe sam. A starość w samotności to najgorsza rzecz na świecie.

Gość gość
22:35 znowu pudło panno mało inteligentna , to mnie facet straszył samobójstwem ale sama go zaprowadzilam na terapię i pomagalam jak moglam, takim jak ty to się w głowie nie mieści , masz niską inteligencję emocjonalną i jeszcze oceniasz innych , a z tym rzucaniem się to będę polemizować bo ty obrzucasz epitetami każdego kto się z tobą nie zgodzi , chyba jednak tobie też się przyda psycholog

Gość gość
Ojoj już się tak nie sraj. Co in ego pomóc się ogarnąć a co innego wiązać się z kimś takim na stałe. To ty naskoczylas ma autora że co on blabla. Nikt nie ma obowiązku trzymać palca w d***e osobie tylko dlatego że jest nieśmiała.

Gość gość
22:42 to ty sprawiasz wrażenie rozpuszczonej wulgarnej księżniczki która jest wiecznie nie zadowolona i trzeba jej trzymać palec w .... przez cały temat ziejesz nienawiścią do dziewczyny której nie znasz , to aż strach pomyśleć co byś zrobiła komuś kto ci popadnie , ironią losu ze taką podla osoba krytykuje innych

Gość gość
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Na marginesie: słabe.

Gość gość
Nie wiem jaka ona była kiedyś, czy ma fobie czy co. Naprawdę nie wiem tego. Ale chce jej pomóc. Aż sam chłostam siebie za tą nadmierna dobroć.

Gość gość
22:47 jak się nie wie co powiedzieć czytając prawdę o sobie to się powtarza żenujące oklepane teksty z neta

Gość gość 22 37
Możesz jej pomóc, ale ona też musi chcieć się zmienić, bardziej się na Ciebie otworzyć.

Gość gość
22:28 jest jedną zasadą , prawdziwie dobrą osobą nigdy tak o sobie nie powie , zły człowiek mówi o sobie w superlatywach , dobry zawsze ma co do siebie wątpliwości

Gość gość
Gdzie te mądrości przeczytałaś? Nie schlebiaj sobie.

Gość gość
nie raz jej pisałem choćmy gdzies na łyżwy , na rolki, gdziekolwiek nie on by tylkos spacerowała, coś tak czuje że ona całe zycie przespaceruje. wtedy co sie spotkaliśmy, nawet na chwile nie chciał usiąść, powiedziałem w końcu że musze bo mnie nogi bolą, a na kawę ? nie nie bo nie coś tam. A wczesniej chciała na kawę, jak się umawialiśmy. Może ona nie lubi siedzieć w kawiarniach, chociaż nie bo mi mowiła że raz była. Przeszliśmy chyba obok było ze sto kawiarni w tym jedna z ładnym widokiem na panoramę miasta, i w żadnej nie chciała się choć na moment zatrzymać. Mi już nogi odpadały a ona by tylko chodziła i chodziła...

Gość gość
22:53 gdzie ty tu widzisz schlebianie ? Naucz się definicji najprostszych słów i dopiero sie odzywaj bo twoja głupota osłabia

Gość gość
Haha :D ty osłabiasz. Od początku. Pa.

Gość gość
A ja się zastanawiam po co być z kimś i obmawiac ta osobę na forum ? Jest jaka jest taka się urodziła powieść ja na latarnii za to że nie spełnia twoich oczekiwań ...

Gość gość
raz w życiu przestańcie się kłocić , bo mnie to już irytuje jak dzieci w piaskownicy , się piaskiem po oczach rzucają...

Gość gość 22 54
To może zaproś ją teraz na coś, typu kino, kebab, cokolwiek. Zobacz jak zareaguje.

Gość gość 22 56
On jej nie obmawia, tylko zwyczajnie prosi o radę, co w tym złego?

Gość gość
To nie jest dobry pomysł , skoro ona unika ludzi , zróbcie gdzieś piknik na łące jakiejś

Gość gość
Tego typu osoby (bo tacy, jak napisałeś, mogą być mężczyźni i kobiety; nie ma reguły) są bardzo wartościowymi, wrażliwymi, delikatnymi, kruchymi, emocjonalnymi i empatycznymi istotami. Jest ich wokół nas wielu, ale trudno ich dojrzeć, bo najczęściej wybierają samotność, ponieważ w niej czują się najbezpieczniej. Choć, z drugiej strony, myślę, że one pragną obecności drugiego człowieka, otwarcia się na niego, opowiedzenia mu o sobie, o swoich pasjach, i tak dalej. Nie znasz tej dziewczyny, nic o niej nie wiesz. Być może ona dusi w sobie jakieś traumy z przeszłości, być może jest jej wstyd, że ma problem zdrowotny, być może boi się reakcji ludzi na swoją osobę, bo, będąc samotną, nikt jej nie oceniał, być może jest wstydliwa, być może uważa, że nie pasuje do tego świata, być może chce być, po prostu, sama, bo wie, jakie jest życie. Och, takich "być może" tutaj jeszcze można wymieniać wiele. Nie ponaglaj jej, ucz się jej reakcji. To, jaka jest, jest odzwierciedleniem tego, w jaki sposób powinieneś ją traktować..

Gość gość
Piknik uważam za sensowny pomysł.

Gość gość
Cicha dziewczyna - spoko, cichy facet - do eliminacji.