Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emerytura za urodzenie 4 dzieci

Polecane posty

Gość gość
Alez duzo jadu w konentarzach ;( skoro widzicie tych "patoli" i zaniedbane dzieci biegajace samopas to czemu nikomu tego nie zglosicie??!! :( :/

Gość gość
spieprzaj, będę zgłaszać jak dają pisowce 500+ na wódę to niech ich pilnują, to ich problem a nie mój, wystarczy jak muszę zapieprzać na te dzieci tj. na 500+

Gość gość
mnie się pisowce nie pytają czy wyrażam zgodę na wypłacanie 500+ z moich podatków i jeszcze mam pilnować, czy ci odwaliło, szukasz idiotów , wystarczy jak pisowce ze mnie zrobili

Gość gość
To sam sobie urodz 4 dzieci. Te 500 plys to nuc nam nie pomaga. Mam 2 dzieci i dostaję na 1, trzecie w drodze. Jakby nue było 500 plus to zaskocze cie sle też bym miala trzecie dziecko! A planuje mieć 4. Fajnie jest miec rodzinę pełną milosci. Moha mama wybrala karuere- ja wybieram rodzinę!

Gość gość
A jeszcze do niedawna to każdy narzekał czemu w takiej Anglii czy w Niemczech taka matka ma wsparcie finansowe a nasze PO w ogóle o tym nie myśli. Tak samo jest z tym 500 +

Gość gość
gość dziś A tam rodzice mają wsparcie w postaci 1/3 minimalnej pensji netto? I mają taki sam, czyli żaden, dostęp do żłobków? Porównujmy porównywalne!

Gość gość
pracuję w sądzie i wiem, że wystarczy donoś listowny czy telefoniczny bez podawania danych osobowych osoby dzwoniącej i już OPS działa jest u nas masa rodzin które 500+ mają wypłacane do rąk asystenta rodziny i to z nim robią zakupy społeczeństwo jest teraz wyczulone mam też parę koleżanek które np 2kę dzieci dochowały się w wieku 20 paru lat, teraz mają 30 lat i odchowane dzieci więc decydują się na kolejne - i to jestem w stanie zrozumieć ;) ale nie zdecydowałabym się na 4kę "rok po roku "

Gość gość
Uwazam,ze to niesprawiedliwe wchodzić z buciorami w życie i dac nagrodę (min.emerytura) za nigdy nie pracowanie a tylko za macierzyństwo. Niedlugo by kupic elektorat na wybory dadzą ojcom za tę czworke dzieci, za to ze je splodzil.

Gość gość
Wlasnie tez się obawiam czy piski nie wpadną na pomysl,by kupic elektorat dac tym ojcom jakies "ojciec +" za spłodzenie kilkorga dzieci. To niesprawiedliwe społecznie, bo może nigdy nie pracująca kobieta dostanie kasę tylko za porody i wychowywanie dzieci. To aspołeczne.

Gość gość
A odpowiedzcie mi na takie pytanie. Znam kobietę, która urodziła 10 dzieci, część poszła do adopcji, a 4 dzieci założyło rodziny. Ta pani cały czas żyła z alimentów, nigdy nie pracowała, kto ją ma teraz utrzymać, te dzieci, które są blisko.

Gość gość
tym pisowcom to już całkiem pieprzenie sie walnęło na mózg

Gość gość
15:11 haha kosztuje WAS to dużo wyrzeczeń czy męża który jak sama piszesz pracuje na 2 etaty;)????

Gość gość
idioci którzy sa za takim rozdawnictwem naszych pieniędzy !!!!!!!!!! dawac nierobom za płodzenie dzieci , a karać pracujących....... to tylko mogli "nasi " wymyslic. Może dac ludziom zarobić godziwie za swoja prace a bedzie ludzi stac na dzeci. Ale nie, najlepiej kupic glosy by swinie dalej chapały ...nieudolne pisdy nic nie zrobia aby dobrze bylo rtylko rozdawac umia nie swoje.

Gość gość
Sprawiedliwe emerytura dla matek Matka (gość) 14.09.2018 21:09 Matka która zajmowała się domem i nie korzystała z pomocy państwa w postaci dofinasowania żłobka i przedszkola i dobrze wychowała dzieci powinna być doceniona . za co ma byc doceniana????????????? chiala dziecko to ma wam juz w glowkach sie przewraca.

Gość gość
pisowcom już całkiem c**a przesłoniła mózg, pieprznęła im ta c**a całkowicie na ten ich głupi mózg, ob y ich szlag trafił jak najszybciej za płacenie za pieprzenie sie i rozmnażanie. Ludzie pracy przymierają głodem a te małpy rude rozdają za darmo tyle pieniędzy

Gość gość
moja kuzynka ma 4 dzieci. najstarsze chodzi do piątej klasy podstawowej a najmłodsze do pierwszej. mąż ma swoją firmę a ona zapieprza na gospodarce. ma maliny,truskawki, poprzeczkę, borówke amerykańską. dzieci są zadbane nie ma się do czego przyczepić. jej moim zdaniem emerytura się należy. moja sąsiadka też ma 4 dzieci. każde dziecko z innym. nigdy nie pracowała.całe życie siedzi w mopsie na zasiłkach. miała jakieś pole które po śmierci przeszło na nią. nawet jej się pietruszki nie chciało zasadzic. sprzedała szybko-kasa poszła na wóde i fajki. ona wiecznie po knajpach chodziła z tymi dziecmi. starsza córka puściła się z cyganem ma 6 dzieci i rzebrze na ulicy. druga jest w poprawczaku . dwoje dzieci sa z nią. baba żyje z 500 plus i ma wszystko w d***e ma na fajki i wóde. mieszkam na wsi i tu się wszyscy znaja a panie z opieki społecznej wiedza jaka jest sytuacja ale maja to w d***e.baba kase bierze i rozpuszcza na faje i piwo. jakby taka dostała emeryture to byłoby to niesprawiedliwe.

Gość gość
Coż to za podzial na tę i tamtą z czworką dzieci? Żadna kobieta nie powinna dostać kasy za to,że urodzila dzieci! Koniec. Kropka.

Gość gość
To dobry pomysl bo za ta kase maz takiej zniszczonej rozklapiochy bedzie mogl przynajmniej pojsc na dziweczki i poroohać coś co wygladem przypomina kobietę

Gość gość
a kto bedzie pracowal na nasze emerytury? te dzieci z 500 + czy z mama+? hahaha predzej wyjada zagranice zarabiac godziwie a nie siedziec tu za 1500 zl

Gość gość
Pracować musimy przez 40 lat, tyle się dzieci nie wychowuje. Jeżeli kobieta urodzi 4 dzieci w wieku 20-30 lat, to gdy będzie miała 45 lat, to część dzieci będzie już na swoim, a część będzie nastolatkami, które opieki nie wymagają. I przez 15 lat będzie się obijała, a my będziemy jej za to płacić emeryturę?

Gość gość
Jeszcze nie wiem, jakie mam zdanie na ten temat, sądzę jednak, że nawet gdybym miała 4 dzieci, to i tak pracowałabym zawodowo. Czworo dzieci nie jawi mi się jeszcze jako jakiś wielki wyczyn. Może 7 czy 8 to tak, ale czworo to jeszcze sytuacja do ogarnięcia przy pracy na etacie i mężu do pomocy. Narazie mam dwoje dzieci i jestem aktywna zawodowo.

Gość gość
Dzisiaj czytałam na temat że wejdzie to w życie prawdopodobnie w marcu 2019 roku. Ale kobieta która urodziła 4 dzieci musi mieć 60 lat conajmniej żeby dostać emeryturę, a mężczyzna 65 lat.

Gość gość
Dlatego właśnie kocham tylko swoją rodzinę czyli rodziców, siostrę, chrześniaka, moje dzieci i męża. Jest parę osób zasługujących na szacunek i sympatię w moim otoczeniu. Reszta to podobne do was ohydne,wulgarne baby z tego tematu. Nie umiecie dyskutować to tego nie róbcie. Czytam i same wy s rac, bachor, k... Itp. Dno dna. Nie można napisać swojego zdania bez wyzywania?

Gość EWA

EMERYTURA powinna być efektem płaconych składek i podatków związanych z   pracą zawodową. Jeżeli ktoś decyduje się na sporą  ilość dzieci to chyba nie po to aby łożyło na nie całe grono podatników. Nawet ustawa o ubezpieczeniach mówi o tym , że każdy obywatel powinien zadbać o rodzinę , którą stworzy.  Sama znam kobietę , która ma siedmioro dzieci i całe życie pracowała zawodowo. Podobno nie ma pieniędzy dla policjantów, dla nauczycieli , dla niepełnosprawnych, na  dofinansowanie leków na ciężkie choroby, emeryci pracujący całe życie głodują, a Państwo znowu rozdaje pieniądze bo niedługo wybory i trzeba przekupić ludzi, wiadomo jaki to elektorat. Uczy się obywateli życia  nie z efektów pracy a z darowizn , to zmarnowane pieniądze. Jest mi strasznie przykro... kiedy skończy się ta parodia Państwa., Ekonomia  ma swoje prawa a budżet nie jest z gumy. Za rok idę na emeryturę a ponieważ wychowałam dwoje dzieci, które pracują i płaca podatki to dostanę tylko to co wypracowałam.  Matka z sąsiedztwa nigdy nie pracująca , która "wychowała" chyba z piątkę dzieci, a te nigdy nie skończyły szkoły i nie pracowały,  zbierają złom lub stoją pod budką z piwem  moze liczyć na benefit od Państwa. Pytam jakim prawem. Znowu nakarmi się patologie i nierobów

Gość Gosc
Dnia 16.04.2018 o 16:24, Gość gość napisał:

Te czworo dzieci będzie potem pracowało na Twoją emeryturę... Albo nie będzie miał kto na nią pracować i będziesz zdychac z głodu

Albo bedzie 4 bezrobotnych, bo mamusia wycowala w przeswiadczeniu, ze im sie wszystko nalezy

Gość gość

No jasne poszkodowane matki czwórki dzieci, jak one się narobią przy nich, a kto im kazał tyle rodzić? Twoje dzieci twój problem. Każdy powinien mieć tyle dzieci ile jest w stanie ogarnąć, a przepraszam matka 3 dzieci już może zapieprzać jak wół do emerytury i jednocześnie wychowywać dzieci i jest ok. Ona się nie narobi przy dzieciach i w pracy. Śmiech na sali.

Gość gość z trójką
2 godziny temu, Gość EWA napisał:

EMERYTURA powinna być efektem płaconych składek i podatków związanych z   pracą zawodową. Jeżeli ktoś decyduje się na sporą  ilość dzieci to chyba nie po to aby łożyło na nie całe grono podatników. Nawet ustawa o ubezpieczeniach mówi o tym , że każdy obywatel powinien zadbać o rodzinę , którą stworzy.  Sama znam kobietę , która ma siedmioro dzieci i całe życie pracowała zawodowo. Podobno nie ma pieniędzy dla policjantów, dla nauczycieli , dla niepełnosprawnych, na  dofinansowanie leków na ciężkie choroby, emeryci pracujący całe życie głodują, a Państwo znowu rozdaje pieniądze bo niedługo wybory i trzeba przekupić ludzi, wiadomo jaki to elektorat. Uczy się obywateli życia  nie z efektów pracy a z darowizn , to zmarnowane pieniądze. Jest mi strasznie przykro... kiedy skończy się ta parodia Państwa., Ekonomia  ma swoje prawa a budżet nie jest z gumy. Za rok idę na emeryturę a ponieważ wychowałam dwoje dzieci, które pracują i płaca podatki to dostanę tylko to co wypracowałam.  Matka z sąsiedztwa nigdy nie pracująca , która "wychowała" chyba z piątkę dzieci, a te nigdy nie skończyły szkoły i nie pracowały,  zbierają złom lub stoją pod budką z piwem  moze liczyć na benefit od Państwa. Pytam jakim prawem. Znowu nakarmi się patologie i nierobów

otóż to! ja mam troje dzieci i nikt się nie lituje nade mną, zresztą nawet o to nie proszę ale to nie znaczy że mam milczeć i płacić na moją sąsiadkę która ma 4 dzieci, która od rana do nocy ogląda tv! dostaje na wszystkie 500+ i jeszcze dostanie emeryturę, a ja mam tylko na dwoje 500, bo nie leżymy z mężem jak ona i jej partner tylko pracujemy, więc nam się należy dopiero od drugiego dziecka i to jeszcze z nas pracujących robi się tych złych, wyrachowanych i bez uczuć. Jacy to my zawistni i pazerni, bo śmiemy się odzywać w ogóle i swoje niezadowolenie wyrażać. Ja na emeryturę muszę pracować, 500+ mi przysługuje dopiero od 2 dziecka, bo nie jestem leserem i mam być szczęśliwa. Niestety ale nie może dochodzić do takich antagonizmów w społeczeństwie, bo to musi się źle skończyć.

Wiadomo że to chore itd, ale jak mówiłam chodzi tylko o to, by miec glosy wyborców.Najpierw wygrali dzieki 500plus , teraz wygraja dzieki temu. Ciekawe tylko kiedy cała ta gospodarka na dobre yebnie, bo że tak sie stanie to chyba nikt nie wątpi

Gość gość

Macie w głowie totalną sieczkę. I dlatego do śmierci będziecie harować - na nachodżców. Wy i wasze nieliczne skazane na niewolnictwo potomstwo. 

Gość gosc

Taa, a moja koleżanka, która urodziła 4 dzieci i cały czas pracuje dostanie przez takie pomysły emeryturę niewiele wyższą, niż gdyby palcem w tyłku nie kiwnęła.... podobnie jak cała masa innych pracujących matek, którym nikt nic nie daje. Ludzie ciężko pracujący dostają potem po kieszeni, płacą wyższe podatki, bo państwo komuś musi zabrać, żeby dać komuś innemu. Innej opcji nie ma. 

Przypomnę jeszcze - w tym kraju nie ma żadnej możliwości weryfikacji, czy matka tymi urodzonymi dziećmi się zajmowała. Niestety rodzin, gdzie jest tyle dzieci najwięcej jest wśród nisko sytuowanych osób, gdzie biedę się klepie i przenosi na kolejne pokolenia. Pisanie, że matka 4 dzieci wychowuje podatników budzi pusty śmiech, skoro niestety w większości są to raczej beneficjenci MOPS.